6 Eki 2008

Sakin Kafayla Maç Analizi


24 saat geçti ilk ligte ilk yenilgiyi alalı. Her maç kazanılacak diye bir şey yok. Üstelik Bursa muhteşem kendisinden güçlü bir takım nasıl alt edilirin imtihanını verdi. Başarıyla aldı karnesini. Samet Aybaba'nın maça somut katkısını hissettik. Galatasaray defansının göbeği deniz anası yumuşaklığında. Yusuf Şimşek gibi teknik birisi en ufak bir markaja maruz kalmadan halı saha maçı oynar gibi oynadı. Fahri Tatan'a Ali Sami Yen'de önlem alıp, Yusuf'u formda Bursasporla deplasmanda oynayıp kontrol altına almayan kafa ,maça eksi anlamda somut katkıda bulundu.



Sabri'nin Milli Takım maçı olduğu zaman dirilmesi, hazır sağbek bunalımında direk oynamasını Samet ve dolayısıyla karşısında oynayanlar çok iyi değerlendirdi. Sabri uzun zamandır sahaların boyunu kıt zekasıyla unutmuş olabilirdi. Milli takım CEO'sunun gözü üstündeydi. İyi oynarsa kötü oynayan Gökhan Gönül'ü kesecekti. Hızını alamayıp ileri gidecek, muhtemelen kaptırıp dönemeyecekti. Soldaki kepazelik devam ediyordu. Volkan uzun zamandır oynamıyordu. Balta'nın yatak istirahatı zamanında formayı ıslattı. Balta revirden çıkınca yer arandı. Oyun kurucu oynadı, bu teknikle ne kadar orta sahada oynar belli oldu.

Bursalı büyük futbolcu Yusuf Şimşek hangi takımda oynasa büyük oynayacak. Birde bizim ki gibi bir çaylağa rastlayıpta boş oynarsa her takımı duman eder. İspanyol olsa, Brezilya'lı olsa parayı koyacak yer bulamaz, Dünya'da da tanımayanı kalmazdı.

Bu maç geçti, Anadolu takımlarının şanlı direnişi sürüyor. Hakemler gördüğünü çalsa bu büyüklerin çok maçta canı yanar. Bu sene 2 büyüklerden biri şampiyon olamazsa kimse şaşırmasın.

Hiç yorum yok: