29 May 2009

Nasıl Bir Hoca İstiyoruz


1986 yılında, Manchester'li bir çocuk taraftar Young Trafold! tribünlerinde. Takımının en son şampiyonluğunu dedesi, 1967 de görmüş.

1986 yılı İstanbul'lu bir çocuk taraftar Ali Sami Yen tribünlerinde tepiniyor. Son şampiyonluğu babası görmüş, 13 sene önce.

Manchester United'in başına o zaman Sir olmayan Alex Ferguson getirilmiş, bir umut belki bu sene gelir Şampiyonluk diye.

Aynı beklenti Galatasaray'lı taraftarlarda, belki bu sene biter bu çile. Almanya Milli Takım hocası Jupp Darwell kulubede.

Manchester Şampiyon olamadı 1986 yılında, Galatasaray da. Jupp Darwell taşlandı, Ferguson'u bilmiyoruz. Bir sonraki sezon Jupp Darwell tam dövülüyordu ki, Beşiktaş denizli'ye takıldı son dakikalarda. Mucizevi Şampiyonluk geldi tam 14 yıl aradan sonra.

Manchester taraftarları bizimki kadar şanslı değildi. tam 7 sezon daha bekledi Şampiyon diye bağırabilmek için. Aynı hocayla elbette. Rooney ve Ronaldo, Şampiyonlar Ligi Finalindeki Manchester'in en büyük kozları 1 yaşındaydı, Aleks Ferguson takımın başına geldiğinde.

Kovmayı unuttular Ferguson'u, son Şampiyon'un hocasını. 10 defa İngiltere Şampiyonu olmuş Ferguson'la Manchester United. İsminin başına Sir ünvanı getirmişler. Ve seneye de maalesef! takımın başında. Üstelik finalde Barcelano'ya kaybettiği halde.

Galatasaray Darwell'le şampiyon olduktan sonra 10 defa hoca değiştirmiş. 11. yi bekliyoruz Atatürk Havalimanından almak üzere.

Galatasaray bu arada 11 defa şampiyon olmuş. Yani si şu, Manchester United'dan 1 fazla Şampiyonluğumuz var. Onlar aptal biz akıllıyız mealen. Yani ne var ki bunda, Bülent Korkmaz'da hoca Alex ferguson'da. O da kaybediyor, Bülent'te.

Aralarında fark yok! takımların başkanlarının arasında da fark yok. Adnan Polat hatta daha akıllı. Bakın, Galatasaray'lı taraftarlar üzülmesin diye yeni hoca geliyor. Yeni hoca yeni futbolcu demek. Yeni yalan, yeni dümen, yeni tezgah.....

Peki nasıl bir hoca bekleniyor? Kimi getirecekler. Ben size söyleyeyim. Bunlar için gelecek hocalarda tek bir parametre vardır. Onlar hocanın iyisine kötüsüne bakmazlar. Kaça gelecekleri de önemli değildir. Sözleşmelerinde kovulduğu zaman en az tazminatı yazan dolandırıcının önereceği Hoca hepimize hayırlı olsun.

Nasıl olsa gelen de kovulacak, bari giderken az para verelim.

Herkesi kandırırlar bunlar, uyanık olalım, gelen hoca için elbet fal bakıp yazı yazacağız hepimiz. Ben sözleşmesine bakarım kardeşlerim, kovulduğu zaman ne kadar alacak? Biz nasıl olsa gelene karışamıyoruz, yasal seçiciler birini getirecekler, bizim işimiz kovmak.

Sir Alex Ferguson gelecek değil, gelecek olan da Sir Alex olmazyacak, o kadar zamanımız yok.

Bari dua edin de kovulma tazminatı fazla olan biri gelsin.

Hiç yorum yok: