19 Ara 2008

Langırt


Şu pis kış günü, ülkenin ambarına fare girmiş, millet can derdine düşmüş, yapacak en kötü şey bile yapılamıyor, ve ondan kötüsüne razı oluyoruz. Fenerbahçe maçı seyrediyoruz. Dese ki şu an biri gel tavla oynayalım dışarda soğukta yağmurda, oynarım. Ne yazıkki Fenerbahçe maçı seyrediyordum. Maç başında Oktay'ın yorumlarını dinledik. Dinledik ama unuttuk ne dediğini. Demekki bir şey dememiş. Kuddisi maçın hakemiymiş, üşendik söyleyemedik garanti bi kelek olacak diye. Bizde ne Poliannaymışız, Fahri Tatan'dan pas Veysel'den gol bekliyoruz. Cihan Haspolatlı kırmızı kart cezalısıymış. Eşşoleşşek bir kerede bizde kırmızı kart cezalısı olsaydın. Ne etliye karıştın ne sütlüye dolandırdın hocaları 5 sene banko oynayıp bize tribünleri yaktırdın.

Oynanan sporun ne olduğunu anlayamadık. Stadyum futbol stadyumuna benzemiyor. Seyirci (dediğimize bakmayın seyreden yok) sahayı belirleyen çizginin en yakın 70 metre uzağında. Dünyanın en kötü stadında oynanan müsabaka.(2 Galatasaray maçı seyrettim). Fukaranın düşkünü beyaz giymiş kış gününde zengin Fenerbahçe. Alex maç bi bitse de tatile çıksam diye yalvarıyor. Yasin, Önder Turacı beklemedikleri hafta ilk 11 de. Kısaca gol mol olacağı yok. Yani gol demek istiyorum. 3 kale direğinin hizsından topun tamamının geçtiği her aksiyona gol dersen olur, olacak mutlaka. Ama biz gol derken en az 5 pas en az 5 futbolcunun topa ayağının değmesinin ardından birinin topu 17.86 metretül kalenin içine göndermesini kast ediyoruz.

Alex bir duran top kullandı. İçeri gönderdi, kaleci çok rahat kucaklayacağı topu yumrukladı. Kafaya çıkan Fenerbahçeli futbolcular gözlerini kapamışlardı. Top gelişigüzel zıplayan Önder Turacı'nın koluna çarptı ve çizgiden içeri girdi. Kuddusi eli gördü serbest vuruşu tesbit etti. Önder mahçup döndü gidiyordu. Yan hakem kulaklıktan götünü yırtıyordu. Ofsayt değil diye bağırıyor. Ofsayt vermediki Kuddusi, el vermişti ama verdirmediler.

Velevki eline çarmadı da götüne çarptı Önder'in ne fark eder. Bir bizim attığımız gole bak birde Fener'in. Hep merak eder dururum yokmu delikanlı bir futbolcu diye. Acaba kim çıkacak. Ne olur lan hocam gol değil desen, kim kızacak sana. Hakeme yardımcı olsanız ne çıkar. Bu golü attım diye sevinecekmisiniz. Langırttan attığınız bu kaçıncı gol. Değiştirin kanalları maç bitti. Adanalı var kanalın birinde, birinde Acun Ilıcalı maymunluk yapıyor. Fenerbahçe maçı seyretmekten iyidir.
Not;Fahri tatan pas vemiş, Veysel gol atmış, bizde ne Poliannaymışız.

3 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Kenarında bisiklet pisti olan alakasız bir futbol staddır Konya Atatürk. Diğer bir özelliği ise Fenerbahçe'nin düzenli olarak el ile gol atmasıdır bu stadda. Hakemlerin gözüne perde indiği konusunda rivayetler vardır..

muhder dedi ki...

ligde hakem hataları ya da bence kasıtlı hataların olduğu aşikar. büyük takım taraftarı olarak büyük takımlara kıyak geçildiği de aşilar. servet dokunur, önder dokunur, burak dokunur görülmez. böyle saça böyle tarak işte...

hadesperado dedi ki...

Nazmi abi, Önder için demişsin ki; "Ne olur lan hocam gol değil desen, kim kızacak sana." adam maçtan sonra kendi pozisyonu için aynen şunu diyor: "bilmiyorum, (omzunu göstererek) şurama çarptı, televizyondan izlemek lazım"

işte bunu duyduğum an "oh be, çok şükür! koluma çarptı, kolla attım falan demedi, fenerden böyle dürüst bir oyuncu çıksın istemem" diye rahatladım... cümle alem biliyor bunların ne ezik olduğunu...

herkesin gözünün içine baka baka yalan söyleyen bir adamdan senin dediklerini beklemek poliannacılık olurdu, çok haklısın abi... varsın kolla atsınlar, sezon sonunda kol börekleri mecidiyeköyden gidecek hepsine...