18 Ara 2008

Efsane 11'in Efsane Futbolcusu; Arda Turan


Kiminin saçı ağarmış, kimi şişmanlamış, yaşlı başlı dede olmuşlar, en son futbolu bırakan Kral 38 yaşında. Bir zamanlar her kes kendi futbolcusunun peşinde ne maçlarını seyrettik. Ne çok övündük onlarla. Bizden Bülent Korkmaz var, Hakan Ünsal var her ne kadar şimdilerde küstüysekde kendisine, neticede bizim sol bekte efsane olmuş, tarihe geçmiş bir futbolcumuz. Tanju Çolak herhalde Galatasaray'lı kral olarak efsaneye girdi. En büyük efsane yine bizimdi, Kral Hakan Şükür gelmiş geçmiş en büyük efsaneydi.

Diğerleri futbolu bırakmışlardı. Biri ise daha dün top oynamaya başladı. Nihat'lar, Tugay'lar, Tuncay'lar. Ne büyük onur, 21 yaşındasın iki yıllık tanınmışlığın var, taraftarın gözbebeğisin.

Sen son fantastik futbolcusun Arda Turan. Senden önceki Hasan Şaş'tı. Sen sonsun. Bu gidişle de senden sonra fantastik futbolcu gelmez. Senden büyük futbolcu gelebilir ama oynadığı takımın amigosu, gol atıldığında taraftarcasına sevinen, oynamadığında taraftar gibi maçı izleyen. Arda Turan sanki içimizden birini sırayla oynatıyorlar gibi geliyor bize seni seyrederken. Biz futbolcu olsak, Galatasaray'da oynasak senden daha fazla konsantre olamayız.

Arda, bu yaşta gelmiş geçmiş en büyük 11 e koydular seni. 10 seneye kalmaz Dünyanın en büyük 11 ine koyacaklar. Bizler ölmez sağ kalırsak, çıktığın ilk maçı seyretmiş biri olarak sen nerede olursan ol seninle gururlanacağız, övüneceğiz. Galatasaray'ın Galatasaray'lı futbolcusu bizi bırakma sakın. Daha çok maç var alınacak, daha çok kupa var getirilecek. Ne mutlu bize ki Arda Turan bizim futbolcumuzsun, bir destan senle beraber olmak.

Hiç yorum yok: