14 Ara 2008

Gel de Küfür Etme


Galatasaray 3-1 kazandı ama hakem Halis Özkahya’nın önemli hataları vardı. Bunlar müsabakaya yansısaydı; skor daha değişik olabilirdi. İşte hakemin önemli hataları:1- Baros kendini ceza alanı içinde bırakıyor, bir de penaltı bekliyor. Penaltı yok ama Baros’un sarı kart alması gerekirdi. 2- Sahanın orkestra şefi Lincoln’ün, ikinci gol pasını verirken net bir şekilde ofsaytta olduğu görülüyor. Hakem oyna dedi, Baros ikinci golü attı. 3- Barış kendi ceza alanı içinde topa eliyle oynadı, hakem yakın olmasına rağmen penaltıyı veremedi. 4- Arda sarı kart almaktan kurtardı. Baros, sarı kart aldı ama kırmızı karttan kurtardı. Daha önce iki tane sarı kart alması gerekirdi. 5- Kaleci De Sanctis, rakip oyuncuya resmen vurdu, hakem bunu da görmedi veya görmemezliğe geldi.

Eski hakem başkanı Bülent Yavuz olanca kinini böyle kusmuş. Ona göre Baros 3 sarı kart almalıydı. Yani 1.5 kırmızı. İlk sarıyı alsa muhtemelen ikincisini de alırdı nasıl olsa. Küfür etmeyelim diyoruz, ne yapalım peki. Adam bizim anamıza küfür etse daha iyi. Hiç olmazsa delikanlıymış, mertmiş diyeceğiz. Resmen Galatasaray'a küfür ediyor dallama. Bu ne sadistliktir, bu ne halk düşmanlığıdır yazacağız ama yazdık önceleri. Bunları böyle kabul edeceğiz artık. Bu şerefsizlere yapılacak en büyük eziyet, maçları evire çevire kazanmaktır.

Böyle giderse bu sezon be güruhtan kuduranları bekliyorum. Nasıl dayanıyorlar anlamıyorum. Santciz'i demek Bülent Yavuz oyundan atarmış. Vay be bu adamların kakem olduğu maçlarda oynandı bu ülkede. Belki de uzun yıllar şampiyon olamadığımızın sebeplerindendi hakemler. Biz o zaman hiç kötü gözle bakmazdık. Ne mutlu bana ki bu adam hakkında arşivimizde kayıt var. Bize düşen Galatasaray'a nerde kim saldırırsa onu bulup teşhir ve tecrit ettirmektir. Bu bizim manevi, Galatasaray'lılık görevimizdir. Bu görevi bize kimse vermedi, biz kendimiz durumdan vazife çıkardık. Tiksiniyorum lan senden Bülent Yavuz.

6 yorum:

drvenom dedi ki...

Nazmi abi. sen bahsedince ben araştırdım. bu adam mhk başkanıyken muhittin boşat'ı atamış 21 eylül 2003 galatasaray febe maçına. hatırlarsınız olimpiyattaki maçı.. luciano voleybol oynamıştı. hasan şaş klubedeyken kırmızı kart görmüştü. düşünebiliyor musun abi aynısı fenerin başına gelseydi şu seneler içinde neler olurdu? neyse abi zaten bizim yönetim yaka paça indirmişti bu keltoşu mhk başkanlığından. kuyruk acısı da ondandır. çok kuyruğuna bastık biz bu köpeklerin çoook. saygılar selamlar abi.

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Bülent Yavuz kimdir ya? Ne yapmis Türk futboluna? Hiyarin teki. Cok iyi yazmissin renktasim: "Bu şerefsizlere yapılacak en büyük eziyet, maçları evire çevire kazanmaktır."

drvenom dedi ki...

Nazmi abi izninle bir kaç kirli çamaşırını hatırlatıyorum bizlere. galatasaray sözlükteki yazımdan alıntıdır.

"kirli çamaşırlarını çıkarıp çıkarıp kompozisyon yapacağım gıcık kaptığım bir iddiaya göre 12 eylül dayakçı yüzbaşısı. ancak bu dayak işiyli ilgili alıntı'yı en sona koyacağız. önce bir maça götürüyorum sizi. 14 nisan 2002 beşiktaş - fenerbahçe macına. kendisi o dönem mhk başkanı. atadığı hakem bilin bakalım kim? muhittin boşat... yani 21 eylül 2003 galatasaray- fenerbahçe macının hakemi. önce maç içi detaylar sonra bir iki gün sonra yaptığı açıklama ve en sonunda 12 eylül meselesi.
---alinti---
beşiktaş'a mutlaka galibiyet gerekiyordu... sezonun son derbisinde fenerbahçe, 35. dakikada ali eren'in kırmızı kart görmesiyle, 10 kişi kalan beşiktaş karşısında zor deplasmandan 3 puanla ayrılırken, hem şampiyonlar ligi'ne katılmakta büyük avantaj yakaladı, hem de olası puan eşitliğinde üstünlük sağladı. maçın dönüm noktası sayılacak dakikada, muhittin boşat doğrudan kırmızı kartını çıkarırken, daum'un tüm oyun planları altüst oldu. maçın sonlarında hakemin kırmızı kart hastalığı yine depreşti ve boşat fenerbahçe'den ümit özat ve ceyhun'a, beşiktaş'tan da ilhan'a çıkararak, derbiyi 4 kırmızı kartla tamamladı.
---alinti---

35'te beşiktaş doğrudan kırmızı kartla 10 kişi... 45'te gol, 53'te gol. operasyon tamamlanınca eyyam devreye girer. ümit özat çift sarıdan kırmızı. sonlara doğru iki kişi daha atılıyor iki takımdan da... işin acıklı yanı bu hakem daha sonra 21 eylül 2003'te galatasaray-fenerbahçe maçına atanıyor. hem de şu açıklamalardan sonra:

---alinti---
merkez hakem komitesi -mhk- başkanı bülent yavuz, fenerbahçe kulübü başkanı aziz yıldırım'ın kendisini aradığını doğruladı. beşiktaş kulübü başkanı serdar bilgili'nin "yıldırım, mhk başkanı'nı tehdit etti" iddiasıyla ilgili açıklamada bulunan yavuz, "yıldırım, perşembe günkü telefon görüşmemizde, beşiktaş maçından dolayı tereddüt ve kaygılarının olduğunu söyledi. ben de hiçbir kaygı duymamasını ona ilettim" diye konuştu. yavuz, yıldırım ile aralarında geçen konuşmayı, görev anlayışı gereği, federasyon başkanı ulusoy'a aktardığını söyledi.
---alinti---

eh aziz'in kaygı duymamasına gerek kalmamış hakikaten de. şu da 12 eylül muhabbeti. cem dizdar canlı yayında söylemiş vaktiyle.
---alinti---
kendisinin hiçbir suç işlemediği halde polis ve askerden korktuğunu söyleyen dizdar, bülent yavuz'a dönüp "hocam 28 yıl önce samsun'da görevliydiniz. -bülent yavuz o dönem hakemliğe başlamamıştı ve yüzbaşı rütbesiyle samsun'da bölük komutanıydı.- 12 eylül dönemiydi. ben de solcularla beraber içeri alınmış ve sizinle karşılaşmıştım. saçlarım sıfıra vurulmuş halde karşınıza çıkardılar beni, siz de kroşe mi, direkt mi şimdi tam hatırlayamadığım bir vuruş şekli ile burnuma patlatmıştınız. burnum kanamıştı ve bayılmış numarası yapmıştım. 15 gün sonra suçsuz bulunup içeriden çıkartılmıştım" dedi. bülent yavuz olayı hatırlamadığını söylerken dizdar, "çok önemli değil ben hatırlıyorum" dedi.
---alinti---

daha çok kirli çamaşırını bulacağım bülent..."

saygılar selamlar.

Burak dedi ki...

Abi çok ileri görüşlüymüşsün hakikaten,harbiden de bu adamla ilgili yazın var. Ben de sabah sabah bakayım spor yazarları bizim maçla ilgili ne yazmış diye girdim bunun yazısı gözüme ilişti açtım okudum.okuduğum anda en ağır küfürleri etmem bir oldu. Yani o an karşımda olsa şöyle kafa göz dalacaktım.Bir arkadaş bunun Mhk başkanlığı ile ilgili bir bilgi vermiş ben de mhk başkanlığı ilgili birkaç ekleme yapayım. Bunun mhk başkanlığı zamanında bir samsun-trabzon maçı oynanmıştı. Maçı trabzon 3-1 kazanmıştı.Hakem sadık ilhan samsunun 2 penaltısını vermemişti galiba. Maçtan sonra hakemin yaptığı açıklama hayret vericiydi. "Maçtan önce mhk başkanı beni aradı bu maçı trabzon kazanmalı dedi".Ayrıca bu mhk başkanı olmadan 4 yıl arka arkaya şampiyon olmuştuk. Bu, 2000 yılında koltuğa oturdu 2004 te görevi bıraktı. demek ki bu 4 sene içinde sadece 1 kez şampiyon olmamızın sebebi boşuna değilmiş.

Mario Jardel dedi ki...

Bir ara ali şen bazkan da artık ne olduğunu hatırlamıyorum ama ligten çekecekti fenerbahzeyi bu bülent yavuz yüzünden. Hatta hatırlarım çiftliğinde düzenlediği basın toplantısında anarşist bülent yavuz demişti :D

euler dedi ki...

Senin gibi bir şerefsizin annesinin anneler gününü kutluoyrum ...
umumhane çocuğu Bülent Yavuz...