17 Şub 2008

Brezilyalı Auerello ,Türk Barış Özbek


İmaparator devşirdi, kapıyı araladı. Maksat Ulusal Takım'ın orta sahasına çok büyük oyuncu kazandırmak değildi. Maksat bir ekmek kapısı aralamaktı komisyonculara. Kendisi bu kapıları araladığı oranda 135.000 Ytl maaşlı adam olarak kalabilirdi. Sıkıysa aralamasındı, o kan emiciler onu orda bu kadar başarısız olduğu halde tutarlarmıydı. Brezilya vatandaşı Marco, oldu sana Mehmet. İstiklal Marşını da ezbere biliyordu, varsın bilmesindi Türkiye'nin başkentini, komşusunu. Şimdi Marco ülkesine dönse, Milli Takım'a çağrılırmı, çağrılırsa gelirmi. Pisliğinde boncuk mu var. Bir maç oynamasa yerine Deniz, Selçuk oynar bir daha yüzüne bakan olmaz. Fatih Terim de kurtulur. Nobre 50 tane gol atsa, Vederson kıçını yırsa oynarmı acaba. Hadi be Zico, kov şu adamı da kurtar imparatoromuzu.


Marco devşirildiği zamanlarda çok uzakta değil Almanya'da bir Türk çocuğu gelip gitmekteydi tesislere. Beni alın diyordu aracısız komisyonsuz. Alavare dalavere olmadığı için yüzüne bakan yoktu. Florya'dan iki kere döndü Almanya 2. ligine. 2 Okan Buruk ciğeri taşıyordu. Yollar bu sene kesişti, önce Florya'ya sonra Ali Sami Yen'e çıktı. Sıra Avrupa sahalarındaydı. Gerçi Alman Ümit takımıyla defalarca çıkmıştı ama gönlü Türk Ulusal takımının formasındaydı.


Nerden çıkmıştı bu çocuk ya. İmparator kendi bulmadığı, kendisine iman etmeyen futbolcuları asla kadrosuna katmazdı. Defolsun gitsindi. Üstelik Galatasaray futbolcusuydu ve yeteri kadar adam vardı Galatasaray'dan. Sayıyı fazlalaştırıp Aziz Yıldırım'la arası mı bozulsundu. O parayı kokain satsa kazanamazdı. İş adalet mekanzimasını çalıştırmak olsa, Orkun, Volkan, Uğur, Emre Güngör, Serkan, Ümit Karan, Hakan Şükür top yekün Milli Takımda olması gerekirdi.


Barış Özbek; yolun bahtın açık olsun. Biz seni bu yaz Avrupa Uluslar kupası finallerinde Alman Milli takımının bankosu olarak seyretmekten büyük onur ve gurur duyacağız.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

İi sallamışın hocam:)

Terim 2. bir devşirme oyuncu kadroya çağırmıyor çünkü bu işin ucu kaçar diye endişe ediyor.

Aurelio'yu mecburiyetten milli takıma almıştır birazda dayatma ile ama devamından bilerek kaçınmıştır. Yoksa wederson'un milli takımı hakettiği aşikar. Benim düşünceme göre bir veya iki farketmez zincir kırıldıysa sayının önemi yok.

Ayrıca Orkun, Serkan, Şükür falan gitsinler malta milli takımında oynasınlar seviyeyi bukadr düşük gösterme bence.

Barışda gayet iyi biliyorum ki bilerek isteyerek Alman milli takımını seçti. UEFA kurallarına göre hala Türk milli takımını seçme hakkı varken, ''Bende isterdim Türk milli takımını ama artık çok geç ümit millide oynadım'' diyerek açık açık yalan söylüyor.

Türk olmasına rağmen başka bayrak altına giren, Barış gibi, şeref yoksunlarındansa Aurelio milli formayı giysin daha iyi

scapula dedi ki...

Enteresan...

O zaman Aurelio da şeref yoksunu değil mi? O da Brezilyalı olmasına rağmen başka bayrak altına girmiş olmuyor mu? Tabii, işin içinde Türkiye'nin menfaatleri olunca değişiyor her şey. Garip insanlarız vesselam.

Adsız dedi ki...

Aurelio içinde aynısı geçerli onun hakkında da farklı düşünmüyorum.

Betis'e transfer olduktan sonra milli takımıda bırakacak görürsünüz

Siz Aurelio gibilerinin tabanını yalamaya devam edin