21 Ara 2008

Hakan Şükür'ün Tek Bacağı; Galatasaray 4-Bjk 2


Büyük Galatasaray'ın eski futbolcusu Hakan Ünsal'ın yorumu böyleydi. Bizi uyarmıştı, biz de ona inanmıştık Baros'u Hakan Şükür'ün tek bacağı etmez sanıyorduk. Tek bacağına razıyız Milan Baros, devam.

Geçmiş olsun diğer lig takımlarına, Galatasaray'ın gazabına ara verildi. Bu gazla kimle oynarsa oynasınlar minumum 3 lük yaparlar.

Gün boyu yağmur vardı İstanbul'da, maça doğru hava durdu, maç için mükemmel bir hava vardı. İlk devre Galatasaray'ı muhteşem bir taraftar uğurladı. Epeydir maça gelmeyenleri(eski tüfek) bile gördük tribünlerde. Demek oynanan oyun güzelse seyirci de güzel oluyor.

İki haftadır dışarıdaki takımın ağaları maçtan önce çağırıldı. Bu Lincoln çocuk gibi, sevilince oynuyor, oynadıkça seviliyor. Maçtan hiç korkmadık nedense, sanki oynadığımız Beşiktaş değil gibi. O kadar net gidiyorki maç, kesin yeneceğiz. Bu yüzden seyirci hiç gergin değildi. Bir Fener maçının desibeli asla yakalanamadı.

Maçın hakemi için ne diyecek ulema bilemem, maçı canlı seyrettiğimizden penaltılar için de bir şey diyemem ama diyeceğim şu ki bu maçta bu kadar kolay adam atılmaz. Geçen hafta Raul sarı kartı istedi hakem çekti gitti, sen de git be Cüneyt Hoca. Ben bu kuralı kim koymuşsa lanet olsun. Ne var ki kart istediyse sen de verme. Niye atıyorsun, Galatasaray'a niye avantaj olsun ki bu pozisyon.
3. gol yine 10 un üzerinde pastan sonra usta işi asist ve usta işi oldu. Galatasaray muhasebe müdürünün Baros'un parasından kesip Lincoln'e ödeme yapması lazım. Bide bizim ödeme yapmamız gerekenler var. Yatalım kalkalım Hıncal Uluç'a dua edelim. Lincoln için yazdıkları için teşekkür edelim. Hıncal ne derse tersini yaptıklarından Lincoln'ü göndermediler. Hakan Ünsal'a da teşekkür etmek gerekir Baros için yaptığı isabetli yorumu için.

Meira çok ağır kalıyor, takımın formuyla paralellik göstermiyor oyunu. Çok açık veriyor. Ayhan çok top kaptırdı, Arda ile maç içinde devamlı tartıştılar. Nonda'nın ayağındaki demiri ne zaman
alacaklar merak ediyorum. İki santim zıplayamıyor, ruhsuz oyunu devam ediyor. Ah ulan Ümit Karan diye iç çekiyorum.

Maç bitiminde Arda çağrıldı tribünlere. Merak eden varsa söyleyeyim ölene kadar burdayım dedi bize. Sonra da üçlü çektirdi ve vedalaştık.

Galatasaray taraftarı takımına doyamadan lig tatile girdi, biz ne yapacağız şimdi Galatasaraysız. Neyseki tribünlerden yükselen Nevizade geceleri, bütün aşklar yalan dolan şarkısıyla rakı içeriz artık.

10 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

10 gol 9 puan, 2 deplasman bir derby galibiyeti. Bizim gibi arma sevdalılarına bundan güzel yeni yıl hediyesi olamazdı herhalde. Yeni yıla girerken tek sorunum Skibbe'nin Nondaya nasıl 90 dakika tahammül edebildiği. O kadar da olsun artık.

Adsız dedi ki...

Barış'ın bileğine basan Delgado direkt kırmızı kart görmeliydi. Hakeme "bana ilk faulde kart gösterdin" diye itiraz etmiş. Yumruk da atsa tekme de atsa ilk faulü olduğu için kart görmemesi gerekiyormuş demek.

sembolist dedi ki...

Bu akşamki maçta çok net bir şey ortaya çıkıt.:Galtasarayınn bu kadrosu bu lige 2 gömlek üstün.. Sabrinin bekte oynayıp,Barışın önde oynayacağı bir Galatasaray açık ara lider olur vee Karıköye güle oynaya gider. Bu akşam Barışın sağ kanatta çok zorlanıp golü de o kanattan yedğimizi ve Nondanın hiç bi katkı yapmadığını hesaba katarsak.Sabrinin o sert,oyunu sıkıştıran yürekli oyunu da girmlei bu takıma...
Maçtan sonra Hakan Ünsalın ifadesi:'' Delgado atılmasaydı Galatasaray galip gelemzdi'' Büyk düşünür Hakan ünsal söylemişse doğrudur...

Mario Jardel dedi ki...

Abi maçta olduğun için maç sonundaki yorumlara yetişememiş olabilirsin ama yine aynı terane, değişen hiç bir şey yok..

Bir yandan cem papilla, diğer taraftan erman toroğlu kroşeler indirmeye çalışıp galatasarayın galibiyetini yerin dibine sokmak için ağızlarından çıkan son tükürükleriyle savaşmaya devam ediyorlar.. Tabi buna lig tv denen maç yayıncılığından aciz kuruluşu da eklemek lazım

Delgado'nun atıldığı pozisyondan sonra dakikalarca galatasaraylı futbolcuların hakeme itirazlarını gösterdiler.. Hatta arda'nın faul yok gibilerinden yaptığı hareketi saydım 4 kere sarı kart işareti şüphesiyle gösterdiler. Hakikaten yazıklar olsun !!

Maçtan sonra medya gözüyle bir buket yapmak gerekirse lincoln galatasaray'ın kötülerindenmiş ( kanal 1) beşiktaş oyunun hakimiymiş, 11 e 11 oynansa maç daha farklı bir skorla bitermiş daha neler neler.. yaklaşık 15 senedir ligleri ve galatasaray'ı takip ederim ama şundan eminim ki hiçbir zaman galatasaray bu kadar açık ssaldırılara maruz kalmamıştı. Bu gün atılan 4 gol bile hakeme bağlandı ya diyecek bir şey bulamıyorum

Ne hakan'ın tek bacağı etmeyen (!) baros'tan, ne lincoln'ün 2 golü yaratmasından ne de gs'ın futboluna dair iyi ya da kötü şeylerden.. Herşey hakemden gelmiş !!

Ben artık bu kadar saldırıları hazmedemiyorum bir taraftar olarak.. galatasaray spor kulübünün başarılarını hakemlerin sözde başarısızlığının arkasına sığınıp tukaka eden medyaya ciddi ve sert bir uyarı çekmesi lazım artık kulübün!! Lan avrupa da kaç tane türk takımı kaldı ?

makduman dedi ki...

Bugünki maçtan sonra bunların olacağını tahmin etmiştim. Galatasaray gibi büyük bir klübün açık başarısını Fenerbahçe'nin afedersiniz kıçını yalamaya bayılan medyanın kaldıramayacağı çok açıktı. İlk golümüzde faul olup olmadığını açık bir şekilde söyleyemem. Fakat penaltılarımızı penaltı olarak görmeyenlere söyleyecek bir kaç çift sözüm var.

İlk penaltıda Holosko net bir şekilde Arda'nın ayağına basıyor. Arda da düşüyor. Çok net penaltı. İkinci pozisyonda ise Lincoln'e yapılan açık ve net bir perdeleme var. Utanmasa gidip sarılacak Beşiktaş'lı oyuncu.

Delgado'nun atılması ise Delgado'nun profesyonellik dışı hareketinden kaynaklanıyor. Hakeme gidip itiraz eden, çok konuşan, kart işareti yapan oyuncu sarı kart görür. Bu böyledir. Orada ¨Benim ilk faulüme kart çıkarttın, niye Arda'ya kart yok.¨ demek istemiş olabilir. Fakat Cüneyt Çakır'a derdini anlatacak kadar Türkçe veya İngilizce bilmiyorsa gidip o kart işareti yapıyorsa hakem orada ¨Hmm Delgado kesin böyle demek istemiştir. Kart göstermeyeyim.¨ diye düşünmesini bekleyemeyiz. İlk sarı kart zaten doğru bir karar.

Her fırsatta Avrupa'da 'hakemlerle' maç kazanamayacağımızı iddia edenlere en güzel cevabı zaten UEFA Kupası'nda takım verdi.

En çok üzüldüğüm nokta da şu, ilk gol tartışılabilir, Delgado'nun atılması tartışılabilir ancak spor yorumcuları neredeyse Galatasaray'ın bütün gollerinin haksız yere atıldığını iddia edecek kadar ileriye gidebiliyorlar.

Son olarak da şunu söyleyeyim. Hakem maç esnasında aynı pozisyonu 10 defa, ileri sar, geri sar, oynatalım Uğurcum, o kamera, bu kamera izlemiyor. Bir iki saniye içinde olay cereyan ediyor ve o an hakem bir karar vermek zorunda. Elbette o an nasıl yorumlarsa öyle bir karar veriyor. Bence hakem hatalarının en büyük sorumlusu maçtan sonra oynatalımcı spor programlarıdır. Hakemleri onlardan daha çok baskı altına alan kimse yok!

makduman dedi ki...

Ajansspor'da Erman'ın yorumlarını okudum. Hakemin tek hatası kırmızı kart. Bu da maç bittiği andan beri konuşan Beşiktaşlılar'a kapak olsun.

sembolist dedi ki...

Ya bu Rıdvan suratından düşen bin parça ve hakem hatalarına odaklı yorum yapmaya başladı.. ''taraf'' sız yorumculuk bu olsa gere.. Bu adam tam bir ezik. O.Ç

aksilaz dedi ki...

aslanlarımız mole vardı bu senelık bu kadr dedıler.seneye daha guclu olarak gelecegız.bu yuzden herkes tarafından bı korku basladı.onlarada hak vermek lazım.son 6-7 haftadır atılan her golde organıze ataklar var.macta yapılan meksıka dalgası ıse muhtesemdi.

Burak dedi ki...

Nazmi hocam "bi bok sandıklarımız" serisi git gide hakem eskilerine doğru kaymaya başladı. Önce Cem Papila sonra Bülent Yavuz en sonunda Metin Tokat. Ama bu serinin son halkası eksik. Hazır hakem eskilerini sıralamışken aradan Ermanı da çıkarıversek de seriyi tamamlasak dün Delgadonun Barışın bileğine bastığı pozisyonda sarı kart bile yokmuş Barış artistlik yapmış hakemler Barışa dikkat etsinlermiş ben de izlemiyorum ama forumlardan ne söylediğini işitiyoruz. Hakemliğine dönem olarak yetişemedim bunun ama duyduğum kadarıyla Okanın ayağının kırıldığı pozisyona faul bile çalmayan baltanın tekiymiş. Tabii takdir size ait.Bizimkisi naçizane bir okuyucu talebi.

selaminko dedi ki...

dünkü maçta Galatasaray Arda hariç bence vasattı. Ben o vasat halimizle bile çıkıp bjk'ı eze eze yenmekten cok keyif aldım. Bir de gercekten takım kendi gücünde oynasa ne olacaktı acaba?