28 May 2009

Messi > Ronaldo



Futbolun ne olduğunu anlamaya başladığım yaşlarda bir Pele efsanesi vardı. Dünya'nın en büyük futbolcusu oydu, bize böyle belletiliyordu. Bu satırın yazarının hayatında gittiği ilk maç, Pele'li Santos'un Mithatpaşa Stadında Fenerbahçe'yi 6-1 yendiği maçtı. Pele'den sonra onun kadar büyük futbolcu gelmeyeceği söyleniyordu ki, bir çocuktan bahsetmeye başladı Dünya Futbol ulamaları. Arjantin'liden, Diago Armando Maradona'dan.


Maradona sahne aldığında televizyonlardan seyredebiliyorduk kendisini. Pele'yi izleyemediğimiz için kıyaslayamıyorduk belki ama Maradona sanki bir başkaydı. Başka olduğunu ispatlayıp, aramızdan ayrıldı. Tartışmalar sonsuza kadar sürecek.



Bizim notumuz belli, kim büyük?

Şu sıralar bir tartışmadır gidiyor. Messi'mi büyük, Ronaldo'mu?


Dün gece imzasını kafasıyla attı, Dünya'nın en büyük futbolcusu. Zapta geçirdi. Futbolun iyisini Brezilya'lılar oynar, Portekiz'liler oynar, ama en büyük futbolcular Arjantin'den çıkar.


Büyük futbolcu, büyük insan olmalıdır aynı zamanda. Şımarık Ronaldo, Türkiye maçı öncesi ''hiç bir futbolcuyu tanımıyorum'' Türk'lerden diye ukalalık yapmıştı. Dün gece gördük ofsayttan çıkamadı, kompleksi yüzünden pas vermeyip kendi atmak istedi. 3 tane patlattı maçın başında. Tarihe bu maçla geçmek istemenin olanca hırsıyla oynuyordu. Bücür'ün kaygısı yoktu, İniesta ve Xavi'ye bıraktı er meydanını. Her zamankinden kötü oynadı, en azından benim seyrettiğim en kötü Messi'ydi.


Benim için bu maçı alamasalardı, hatta Ronaldo 3 gol atsaydı bile sonuç değişmezdi. Ronaldo Dünya'nın en büyük futbolcusu olabilir bir itirazımız olmaz. Çünkü Messi Kaina'ın en büyük futbolcusudur. Dünya'nın diğer gezegenlerden transfer ettiği ilk futbolcu Messi'dir, kimbilir.

Hiç yorum yok: