23 Ara 2008

Maçın Tartışmamalı Pozisyonları


Geçen yıl, Cüneyt Çakır Fener maçında son yılların en büyük hakemliğini yaparak maçı bitirmişti. Son dakikada Ümit Karan geçirince Cüneyt'i iptal ettiler. Daha doğrusu etmek istediler ama edemediler. Çünkü hakemleri sadece bizdeki gözlemciler ve onları yönlendirenlerden başkaları da izliyorlardı. Büzümkiler yemeye çalıştıkça onlar Avrupa maçlarına çağırdılar. Şu anda UEFA'nın en güvendiği hakem Cüneyt Çakır.

Maça verdiler bu hafta. Maçtan önce olumsuz düşünen yoktu. Hakemi motive ediyorlardı, mesaj veriyorlardı. Galatasaray'ın tekerine çomak sokabilseydi eğer bu gün hakemliğin heykelini diktireceklerdi. Ne varki aslan gibi yönetti maçı. Maç yazısında yazdık, o lanet olası kuralı uyguladı. Uygulamasa ben gene kızmazdım hakeme. Başka hatası yokmu. Olmaz olurmu göstermediler. Oynatma Uğur dedi ulema.

Beşiktaş'ın attığı ilk golde Lincoln'ün ağız burun dağılıyordu neredeyse. Baltanın biri 2 metre taban kaldırdı, Cüneyt Hoca'nın burnunun dibindeydi pozisyon, devam dedi. O top gitti gol oldu. Tamam devamdı belki ulemaya göre, pozisyon Galatasaray aleyhine gelişti hatta gol oldu. Golün başlangıç pozisyonunu tartışmayı gereksiz buldu bütün kanalların, kanalizasyoncu eski hakemleri. Tartışsalar belki biri fauldü diyecek, uyuyan arının götüne çöp sokacak.

Ben tribünde hayret etmiştim, Holosko Servet'ten nasıl sıyrılabildi diye. Uğur oynatmadı tekrar tekrar, usulen geçtiler. Holosko topu elle önüne aldı. Cüneyt Hoca'ya göre elle oynama değil, tamam inanıyorum ona ama bir tartışın bakalım ya. Yalandan da olsa bi gösterin. Yağmayın lan beklemiyoruz bari bi gürleyin. Ama vazgeçtim tamam hiç bir şey yapmayın bizim için daha iyi. Yazdıklarımızı yedirmeyin bize. Bizler sizlerin baş çelişkisiyiz, sizinle aynı görüşte olursak yaşayamayız.

Delgado ilk yarının sonuna doğru Barış'ın ayağına olanca hışmıyla basıyor. Barış aynı hareketi olsa kesin kırmızı diye kalın bağırsaklarını yırtan medya maymunları Delgado'cu olup çıktı. Hiç bir şey yok dedi. Penaltıları tekrar ettirmesi gerekiyor diye de yırtındılar. İçeri girmişler, girenler topa, kaleciye ne gibi bir etki yapıyorlar da iptal edeceksin. Kaleciden, direkten dönen topa biri vurur o zaman saymazsın. Vurana sarı kart gösterirsin olur biter. Galatasaray 10 pasla 3. golü atmış, gol pasını Dünyada verebilecek futbolcu sayısı 3 tane değildir, oynatma Uğur sinirlendirme şimdi bizi.

Bir şeyi iyi yakalamış, hakkını yemeyeyim dobermanın. Lincoln zavallı Uğur İnceman'ı ters çalımla bel fıtığı ameliyatına göndermiş, Uğur'un ayaklarına felç inmiş, Lincoln içeri giriyor, ensesindeki gözüyle Baros'u arıyorken iki Beşiktaş'lı resmen konuşuyorlar. Muhtemelen sen kademe kavgası yapıyorlar. Uğur'dan sonra çalımı kim yiyecek tartışması. Bu pozisyonu yeterince tartıştılar ama Nonda'nın bu futbolculara güldüğü pozisyonu tartışmamalı pozisyon saydılar. İyi ki görememişler yoksa alay etmekten hedef yaparlardı Nonda'yı.

Barış Özbek'in taraftarın tezahüratına uyup, taca giden topa koşup ta üstünden atlamasını da tartışmadılar. Alayın daniskasıydı oysa. Maç bitiminde amigo Arda Turan'ın çektirdiği üçlüyü de atladılar. Ne yapsak acaba, bunların tartışmadığı pozisyonları mı takip etsek bundan sonra. Maça gidenler dikkatli olsunlar, tahmin etsinler Musa Çözen'in kasıtlı göstermediği, Uğur'un oynatmadığı pozisyonları takip etsinler. Bizde atlamadan yazmaya çalışalım.

Hiç yorum yok: