29 Eki 2008

Hakem


Büyük takımın maç biter bitmez başlar hokkabazların saltanatı. Kanallardan kanal beğenirsin hakem sövücülerini dinlemek için. Birinin ak dediğinde diğeri kara der. Heleki hakem hatası Galatasaray lehineyse koroya Galatasaray'lı yazarlar katılır bütün haşmetiyle. Doğrucu Davut olurlar, birinci vazifeleri Galatasaray'a sövmek olanlar hamambicekleri gibi işgal ederler ekranları.

Eskişehirspor bilezik gibi geçirdi işte. Bizim maçın hakemine ne diyeceğimiz olabilir ki. Kaldı ki Fırat Aydınus unutulmaz bir maç yönetmiştir, yan hakemlerinin yancılık yapamadığı bu maçta bile. Eline çarptı dediler Baros'un, bir kişi gidip Baros'a sorsa ya. Top milim bile yön değiştirmiyor. Bu durumda değse bile ne dğeişirki. Beşiktaş yenememiş, Trabzon yenememiş bu durumda futbolcuların aslan kesilmeleri lazım değilmi. Ne gezer, küçük dağları yaratmışlar. Başlarında lanet olası korkak hocaları, en önlerinde Lukunku'dan beter Nonda ruhsuzu. 2-1 öndeler korku dağları bekliyor. Bir acemilik ki sorma gitsin. 40 metreden serbest vuruş yapılıyor. Gol atsın diye oyuna giren, yolunu gözlediğimiz Ümit Karan kendi kalesine vuruyor. O kadar mesafeden gelen topu senin gibi bir golcü kaval kemiğine mi çarptırır. Ümit Karan o topu stop etmesi, verkaça girmesi ve karşı kaleye konratak olarak dönüşüm yaptırması gerekirken kendi kalesine atıyor. Attığıyla kalmıyor yan hakemin yanlış görmesi sonucu velveleye başlıyor. Koskoca Ümit'emi inanmayacak arkadaşları, top yekün saldırıyorlar. Sonuç;bütün takım sarı kart. Daha sonrası sen gol ararkeni kader ağları işte yüklendiğiniz yan hakem bu kez belki de kıl payı vereceği ofsaytı vermiyor seni cezalandırıyor. Ben o yardımcının yerinde olsam o ofsayta asla bayrak kaldırmazdım. İyi yaptı.
Arda'yı atmalıymış dedi bazı ulemalar. Yani maça Arda'ya kırmızı kart veren hakemi seyretmeye gitmeyi yeğliyor sakallı. Birde yazar sürekli büyük futbolcuları kollamalı hakemler diye fetva verir. Futbolcu sahtekar olnca hakeme hiç yardımcı olmayınca ne yapsın hakemler. Gördüğünü değil kimsenin göremediğini gören Fırat Aydınus; büyük hakemsin.

Hiç yorum yok: