22 Ara 2008

Son Dakikada 1 Gol Yeseydiler




Kudurmaya devam etsinler, tozu dumana katıp gerçekleri yok saysınlar. Bize malzeme çok, güzel şeyleri bulup ortaya çıkarma misyonu bizim. Onur, şeref, insanlık dersi almak, aldığımızı bizden sonraki nesillere aktarabilmek bizim işimiz. Ne demişti usta Çırak Uyanıyor'da;

Sevda ne yana düşer usta, hicran ne yana, yanlızlık hep banamı düşer usta. Zor olan bize düşer çocuklar, onlar en kolayını seçtiler yıllardır. Görünmez bir el, sebebi anlaşılmaz şekilde o takıma yaranmak, yalanmak, sebeplenmek yoluna istikamet veriyor. Bir kişi Cebelitarık Maymunu rolünü üstleniyor, diğerleri aynı anda o ne derse onu söylüyor, o ne yaparsa aynısını yapıyor.

Pascal Nuama tombala çekmişti hatırlayanınız varsa. Maç oynanırken hiç bir yorumcu hiç bir şey demedi. Maçtan sonra kimsa konuşmadı, Hatta Ayı Sinan ne var bunda gibisinden kelam etti uyanmak isteyen bir muhabire. Beşiktaş Başkanı hareketi yok saydı. Ertesi günü Genel Kurmay Başkanı bu ne kepazelik lan diye fırçalayıp marşa bastı, hizaya getirdi maymunları. Pascal'ı idam ettiler bir anda.

Konudan sapmayalım, toparlayayım. Galatasaray muhteşem bir geri dönüşle ilk yarıyı bitirdi. Ne yazıkki liste 3. durumda gösteriyor takımı. Saldırı bu yüzden değil. Galatasaray 3. oldu diye değil. Yoksa bu şerefsizler Trabzon'a, Sivas'a saldırır. Önemli değil sıralama şu anda. Ama önemli olan, korkulması gereken şeyler oldu son haftalarda. Galatasaray yendimi evire çevire yeniyor. Goller dandik değil, penaltı pozisyonu bile 5-6 pastan sonra oluyor. Galatasaray'ın golleri 10 pastan sonra atılıyor. Lincoln cemi cümleyi maymuna çeviriyor. Hakan Şükür'ün tek bacağı olamayan Baros gol krallığını ilan etti. İkinci yarı korku dağları bekliyor. Sakatlar iyileşti, daha sırada Hasan Şaş, Uğur, Linderoth, Emre Güngör var. Durduramadılar akan seli, durduramayacaklar.

Ben bir hesap yaptım. Şu kafadaki takımlar, hepimiz son dakikada bir gol yeseydik şu oynadığımız 13 maçın tamamında puanlar nasıl olurdu acaba diye. Misal biz 10 defa galip gelmişiz, son dakikada gol yesek bile yine galip bitirecekmişiz maçı. 3 defa berabere kalmışız, yenilecek ve toplam 3 puan daha kaybımız olacaktı ve de puanımız 30 da kalacaktı. O belediye amelesi gibi yalaya yalaya anüsünü tertemiz ettikleri Fenerbahçe 4 defa tek farklı galip geldiği maçlarda berabere kalacak,2 defa berabere kaldığı maçı yenilecek toplamda 10 puan kaybıyla 22 puanı olacaktı. Yani bulundukları yer ve topladıkları puan için gök tanrıya şükür edeceklerine lüverden fırlamış giden Galatasaray'ın yollarına taş koymaya çalışıp beddua ediyorlar. Bir de bu taraftan bakarak takımınla, futbolcunla, oynadıkları oyunla gurur duymanı istedim, beni okuyan büyük Galatasaray Taraftarının sevgili taburu.

Diğerlerini de çıkardım tablo şu şekilde oluştu, bilgilerinize sunarım.


1 yorum:

zenci dedi ki...

bu misyonun hakkını veriyorsun ustad..
devam et...