21 Mar 2008

Lincoln Nasıl Verimli Olur


1-Ilık hava olacak; Çok sıcak ve çok soğukta oynayamaz, sıcaktan bunalır, soğukta da donar verimli olamaz. Ligteki takımların çoğu Anadolu takımı olduğundan, iklim yazın sıcak kışın soğuk. Bu durumda ancak sezon başı yada sezon sonu verimli olur.


2- Sahanın zemini çok iyi olacak; Sezon başı bütün sahaların çimleri halı gibiydi. Tam Lincoln'lük tıkır tıkır oynadı. Daha sonra sahalar bozuldu, kötü sahada oynayamaz.


3-Sertlik olmayacak; Sezon başı bütün takımlar diri, stres yok, her takım sadece topunu oynuyor. Amaç galip gelmek. Hesap kitap yapan yok. Küme düşecekler, şampiyon olacaklar şekillenmedi. 1 puan henüz aslanın ağzında değil. Sert girmenin, atılmanın gerekçesi yok. Sezon başı Lincoln güzel oynar.


4- Galatasaray hep üstün oynayacak; Devamlı atakta olacak takım. Karşı taraf hiç basmayacak, hücüm etmeyecek. Tamamen defans oynayacak. Gol tehlikesi rakip takım kalesinde yaşanacak. Oynanan maçta Galatasaray favori olacak. Küçük takıma karşı büyük futbol oynayabilir.


5-Yanında oynayanlar deli gibi koşup topu kapacaklar kendisine verecekler, o topu kaptırırsa tekrar deli gibi koşup topu kapacaklar....... Eski Okan'dan 5 kişi mesela.
6- Hakemler kollayacak; bu hakemler, bu ligte top oynatmazlar Lincoln'e. Yanlış takıma geldim demiş galiba. Haklıdır Fener'e gelseydi Alex'in pabuç dama atılmıştı. Dokununca çalıyorlar, Lincoln'ün bacakları mos mor topa giremiyor. Sakatlıktan sakınıyor hatta sakınamayıp sakatlanıyor.


Sonuç; Ya sezon başında, sahalar kelleşmeden, puan hesabı yapılmadığı zamanlarda banko oynayıp takımın arayı açmasına katkıda bulunacak. Ya da Galatasaray tabelayı garantilediğinde oyuna girip şov yapacak, tribünlere oynayacak veya gireni çıkarmaya çalışırken sonradan oyuna girecek, bir ölü top, bir kaza golü aranacak göt kurtarılacak.

Hiç yorum yok: