15 Mar 2009

Medya 1-0 galip


Lincoln sahadan çıkarken Kaptan'a fırça çekmiş. Beni neden çıkartıyorsun diye çıkışmış. Biz de gördük çıkarken yaptığı el kol hareketlerini. Galatasaray, 10 kişi kaldı amma velakin medyanın isteğinin yerine getiremedi. Yenilmedik maalesef, üstelik Mart'ın son günlerinde Avrupa Kupası maçı oynuyoruz. Üstelik kucağımıza da oturtmuşuz, çarşamnayı bekliyoruz.

Medyamız ne yapsın kudurmasında. Lincoln'e taktılar, başta bizim futbolcularımız olmak üzere saldırdılar. Atılmalı, kovulmalı, Bülent'e bağırdı çağırdı. Bülent'i dolduruşa getirmek lazımdı. Büyük Kaptan'dı dolduruşa gelmez sanıyordum. Şimdi kadroları okudular. Lincoln yedek, cezayı kesmiş Kaptan. Biz boşuna uğraşıyoruz, Kaptan'dan hoca moca olmaz.

Sen kalk Almanya'da top oynamış Lincoln'ü, Alman'lara cezayı kesmek için pozisyon kovalıyorken, üstelik atılan gol de en büyük paya sahipken, ve üstelik bidon 2 Nonda dururken Lincoln'ü çıkartırsan ne yapacaktı adam. Büyük futbolcu çıkarken sakin olabilirmi. Fatih Terim Hagi'ye laf geçirebiliyormuydu. Niye geçirsin aptalmı ki Hagi'ye dalaşsın. O Hagi'ki yıllarca Terim'i sırtında taşıdı işte gördük.

Bülent Kaptan aklı sıra, Hocalık gösterisi yapmış. Takımın yarısı sakatken, oyun kurucuyu hem de en formda iken yedek soyundurmuş, para ceza kestirmiş. Kimiz cezalandırdın ki Kaptan. Sanki Lincoln özel bir husumet yüzünden Bülent'le tartıştı. Bizde bu iş böyledir işte, biz garip çingeneyiz nemize gerek gümüş zurna. Burası asker ocağımı kardeşim, dünkü Hocaya bak, Lincoln'ün yerine Mehmet Güven'le başlıyor. Gözümden düştü sonuç ne olursa olsun, Bülent Korkmaz'a sitemlerim var.
Gecen yıl koskoca Zico, Uğur Boral'ı oyundan çıkardığında, aynı hareketleri yapan futbolcusuna maçı bırakıp neden çıkardığını 2 dakika anlatmış Uğur Boral elini sıkmıştı. Sen ne oluyorsun ki be Kaptan daha. Neden çıkardığını izah ettinmi peki. Bu kadar aşağılayarakmı büyük futbolcu oyundan çıkarılır. Bakmadı bile gözünün içine.

Adım bu sütunlarda Gamlı Baykuş. Bir kere daha kehanette bulunuyorum, kaprisli, havalı, patronluk taslayan, yıldız futbolcu tanımayan, aklı sıra güç gösterisi gösteren ve Lincoln'ü ıslah eden Bülent Korkmaz seneye bu takımın başında maça falan çıkamaz. Kendisi kaybolup gitti, o zaman Galatasaray onun için hiç önemli değildi, ona kalsa 40 yaşına kadar oynayacaktı. Gitti Gençlerbirliği maçında maymunluk yaptı bize.

Kendisini Denizli Hoca Avrupa Kupası maçında ilk 11 koymuştu. Bu kadar stoper yok takımda Semih Kaya'yı beklerken, Mehmet Güven'i görüyoruz. Maçtan önce kimsenin moralini bozmayayım ama bu maçtan daha doğrusu bu Hoca'dan umudumu kestim. Vah Galatasaray vah. Medya golü attı daha maça başlamadan, en az 2 gol atamazsak kesin yeniliriz.

6 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Haberi simdi burda görüyorum.. Lincoln yerine Mehmet Güvenle başlıyorsa hele de Kewell'da maç kadrosunda yok iken bu ucuz güç gösterisinden başka bir şey değildir. Çok büyük yanlış, umarım pahalıya patlamaz..

Onrggc dedi ki...

ben size bişey söyliyimmi.. bakın maca daha 45 dakika var, ama bunu buraya yazıyorum biz en az 3 yeriz bugun trabzondan.. insallah yanılırım ama gercek bu.. cunku kimse suanda trabzon macının havasında degil.. ne taraftar ne de futbolcular.. hele hele lincoln ve kewell yoksa gecmiş olsun..

Adsız dedi ki...

yahu arkadaşlar lütfen bilmeden konuşmayalım. hocamıza destek olalım. hamurg la sami yendee oynayacağımız maç çarşamba günü o maçta takımın en diri olması gereken oyuncuları lincoln ve kewell. bu sene biz hedef olarak uefa şampiyonluğunu koyduk lig şampiyonluğu ikinci planda. bu yüzden dinlendirmek için ilk onbire koymadığını düşünüyorum. saygılarımla..

Adsız dedi ki...

o zaman ardayı da yedek bırakabilirdi ancak arda takımımızın bir sembolü haline geldi. şahsen bu sezon onun olmadığı bi kadro düşünemiyorum. ve de ümit karandan bugün birşeyler bekliyorum. haydi hayırlısı..

Mario Jardel dedi ki...

bu maçta lincoln'ün 90 dakika oyuna girmeyişi lincoln'ü kaybedişimizin resmi oldu. Geçen sene kalli'de böyle işler yapmıştı, nasıl top oynadı malum. işte böyle bir adam. sürekli oynamak istiyor, oynatılmazsa küsüyor. bu dakikadan sonra kimse ilk yarıdaki lincoln'ü beklemesin.. Kaptan medyanın gazına gelerek çok büyük bir hata etti.. Maç başında ntvspor'da hakan ünsal'ın gözlerinin içi parlıyordu lincoln'ün oynamadığı sorulunca..

hadesperado dedi ki...

bülent kaptan, hadi Lincoln'ü ilk 11'de başlatmadın; takım oyun kuramazken boyuna baskı yerken yürüyen, hava topuna bile çıkamayan barcı ümit'e gösterdiğin sabrı neden ona göstermiyor?

Nazmi abi maç yazını bekliyoruz ama şu y.y. denen o.ç.'ye, yardımcılarına, mhk ve tff'ye de hadlerini bildirmek lazım, gittikçe inatlaşıyorlar...