5 Eki 2008

Sakalımız Var Sözümüz Geçmiyor; Bursa 2- Galatasaray 1


Bu satırlarda amacıma ulaşana kadar saldırmaya devam edeceğim. İstediğin kadar büyük futbolcular takımında olsun, başında acemi varsa daha beter olur. Kimseye söz geçiremezsin, kimi oynatmasan suç olur. Dua edersin sağlık ekibine ki sakatları iyileştiremesin. Hatta gece yatağında ters uyuyan futbolcunun çekilen MR ında fıtık teşhis etsinler. Oh ne ala o kadar sakatım var diye sevin. Nasıl olsa savunman hazır. Çok sakatım var. Ulan çaylak oğlu çaylak tamam tam takımla çalışmadın ve asla çalışmayacaksın. Yığınla adam varken ne yaptın sen. Oynayacağın en kötü maça tek santrforla çık, en kritik maça çift santroforla.

Çift santroforumuzun biri Nonda. Lukunku'dan daha kötü dediğim sözümün arkasındayım. En azından kafası Lukunku'nun kafası bundan daha çok çalışıyordu. Ned ofsaytı biliyor ne yer tutmasını. Ruhsuzluğu da cabası. Neymiş topu çok iyi saklıyormuş. Niye saklıyorsun ki topu. Topu açığa çıkarmak daha iyi bir şey değilmi ki.

Bu Servet'le Meira aynı takımda olduğu sürece biz kademe hatasından daha çok gol yeriz. Tez elden Emre'lerden biri Meira'nın yanına sürülmeli. 3 gün önceki maçta 3 sol bekle oynamıştı, birini elemiş mucit Çaylak. bu maça iki solbekle çıktı. Maya tutmadığını görüp birini oyundan çıkardı.

Bu Aydın bu takımda oynayacaksa saçlarını kestirmeli önce. Çocuk futbolcu olmasa dizilerde filimlerde kesin oynardı. Aç kalmaz bu yakışıklılıkla, çocukken nazlı biriydi herhalde nasıl topçu olmuş araştırmak lazım.

Milli maç yaklaştı ya. Sabri beyin sakatlığı geçti. Milli takımların değişmez sağbeki yine değişmedi. Fener deplasmanda yeniliyor niye geri kalalım. Bizde yeniliriz çocuklar elimize mi yapışacak. Arayı açıp ta ligin zevkinin içine etmeyelim. Şu milli maç arası yaraları sararız diyeceğim ama oynayacak olan futbolcular sakat dönecekler garanti.

Ben maç yazısını yazdığım şu dakikalarda Fenerbahçe hezimete uğruyor Kadıköy'de. Zavallı Aragones'i gösteriyor kameralar. Ne işim var benim burada der gibi. 2 Saat önce bize gülenler evlerine nasıl dönecekler. Ne yazıkki yhere göğe koyamadığımız futbolumuz bu. Tek adama dayalı zaferler, o tek adamlar olmadığında nasıl cortluyorlar mal meydanda. Çıkar Alex'i çıkar Kewell'i, Lincoln'ü ne kalır geriye. Körler sağırlar birbirini ağırlar.

4 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Abi Nonda konusunda kesinlikle katılmıyorum. Şu sıralar form düşüklüğü yaşadığı ve hakikaten kötü oynadığı bir gerçek. Hele ki isviçre'de ki belizzona maçında bu tavan yaptı. Belki de türkiye'ye geldiğinden bu yana bu kadar kötü oynayıp, bu kadar çok gol kaçırmamıştır. Lukunku gibi olmadığını geçen sene alenen gösterdi. Kariyerinde fransa liginde altın ayakkabı olan bir futbolcu olduğu da ortada. Elbette o günlerdeki galatasaray-monaco şampiyonlar ligi maçında bize bir gol atıp birde penaltı yaptıran nonda değil ama o zamandan bu zamana yaşadığı değişimler bile onun kalitesinden ödün verdirmez. En kısa zamanda her futbolcunun yaşadığı bu form düşüklüğünü üzerinden atıp tekrar bizi sevindirecektir.

aksilaz dedi ki...

butun hataların basında skibbe yatıyor.birde umıt davala denen sarkıcı bozuntusu var.tez elden sınırdısı etmek lazım yoksa daha cok cıle cekecegız.kewel ise ne mal oldugunu ortaya koydu.arda kendını nasıl zorladı dun gorduk ama kewel evınde yatıyordu o saatlerde.bizim takımda yabancı sayısı 4 bilemedin 5 olmalı.lincoln,meira,nonda bu takımın topçusu degiller.özellikler meira arkasına atılan her topa sadece bakıyor.kardesım madem agırsın derınlık kur bıraz rakıp forvetle aranda.servet ise acınacak halde.yazacak cok sey var ama önce su skibbe ve umıtten kurtulmak farz.

Adsız dedi ki...

Vay be yanlız değilmişim Nonda konusunda.Bu adam sahtekarın en önde gideni bu boku oynamayan bilemez.Adam idare feneri gibi her maç saklanarak riske girmeden kenarda köşede oyalanıyor.Bu adam gitsin arkasında hiçbir anısı kalmaz.Santrafor diye Hakan dan sonra renksiz kokusuz ruhsuz bu adam mı tribünleri ayaklandıracak.Bu camia,her zaman santraforu starken büyümüş genç nesilleri peşinden sürüklemiştir.Metin Oktay,Gökmen,Çilli,Hociç,Tanju,Hakan sonrası galiba hikaye olacak.

Kapali Ust dedi ki...

Nonda konusunda hiç yalnız değilsiniz, Nondayla çıktığımız her sıkı maçta zorlanırız. Ümit Karan'la aynı kefeye konulacak topçu değil..