24 Ara 2008

Peşindeyiz

Bizden başka hiç kimsenin söylemediği, bize özgü bir tezahüratımız vardı yıllardır. Haksızlığa uğradığımız, elektrikli anlarda, takımın şahlanıp çöktüğü golün an meslesi olduğu dakikalarda hançer gibi sahaya fırlattığımız tezahüratımız. Re re re, ra ra ra. Şimdilerde bir şarkı dolaşıyor dillerden dillere. Maçtan önceki resteronlarda biraz içildikten sonra mırıldanan, son maçta kapalıda tavan yapan ve stada yayılan Nevizade Geceleri.


Yakında bilmeyen kalmaz, makamınıda oturttukmu işte yıllardır beklediğim tescilli Galatasaray şarkısı. Kimse söyleyemez, taklit edilemez. Liverpool'un asla yanlız yürümeyeceksin şarkısının aynısı olur. Klasik olur maç biterken sonuç ne olursa olsun söylenir. Evet tam maç biterken takımı yollama şarkısı olur bu şarkı. Eğer yenmişsek teşekkür, yenilmişsek bağlılık şarkısı olur gider. Bayraklar, atkılar açılır ünü dünyaya yayılır.


Mümkün olduğunca fazla taraftar en kısa zamanda öğrenmeli ve tribünlere taşımalı şarkıyı. Kim bestelemişse, sözleri kimden çıkmışsa helal olsun. Gelecek nesillerin Galatasaray'lı taraftarları sizi minnetle, şükranla anacaklardır.

Giden her sevgilinin ardından hep biz olduk el sallayan....Haykırsak duyarlar mı sesimizi? Hangi sevdadan galip çıktık ki!...Yürüyoruz sessiz ve kederli Nevizade geceleri. İnletiyoruz hep çıkışında İstiklal Caddesi'ni...Boşuna çekilmedi bunca çile, içiyoruz gündüz geceHaykırdık ama duymadı hiçkimse peşindeyiz heryerde!Zaten aşklar hep yalan dolan. Sonu hep acı hüsran...Bize her sevdadan geriye kalan; sadece GALATASARAY...cimbombomum cimbombomum canım feda olsun sana, hiç bir şeye değişilmez senin sevgin bu dünyada

2 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

abi liverpool'un şarkısının aynısı olur demişsin ama You'll Never Walk Alone'u, Celtic'lilerde söylüyor maçlardan aynı Kop ortamında ..

Kapali Ust dedi ki...

Abi tüyleri diken, diken eden bu besteyi devre arasında iyice yayacaz inşallah. Sami Yen'deki Malatya kupa maçında tribünde akordu yapar ligin ilk maçı bütün stad diye haykırarak hep beraber söyleriz inşallah.