21 Şub 2008

Orkun ve Tubikandu




Galatasaray - Vestel Manisa maçının ardından başlayan programda, Rıdvan'ın; Galatasaray kalecisi Orkun'un, Selçuk'tan yediği ikinci golün ardındaki yorumu:- Gültekin, bizde ( Fenerbahçe'de) Lukovcan diye bir kaleci vardı,- Bir gün Sakarya ile oynuyoruz,- Adam 40-45 metreden bir gol yedi,- Ondan sonra " Bre bu nasıl savunma" demez mi?- Ulan ne savunması ! 45 metreden gol yemişsin, hala ne savunması, ne barajı diyorsun.


Ligin en az gol yiyen kalecisiyim diyor Orkun. 40 metreden yemiş vurduranlara kızıyor. Orkun'a hiç top gelmese ne güzel olacak, hiç yemeyecek o da en büyük kaleci olacak. Kalecinin büyüklüğü yemediği golle değil kurtardığı toplarla ölçülür Orkun efendi. Seni biz küme düşen takımın kalesinden yediğin golleri sayarak değil, gol olmayan topların nedenini araştırdığımız için aldık.


Rüştü abin neden büyük kaleci oldu sanıyorsun, çok yediği maçlara bak mutlak daha fazlasını kurtarmıştır. Dünyanın hezimeti önleyen en büyük kalecisidir. Yoksa aradan 34 sene geçmiş, 1974 Dünya Kupasında Yugoslavyadan 9 tane yiyipte 19 tane yüzde yüz gol çıkartan büyük Zaire (şimdiki Kongo) kalecisi Tubikandu'yu nerden hatırlayacaktım şimdi.

Hiç yorum yok: