27 Ara 2008

adam Sandıklarımız ; Necati Bilgiç


Bizde sevgi özgür, saygı mecburidir. Bizden büyüklere saygı göstermek, geleneğimiz, harsımızdır. Gel gör ki öyle mikroorganizma insan görünümlü yaratıklar var ki bırak saygıyı bin küfürü hak eden. Yüzüne tükürsen sinirin geçmez, yumruk atsan elinde kalır. Beddua etsen zaten gün sayıyor, taklaya gelmesi an meselesi vicdan azabı çekersin. Yazdığı yazıya bak, bakta etraf nasıl bok kokuyo anla, anla da bir okkalı küfür sen et. Yaşlıymış, bana ne lan. Hacca git, köyüne yerleş, inzivaya çekil. Bunca yıl neler yazdın da gözümüzden kaçmış. Yolda görsek tanımayız, amma ve lakin, bizimde yol gösterdiklerimiz, bize de yol gösterenler var. Onlardan kaçmamış, bana şikayetçi olmuşlar. Buyrun bok bile sanmayıp atladığımız moruk Fenerbahçe kemik yalayıcısının yazdığına,




Süper Lig'in devre arası şimdiye kadar uygulanmamış bir yöntemle ve hiçbir neden yokken bir hafta öne alınarak, süratle zirveye tırmanan ve çıkışa geçen Fenerbahçe'nin çok muhtemel liderliği önlenmiş oldu. Zira son hafta oynansa ve sarılacivertli takım sahasında Trabzonspor'u yense, Sivas'la Galatasaray'ın berabere kalmasıyla ara tatile lider girecekti. Ama bazı medya, bu önemli olaya parmak başka yerine, 3-5 sene önceki defterleri karıştırıp hakem hatalarını gündeme getiriyor. Aynı hakemlerin, sarı-lacivertli takımın iki ezeli rabininin şike yaparak lig şampiyonluğunu nasıl önlediğini, Türkiye Kupası'nı da taraflı bir yönetimle nasıl elinden aldığı ise dile getirilmiyor. En az 2-3 oyuncu şart Geçtiğimiz hafta en iyi ihtimalle berabere bitmesi gereken maçlarda yine hakemlerin Sivas, Trabzon ve Galatasaray'ı galip getirerek Fenerbahçe'nin liderliğini nasıl önlediği gündeme alınmıyor. Fenerbahçe, Konya'da 3 puanı anasının ak sütü gibi kazandı. Müftüoğlu, Önder'in göğsüne çarpan topun nizami gol olduğunu görmüş, itirazlar olunca da "Galiba ofsayttı" diyerek kararını değiştirmeye kalkışmıştı. Ama yardımcı hakem, ısrarla pozisyonun ofsayt olmadığını belirtince hatadan dönüldü.

Bu kararı alanlar, öyle bir tahmin yapışlarki sonlara doğru Fener şaha kalkar, en iyisi biz ara verelim. Şerefsiz moruk daha iyi değilmi, zenginsin arada transfer yapar daha da güçlenirsin Trabzon maçına öyle çıkarsın.

Bu yaşta insan niye yalan söyler, ne çıkarı olabilir menfaaat odaklarından. Biz lig ara verdi diye başımızı taşlara vururken, meğerse başka cenaptakiler tozu dumana katmanın yöntemlerini arıyorlarmış. Ne yazık ki buluyorlarmış. Sanırım bu zavallı yaratığın torunun torunu bile vardır. Garanti Fenerlidir. Ne büyük bir miras bırakıyorum diye de övünüyordur muhtemelen. Acaba torun ne düşünüyordur. Bırak torunu yalamalığını yaptığı takımın başkanı ne düşünüryordur. Ben Fenerbahçe başkanı olsam bu yaştaki şerefsizleri kapıdan sokmam.

Ne büyük takımız, şu durumda bile ağlaması gerekenlere teselli bulabilecek kanallar açabiliyoruz. Ağlayın lan pis herifler, kokun leş gibi. Dua edin sizi bi bok sananlara. Bok sanıpta adınızı lanetle de olsa ananlara. Ben seni şimdi tanıdım, bu yazdıklarınla. Lanet olsun okumuyordum, okumam.

6 yorum:

drvenom dedi ki...

Nazmi abi paralı askerler bunlar. hani bunların fenerliye de bir hayrı yok. bizim galatasaray'ımızı eleştiren spor yazarı var ama senin altan tanrıkulu ayarında bizimkiler. ama ben bir tane necati bilgiç gibi selçuk yula gibi amigo galatasaray yazarı görmedim. fenere hayrı yok çünkü bunlar başkanın adamları. başkanı eleştirenler çıktığında bu herif:"sen kimsin de başkanı eleşiriyorsun" türü yazılar yazmıştı. gurur falanı geçtim omurgası yok adamın abi.

sevgiler selamlar
Onur

Mario Jardel dedi ki...

ben bu zihniyetin en önemli temsilcisinin hasan ali atasoy olduğunu sanırdım. Meğer onunda ötesi varmış..

Burak dedi ki...

Bu arada bir de ek bilgi verelim kendisi Hıncal'ın dayısıdır.Hatta küçükken aldığı sarı-lacivert hediyelerle Hıncal'ı fenerli bile yapmış.Ama daha sonra Hıncal 22 yaşına geldiğinde sarı-kırmızı renklerin etkisinde kalıp galatasaraylı olmuş. Bunun dışında bir başka ilginç nokta necati bilgiçin bir dönem hakemlik yapmış olması gençliğinde. Garip ama doğru!!! Bülent Yavuzu,Necati Bilgiçi okuyoruz. Acaba tek kanallı dönemde en çok şampiyon olan takımın fenerbahçe olması sadece bir tesadüf mü?

hadesperado dedi ki...

Abi bu ne yahu herif resmen yalakalıkta çığır açmış, pes!

bu arada, tespitler süper Burak...

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

Necati Bilgiç yıllardan beri böyle siz ilk defa rastladınız sanırım.

Adsız dedi ki...

'bi bok sandılarımız' serisinin tamamını okudum ama bence en büyük bok sensin ....