18 Ara 2008

Lige Balans Ayarı



Bir kaç hafta önce puan tablosuna bakanlar neredeyse Fenerbahçe'yi görmüyorlardı. Biraz üstünde Galatasaray vardı. Ligin tepesinde Beşiktaş, Trabzon, Ankarasapor, Kayseri, Sivas...

Dürüllülü Mustafa, medyanın torpiliyle hocası kovulan Beşiktaş'a geçtiğinden toleransı vardı. Kolay kolay eleştirilmeyen hocamızdı. Başında bulunduğu takımdan korkmaya gerek yoktu. 15 senede bir defa şampiyon yaptırıldığı için sıra daha gelmemişti. Kıl payı Alibeyköy Adalet olacakken adı Beşiktaş oluvermişti. 3 büyüklerden sayılıyordu, nesi büyükse. Ortalamaya bakılsa Trabzon ikiye katlardı Beşiktaş'ı. Beşiktaş olsa olsa Dünyanın belki de en büyük semt takımı sayılabilirdi. Diğer takımlar hele hiç sorun olmazdı. Kafasını kaldıran Trabzonspor'u tokatladılar. Bu hafta Konya'ya yendirirler, arkadan Fener'e yenilip hizaya gelir.

Trabzonspor haddini bilecek. O eskiden gaflete delalete gelinip 6 defa şampiyon olduklarına daha çok pişman olacaklar. O zamanlar şampiyonluk şimdiki gibi değerli değildi. Maddi olarak demek istiyorum. Onun için pek şamatası yapılmazd. Şimdiki şampiyonlukların manevi yönüne bakan yok. Gelsin paralar, artsın takımın değeri.

Sivasspor iki sezondur efeleniyor. Eğer bu sezonda son maça kadar tehlike yaratırsa bilinki seneye kümeye oynatırlar. Bir tokat yerler, bütün takım dağılır, yönetenler kaçar Sivas ellerinde saz çalarlar.

Kayserispor, ikinci ligin en büyük takımıdır. Tepelerde dolaşır her zaman, çoğu ikinci ligte tabiki. Bir sene kötü olur onda da kümesini düşer, arkadan asansöre biner geri gelir. Belediyesporlar lige ne tat veriyorlar ne tuz. Tek bir taraftarı var Ankaraspor'un. Geçen televizyon gösterdi, Beşiktaş maçında tribünde tek kişi.

Bizim ligte iki tane takım var. Onlardan biri şampiyon olacak. Herhangi bir karışıklık ihtimali doğarsa balans ayarı yapılır. Hizaya sokulurlar. Muhtemelen haftaya Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor şekline sokulur süper ligimiz.

Hiç yorum yok: