30 May 2009

Güle Güle Karataş'lı



Hep beraber yedik Hasan Şaş'ımızı. Geçen yıl, oynamadığı halde Şampiyonluğun en büyük futbolcusu oydu. Tribünlerden, yedek kulubelerinden, ameliyat masasından ne çalımlar, ne asistler yapmıştı. Bitirdik işini bir efsanenin daha. Bir büyük Galatasaray'lı geçen gece yoktu UEFA kupasını alan bazı futbolcuların içinde. Çok da önemli değil aslında orada olması, bana sorarsan olmaması daha iyi olmuş. Ancak Hasan Şaş'ın ligin, futbol hayatının Galatasaray'daki en son maçında sahada olması önemliydi.

Hazır olmadan, pisliğe bulaştırılmış takıma, kurtar bizi diye oyuna sokulan Hasan Şaş, tıpkı daha öncekiler gibi taraftarın gözünden düşürüldü.

Şimdi Hasan Şaş'ımız ne yapacak? Biz Hasan Şaş'sız ne yapacağız?

Mısır'a gidenler bilir, gidecek olan varsa öğrenir. Türk'üm dediğiniz anda yanınızda kim olursa olsun şu cümleyi duyacaksınız.''Yavaş yavaş Hasan şaş'' Mısır'da en sevilen futbolcu, Messi, Ronaldo değildir. El Sakayı, Ayman'ı tanımazlar bile. Ne varki Hasan Şaş nedendir bilinmez Mısır'da efsanedir.

Tugay'ın İngiltere'ye gidip bizde olduğundan daha fazla kıymete bindiğini futbol tarihi bizlere göstermiştir. Sıra Hasan'dadır. Gitsin Mısır'a yıllarca omuzlarda taşınacaktır.

Hasan Şaş; Galatasaray'da en sevdiğin futbolcular kim diye bana sorulduğu zaman, ismin Tugay'ın önünde, Hagi'nin arkasındadır haberin var mı?

Yolun ve bahtın açık olsun, Çağırdığımızda yalpalayarak önümüze gelen, Galatasaray'ı biraz daha fazla sevmemizi sağlayan yiğit, mert Adana'lı.

2 yorum:

DAVUT UTLU dedi ki...

Son yaprak dökümü Adam gibi adam HASAN ŞAŞ.
A.Gücünde oynarken senin transferini ne kadar çok istemiştim isteğim gerçekleşmiş ve sen GS mıza gelmiştin.İyiki geldin iyiki vardın HASAN ŞAŞ yolun açık olsun.YÖNETİM SENİN YOLUN İSE KAPALI OLSUN :(

Vefasızlığın en çok olduğun kulüp sadece biziz yazıklar olsun bu yönetim anlayışına bu kaçıncı futbolcumuz takımdan boynu bükük ayrılan ve gönderilen?

LeoN dedi ki...

Ulubatlı Hasan , futbolu sevdiren... Gol attığında hırsından reklam panolarını tekmelerken , bizi sevinçten sandalyeleri tekmelettiren , 2006'da 16. dk'nın sonunda gözlerin yaşlı "Allahım çok şükürler Allahım" diye haykırırken ,bizi dakikalarca hüngür hüngür ağlatan ... Gs'nin hakkı yeniyorsa sahada, cümle aleme dayılanan,kralını tanımayan ...Sahadaki biz , ekran karşısında sen ....Hoşçakal delikanlı ,güzel , mert insan...