22 Şub 2008

Burası Aslan Yuvası, Dingo(Adnangiller),nun Ahırı değil




Büyük ustasın öyle kabul ediyoruz. Yıldızmış, gezegenmiş tanımazsın. En iyi oynayacak 11 i sahaya çıkartırsın. Sana karışabilecek yönetici, akıl verebilecek kimse yok. Onlar monşer, ellerinden cep telefonu düşmez, kimseye selam vermez, tribünlerin dışında bir Galatasaray'lı görseler mideleri bulanır.(bunları bu hafta Konya'da aynı otelde kaldığım takım ile 2 gün geçirdiğim için söylüyorum) ellerinde cep telefonu sanarsınki dünyanın kaderi Adnangillerin elinde. Sen de şu ölümlü dünyada allahtan torpilin olsa kaç sene daha yaşayacaksın, ne istikbalin , ne gelecek kaygın var, kariyer peşinde değilsin. Kim bilir gençliğinde denemek istediğin, aklında kalan yapamadığın şeyleri dene işte şu mazlum ülkenin sahipsiz takımının başındayken. Aldır Nonda'yı, Borussa'yı, Boizid'i,Lincoln gibi taraftarın gözbebeği olmuş ama sakatlanmış büyük ustayı. Sonra oynatma kulubeye oturt, kumarın tuttu, çocuklar da idare etti bas cezayı ustalara. Uyut bizi, kandır bizi, bizim için nasılsa farketmez, biz formanın içindekine değil formaya aşığız.

Her şeye varız, denedin işte belki başkaları da dener, alırlar Dünya'nın en büyük futbolcularını oturturlar kulubede oynatırlar yerlerine ilk defa uluslararası maça çıkacakları. Peki be moruk sen Alman'sın, Kafatasçı olduğun da belli, Kalli'sin. En iyi bildiğin yerden geldi soru, Alman takımı çıktı. Hemde Usta Lincoln'ün düşmanı takım. Bıraksana çocuk oynasın, madem oynatmayacaksın, bunu sen kafana koymuşsun o zaman dinlendirsene bankoları. Çık yedeklerle Konya maçına, Nonda, Song, Barusso, Lincoln, Boızit, Carrusca, Hakan Balta ile, hem bu çocukları! yedekleri! pazarlamış olursun, hemde Emre'yi, Serkan'ı, Topal'ı, Ayhan'ı..... dinlendirirsin. Akıllı ol, biz alışık değiliz Avrupa'nın sıradan takımlarına elenmeye, fark yemeye, kendine gel, burası babanın çiftiliği değil, giderayak kefenine para dolduranların hiç değil, burası bir zamanlar Avrupa'ya nam salmış, korku vermiş aslan yuvasıdır.

Üç kuruş ucuza kaleye geçecek diye al Orkun'u gönder Mondragon'u Almanya'na işçi olarak 2. lig takımına. Ajanmısın sen be bunak, sıkıysa elen de Fener'e gör bak bakalım büyüklere saygımız kalırmı. Biz ne yönetici, ne Hoca, ne futbolcu tanırız, Biz Galatasaray'lıyız, tribünden baktığımızda Galatasaray'a yakışmaz diye racon kestiğimize Ali Sami Yen'i dar ederiz. Nitekim son Fenerbahçe maçında ettiğimiz gibi.

Hiç yorum yok: