18 Şub 2008

Buz Revüsü Konyaspor-0 Galatasaray-1

Maçı seyreden seyretti biz saha dışını yazalım. Konya deplasmanında, aynı oteldeydik takımla. Her kes Arda'yla Ümit'le, Kaptan'la konuşmaya resim çetirmeye çalışırken yabancılara acıdım. Carrusca'yı Boızıd'i adam yerine koyan yok. Barusso ile de kimse ilgilenmedi. Maç günü tam bir soytarılık seyrettik. Sanki köy yolu açılıyor, dozer girmiş sahaya kar kürüyor. Gönüllü ameleleri toplamışlar karı ittiriyorlar. Uçak, otobüs firmaları hava durumuna göre hareket ediyor da bu kadar paranın döndüğü futboldakiler 30 sene önceki yöntemlerle idare ediyorlar. Ben hatırlarım İnönü Stadına inip kar kürdüğümü. Bir iki futbolcuyla konuştum maçtan çekiniyorlardı. Liderlik çok önemliydi.
Konya stadını bilmeyenler için bildireyim. Sahanın etrafında atletizm pisti onun etrafında bayagı bir boşluk pist, o pistin etrafında da bisikletçi pisti. Göz kararı ölçtüm kalenin arkasından tribüne kadar en az bir yarı saha mesafe var. Olimpiyat stadına uzak diyenler burayı görsün, 1.5 misli daha uzak. İğrenç bir stad.

Kar maçı 18 saat tehir ettirdi. Ne olduğunu anlayamadık, 10 dakika da Orkun'u bekledik. Galatasaray klasikleşti artık, 30 milyon euroluk yedek kulübesiyle maça başladı. Maç diyebilirsek adına. Barusso, Nonda, Bouzid ve Carussca kulubede. Song tatilde, Lincoln Floryada nöbetçi bırakıldı, Linderoth'u unuttuk, acil şifalar. Futbolcular ayakta durmakta zorluk çektiler, sakınan göze çöp batarmış Uğur'u revire gönderdiler. Artık ne zaman iyileşirse, bizim doktora iş çıktı. İşini de çok iyi yapar ya!. Sakat maçtı rakipler puan kaybetmedi, kolay gözüken maç olumsuz koşullar yüzünden zora girdi. Bu sahada ancak Tromso oynayabilirdi. Yinede iyi oynadılar, çok gol pozisyonuna giridiler. Ümit Karan'ın borcu vardı bu maç ödedi. Taraftar tribünde buz kesti. Maçtan sonra epey bir süre bırakmadılar. Konya'da takımla beraber biz de mahsur kaldık. Uçak kalkmıyor, takım otobüsle Ankara'ya oradan İstanbul'a oradan da Almanya'ya seferi. Moraller yerinde oradan turla dönülecek başka yolu yok. Kozumuz Lincoln olacak. Haydi hayırlısı yolunu gözlüyoruz. Ali Sami Yen'e bir yabancı takım daha getirin bu sene.

Hiç yorum yok: