26 Ara 2008

Maskeli Balonun Kirli Yüzleri


Pazar akşamı penaltı öncesi Uğur İnceman’a attığı çalım, basit görülebilir. Oysa Ronaldinho’nun reklamlara konu olan adam geçişleri kadar akıl almaz bir kıvraklık, zekâ ve doğaçlama gösterisiydi bu. Hızla ilerlerken, onu kaleden uzak tutmaya yüzünü o tarafa çevirmemeye çalışan Uğur’un markajında köşe gönderine doğru giderken, tabanıyla topu okşayarak terse çekip Uğur’u penaltı yapmaya mecbur etti. Müthişti.. Mehmet Demirkol

Demedemmi taraftar demedim mi ben sana. Sıraya girecekler anlı şanlı spor yazarları şimdi. İçlerinde çok iyi yazarlar var, kalplerinden geçenleri yazsalar, doğru bildiklerini döktürebilseler ne cevherler var onlarda. Mehmet Demirkol, Uğur Meleke, Altan Tanrıkulu, Bağış Erten.... yeni nesil daha öne hiç bir takımdan olmadığı için hiç kimseye gebe olması gerekmeyen yazarlarımız. Futbolcu eskisine güvenmem, en kralı bile olsa beyninin bir tarafında geldiği takıma mehil verir.

Bizim bu işlere bulaşmamızın nedenleriydi. Hiç birinin yazdığı beni tatmin etmedi. Bir maç seyrediyoruz, ertesi günü ne yazmışlar diye bir bakıyoruz, alakası yok bizim seyrettiğimiz maçla. Ah birde şu lanet Galatasaray'ın yerine Fenerbahçe olsaydı bu yazarlar ne edebiyatlar parçalarlardı kimbilir. Kavgamız bu yüzden, bu adamların işi bu, para kazanıyorlar. Bizler vakit harcıyoruz, bir lira kazanmıyoruz, beklentimiz de yok. Amacımız hiç olmazsa bir kaç yüz kişinin sürü dışındaki görüşlerine katkıda bulunmak. Bizi okuyanlar zaten herşeyin farkındalar, kalbi mühürlü yazarlar da okuyarak ortalama bir taraftar görüşünün ne olduğunu tesbit edebilir. Be meyanda yazar yazılarını.

İftira atmak, karalamak için bizim gibi her maça gel bakalım. Sen akıllısın Lincoln'ü kovdurmak için çok uğraştın, peki biz aptalız da hiç duymadık Lincoln hakkında olumsuz düşünen taraftar. Adam Shalke'de oynamış, Galatasaray'da nasıl oynayamaz. Nitekim oynadı da geldiği ilk haftalarda. Sakatlandı işte adam. Birde geçen sene Hakan Şükür vardı takımda gol yolları hep havadan işliyordu. Doldur boşalt pası, gelişi güzel orta yapmayı içine sindiremiyor Lincoln. Elinizi vicdanınıza koyun son maçta Baros'un olduğu yerde Hakan Şükür olsa o pası atarmıydı. Atsa o golü Türk Futbolunun en büyük golcüsü atabilirmiydi.

Futbol, büyük futbolcularla güzel. Güzel futbolu oynayan futbolcuyu, seyreden taraftarı yazmak işi de güzel insanlara düşüyor. Tarafsız olma kardeşim, biz tarafsızmıyız. Nasıl ki hakemden gördüğünü çalmasını istiyorsun, sende gördüğünü hissettiğini yaz. Alex'e kötü diyen Galatasaray'lı varmı. Şimdiden hazırlayın notlarınızı, daha Kewell ağırlığını koymadı lige.

Belki ikinci yarıya kalecisiz çıkarız biz. Bu takıma birde Hasan Şaş girerse kaleciye gerçekten ihtiyaç yok. Yesen ne olacak, o kadar gol yedik ne oldu ki, yendiğimiz maçları en az 2 farkla kazanmışız işte. Sabri çok iyi kalecidir, eldivenle oynasın, hızlı adam zaten, tehlike olduğunda koşar kaleye geçer. En azından Ali Sami Yen'deki normal maçları ben hoca olsam bu Galatasaray'ı kalecisiz 6 forvetle oynatırım.

Bak o zaman Mehmet Demirkol ne hikayeler yazar hakkımızda.

7 yorum:

sembolist dedi ki...

Abi yine harikasın.. Bence de bu muheteşem takıma Hasan şaş ruhu da şart.. Bu renk yelpazesinde onun da yerni alması lazım...
Ha bi de büyüj futbol düşünürü,yeni neslin en muhteşem yazarı(?) Hakan Ünsal resmni göremeyince üzülecek:) Yaptığı tespitlerin tamamına yakın balon çıktı.. ''Beşiktaş 11 kşi oynasaydı Galatasaray kazanamazdı'' diyebilcek bir kapsiteye sahip bu zat...

Adsız dedi ki...

Abi aradan Ugur Meleke'yi çıkaralım be.İyi yazar kendisi.

Burak dedi ki...

Abi işte tam küfür edilecek bir yazar tipi. İsmi Necati Bilgiç yaşı 80 küsür. Yani eski toprak diye bahsettiklerimizden. Normalde bu yaştaki insanlar artık kemale ermişler belli bir olgunluğa sahip olmuşlardır diye düşünüyoruz ama gel gör ki adam içindeki nefreti kusmuş.İşte buyurun;

Hakemler ve transfer

Süper Lig'in devre arası şimdiye kadar uygulanmamış bir yöntemle ve hiçbir neden yokken bir hafta öne alınarak, süratle zirveye tırmanan ve çıkışa geçen Fenerbahçe'nin çok muhtemel liderliği önlenmiş oldu. Zira son hafta oynansa ve sarılacivertli takım sahasında Trabzonspor'u yense, Sivas'la Galatasaray'ın berabere kalmasıyla ara tatile lider girecekti. Ama bazı medya, bu önemli olaya parmak başka yerine, 3-5 sene önceki defterleri karıştırıp hakem hatalarını gündeme getiriyor. Aynı hakemlerin, sarı-lacivertli takımın iki ezeli rabininin şike yaparak lig şampiyonluğunu nasıl önlediğini, Türkiye Kupası'nı da taraflı bir yönetimle nasıl elinden aldığı ise dile getirilmiyor.

En az 2-3 oyuncu şart
Geçtiğimiz hafta en iyi ihtimalle berabere bitmesi gereken maçlarda yine hakemlerin Sivas, Trabzon ve Galatasaray'ı galip getirerek Fenerbahçe'nin liderliğini nasıl önlediği gündeme alınmıyor. Fenerbahçe, Konya'da 3 puanı anasının ak sütü gibi kazandı. Müftüoğlu, Önder'in göğsüne çarpan topun nizami gol olduğunu görmüş, itirazlar olunca da "Galiba ofsayttı" diyerek kararını değiştirmeye kalkışmıştı. Ama yardımcı hakem, ısrarla pozisyonun ofsayt olmadığını belirtince hatadan dönüldü.

selaminko dedi ki...

uğur meleke'yi hepsinden aytı tutarım. Altan tanrıkulu'nu da. Ama Uğur Meleke hepsinin arasında en iyisi. Mehmet Demirkol'u da severdim eskiden ama maalesef bozdu kendini. Ömer Üründül de tarafsızlığı konusunda şüphem yok.

jose dedi ki...

ugur meleke ıyıdır iyi..

Nazmi Hasdemir dedi ki...

buradaki resim benim yaptığım bir şey değil, rastgele bir yerlerden aldım. Tanju ve Uğur Meleke alınmasın, onları saymıyoruz elbette maskeli balonun kürlü yüzlerinde.

vinca dedi ki...

Hay ağzına sağlık abi..