29 May 2009

İlk Transfer



Mustafa Sarp, Galatasaray'ın ilk transferi oldu bu sene. Yangından mal kaçırmışız. Bursaspor'un son maçını oynamayacakmış. Niye ki acep, bir maç daha oynasa eline mi yapışacak?


Gerekçesi şu olabilir. Biz bu hafta yenilip de, Bursa yenerse koskoca Mustafa Sarp İnter Toto turnuvasında oynayacak. Yani bir bakıma maça konsantre olamaz, hatta bilerek kötü oynar.
Ben Mustafa Sarp ismini ilk defa duyuyorum. Mutlaka seyretmişizdir ama gözümüze çarpmamış demek ki. Futbol cahilliğime verin. Yolda görsem tanımam ismini bilmediğim orta saha oyuncusunun. Kim ola ki diye araştıralım dedik, iki satır yazmıyor geçmişi. 30 yaşındaymış, oyun kuruculuk yapıyormuş, bu kadar sene top oynamış 1 defa milli takıma çağrılmış. Zaten en az 1 defa milli takım kampına çağrılmamış oyuncu Süper Lig'de mevcut değil.
Bursaspor'a Erciyesspor'dan gelmiş. Gelmiş dediğimiz, bir ara Bülent Korkmaz Bursaspor'da hocaymış, biz atlamışız bu büyük kariyer geçmişini. Mustafa Sarp'ı Bülent aldırmış Erciyesspor'dan, küme düşmüş takımdan. Muhtemelen gider ayak bir kıyak daha yapmış olmalı Mustafa Sarp'a.
Orta sahada eşşek sürüsü futbolcumuz var. Bir o kadar daha alınacak muhtemelen. Ve muhtemelen Linderoth'un, Lincoln'ün yerine yabancı gelecek. Bu Mustafa Sarp, Aydın'dan, Mehmet Güven'den daha mı iyi acaba? Mehmet Güven 30 yaşına geldiğinde Mustafa Sarp'tan daha mı kötü oynayacak?
Benim tanımadığım futbolcu ve hocalar hakkında bir yorum metodum var. Olmayana ergi metodu. Seleksiyon meselesi, uygunluk derecesi. Komplo teorisi, kıllanma, kuşkulanma, vesvese. Bülent Korkmaz'ın futbol bilgisinin Galatasaray düzeyinde bir takım için kısır, hatta sıfır olduğunu var sayan bendeniz, şimdiden Mustafa Sarp için notumu veriyorum. Gamlı Baykuş kostümümü giyiyorum, kehanetimi açıklıyorum. Eğer Mustafa Sarp Lincoln'den, Kewell'den daha iyi futbolcu değilse, Galatasaray'da bir sezonda 10 maça çıksın, ben yazdıklarımı yerim.
Mustafa Sarp, ilk transferimiz, boş transferimiz, ilk kaçan paramız, bu sene ilk dolandırılışımız. Güle güle harcayın Galatasaray'ın olmayan paralarını. Transfer edenler sağolsunlar.

3 yorum:

Özgür Şeker dedi ki...

30 yaşında yerli.nasıl bir politikadır bu?

DAVUT UTLU dedi ki...

webaslan.com adlı sitede bu transfer için ilk bomba transfer diyor!Eğer bomba transferler böyle olacaksa yandık desenize...

Sacit Tekin dedi ki...

Tamamiyel rezalet, başka bir açıklaması yok. Galatasaray'ın asıl problemi olan plansızlık ve vizyonsuzluğu ortaya koyan bir örnek daha işte.

Volkan, Yaser, Ferdi, Serkan gibi fasonları transfer eden Sezgin'in kulübe 1 kazığı daha işte. Altyapıda bu adam gibi yığınla var.

Şimdi bu adam yerine Cafercan'ı Oğuz'u Gökhan'ı alsan koysan kadroya daha mı zararlı çıkarsın.

Bakın işte GS nin asıl problemi bu. İlk yapılan trasnfer bile kulübün hangi akıllara emanet edildiğinin göstergesidri, değişen bir şey olmayacağının basit bir resmidir.

Galatasaray'ın kurtuluşu Polat ve Sezgin'den kurtulup potansiyel olarak Özhan ve Adnan'dan daha vizyonlu, planlamadan anlayan, işi profesyonellere bırakmanın önemli olduğunu bilen birilerinin göreve gelmesinde yatıyor.

Koskoca futbol takımının geleceği Sezgin'in Haldun Üstünel'in futbol bilgisi çerçevesinde belirleniyorsa vay halimize!!!

http://sacitekin.blogspot.com/