19 Mar 2009

Koş Cimbom(lu) Koş, Göster Kendini


Birileri dikkat çekmiş, şaşırtan tarih tekerürüne. 2000 yılına dönüyoruz. Sezon ortasında 5 numaralı formalı futbolcumuz Avukat Dik'in takımına transfer olmuş, bir kademe önce B harfli Bologna'yı elemişiz, sonrasında Dortmund namlı, Alman takımını. Bir maç önceki takımı, Milan'ı evliyalar yüzü suyu hürmetine son dakikalarda indirmiştik. O maçlar belletti yedi düvele Sami Yen Cehenemini. Bu turu atlamış yarı finalde L harfli takımlardan İngiliz olanıyla oynamıştık. Finalde K harfli Kopenhagen'de Avrupa göklerine sarı kırmızı hareli, UEFA Şampiyonu Takım Yıldızı'nı göndermiştik.

Bugün o unutulmaz yolculuğa devam maçına çıkıyoruz. Final K harfli Konstantinapolis şehrinde, hadi bırakalım ironiyi de Kadıköy diyelim.

Bir Mart günü Sami Yen'de 6. kez, Avrupa Kupalarında çeyrek final oynamak üzere kuşandık. Bu maça çıkarken ki ahval ve şerait na müsait. Bir önceki lig maçında, dövdüler, kırdılar, acımadılar. Gol attığına pişman ettiler Arda'mızı. Yağmurla beraber yağmur gibi tekmeler yediler. Arda kanayan baldırına bakıp valla ''ben bir şey yapmadım'' diyordu. Tıpkı geçen yıl Konya'lıların Uğur'a yaptığı gibi.

Galatasaray; Hıçkırıklar, hıçkırıklar, azmı ağladık, azmı sabahladık, azmı düştük yollarına. Ne çok sevmeyenin varmış meğer, ne çok bekleyen tökezlenmeni. Sakatın çokmuş, en büyük futbolcun oynayamayacakmış, hiç sahaya çıkmayan 17 yaşındaki futbolcun titreyerek oynamak üzereymiş. Yürü Cim Bom asla eğme başını. Yenilsen de yensen de elensen de kaldırın başlarınızı yukarı, biz oradayız. Kucaklarımız sıcak, bağırlarımız kışta kıyamette soğuk, yeterki Metin gibi, Arda gibi, Hasan gibi oynayın.

Ali Sami Yen, en elektrikli günlerinden birini yaşayacak bu gece. Galatasaray'ın en ateşli, en yoğun, en deneyimli taraftarı tribünde olacak. Televizyondan izleyeceklere haber verelim şu ana kadarki en büyük bayrak gösterisi bu maçta olacak. Kim oynarsa oynasın bu saatten sonra hiç bir şey değişmez. Taktik, teknik hak getire, biz başlarız ''dağ başı'' marşına, ürkütürüz Alman'ları, çocuklar yapar işini. Bu nedir ki, daha iki takım daha eleyip, öyle bineceğiz metrobüslere.

2000 yılında bir takım yıldızı bırakmıştık. Hagi'li, Popescu'lu, Bülent'li, Taffarel'li, Hakan Şükür'lü...., takım yıldızını. Yine maç sayıyoruz yenilerini göndermek için. Lincoln'lü, Arda'lı, Emre'li, Kewell'li Baros'lu, Ayhan'lı....., olanlarını.

Biz hazırız Galatasaray(lı). Koş bir kez daha göster kendini. Mayıs ayların gülüdür, Mayıslarda gönlü deli olmuş tek bir takım taraftarı vardır. Ne mutlu ki bizizdir. Deli olmak istiyorum Kadıköy'de. Üç Avrupa kupalı, başında sarı kırmızı hunili, Galatasaray Store markalı yırtık pardösülü, lime lime Ultraslan atkılı, Galatasaray taraftarı Saraçoğlu delisi.....

8 yorum:

Adsız dedi ki...

neden bilmiyorum içimde kötü bir his var, açmayayım diyorum şom ağzımı ya, neyse işte.

hava rezalet, maç saati 1-2 derece bekleniyor, oyuncular koşarak, biz bağırarak ısınacaz.

tur bizim olacak, olmalı.

Adsız dedi ki...

şu an maslaktayım, tipi halinde kar yağıyor, werder bremen gününü hatırladım.

Adsız dedi ki...

şu an maslaktayım, tipi halinde kar yağıyor, werder bremen gününü hatırladım.

PENALTY dedi ki...

Abi şimdi karıştırma metrobüsü falan. Bunun programını aylar önce yaptık ve sloganlaştırdık "uefa finaline vapurla gideceğiz" diye. Lütfen sen de bunu bloğunda sürekli belirt. Ben ">IARŞI" da oturan biri olarak bu tarafa gelip bu taraftan vapurla geçicem final maçına.

sembolist dedi ki...

Ali Sami yen, Hamburg gibi takımların leşleriyle dolu.Kimler geldi,kimler geçti... Çıldırmya hazrız.. Taraftar-takım bütünleşmesinde,ne defansta ne ofanstaki eksiklikler hissedlir..
Hadi aslanlarım..

hadesperado dedi ki...

2-0'dan 2-2 oldu :(

dk. 60

hadi Nazmi abi sizin yüreğinize kuvvet, aslanların ayaklarına...

bu maçı alıcaz başka yolu yok!

Adsız dedi ki...

gelmeyen neydi hatırladınız mı?

Adsız dedi ki...

gelmeyen ne demiştik ???
metrobüs seferleri iptal olmus uçarak gelin a.k