30 Eki 2008

Hoşgeldin Prangalı Kaleci; Ankara 1-G.Saray 1 Dk.80


Tükürdüğümüzü yalamayalım. Kalecimiz serbesttir. İsterse her maç 5 tane yiyebilir, isterse çatallardan top çıkarabilir. Benimle alakası yoktur. Fakat yaşı genç, tavsiye edebiliriz. Bacaklarındaki ağılıklardan kurtulması gerekiyor. Sanki manyetik bir alanda kalede. Çıkamıyor, zıplayamıyor, sadece yana doğru uçabiliyor. Top uçtuğunda bir uzvuna çarpmışsa kurtarmış, çarpmamışsa gol olmuş oluyor.

Gollerin ikiside aynı. Birinde Ümit Karan ne güzel vurmuş, diğerinde Aykut ne kötü yemiş diyoruz. Dediklerimiz doğru, büyük takım atmış, küçük takım yemiş oluyor. Son saniyelerde gol yemek büyük takıma yakışmadı.

Şu Servet'in kazmalıklarına kimse bir şey demeyecekmi. Geçen yıl değilde bu yıl gelmiş olsaydı bi araba sopa yer otururdu. Bu takım bu kadar kötü nasıl oynatılıyor araştırmak lazım. Meira'nın verdiği topların çoğu rakibe gidiyor. Sabri'nin ortaları kuşları ürkütüyor. Arda monşer gibi oynuyor. Tamam kupa maçları angarya, bir kanun çıkarsınlar bundan sonra kupa maçlarını PAF takımları oynasın da bizde seyretme ve yazma derdinden kurtulalım. Fenerbahçe'nin yaptığını bile yapamıyoruz. Adamlar söz vermişler 25 sene önce. Biz bu angarya kupada yokuz arkadaşlar demişler. Taraftara anons etmişler, 25 senedir girdikleri bu turnuvayı kazanamadı diye bir şey diyen varmı. Rüştü'nün Pendik maçından sonra yediği dayağı saymazsak tabi. Ondan sonra alıştırdılar ve iş bitti. Keşke bizde de bitse almasak bundan sonra kupayı mupayı.

Top Lincoln'e, Kewell'e geldiği zaman futbol topu olduğu aklına geliyor. Misal Mehmet Güven dokunmuşsa, tepinmişse topun bir tarafları acıyordur. Ne topu olduğunu sorguluyordur. Gazlatasaray Ali Sami Yen'de oynamıyorsa artık maçın garantisi yok. Bende artık karar aldım. Bundan böyle final maçı hariç kupa maçlarını seyretmeyeceğim. Dolayısıyla yazamayacağım. Bende sizden öğrenirim maçın sonucunu dayanamayacağım. 10 dakika var maç 1-1, kapatıyorum televizyonu.

1 yorum:

aksilaz dedi ki...

kesinlikle cok dogru bır yazı...su aykut hangi maçta oynasa bizim evde aynı laflar donuyor.neden cıkmadı?neden cıkmıyor? bu adam kaleden cıkmıyor.bu arada skibbe bir puana sevinmiş yazıklar olsun.klübede yaser, ferdi, serkan gibi gençler ve aç oyuncular var ama sahada hala kewel arda oynuyor.bi lafda mehmet guven denen beyin özürlüye.sen nasıl topçu oldun arkadasım.sahada gezindin durdun bası kesılmıs buzagı gibi.