2 Eki 2008

Çaylak tur atlattı; Galatasaray 2-Belinzone 1


Maç öncesi Ali Sami Yen'in önü hala travmayı atlatamamıştı. Bu gidişle en azından bu sezonu yas tutarak geçireceğiz. Ve bundan sonra da Galatasaray var oldukça Alpaslan Dikmen'de var olacaktır. Tribünlerdeki seyirci Milan, Real Madrid seyircisiydi. Uzun yıllardır ilk defa tıklım tıklım ve coşkulu taraftar unutulmaz tezahürat yaptılar. Ne yazık ki bu taraftara yakışır bir futbol ortaya koyamdı takım.

Arda 3 gün önce gönülsüzdü, cenazeye bağladık. Devam ediyor durgunluk. İsteksiz yorgun Arda rakibi ısıramıyor, beklentilerimize cevap veremiyor. Herhalde sakatlıktan çıkamadı hatta yeniden sakatlandı. Bu kaçıncı yazım, bizim sağlık ekibi var olduğu müddetçe, yakında sahaya çıkaracak takım bulamayacağız. Darbeden sakatlanan Uğur haricinde bütün sakatlıklar şüpheli. Biz anlamadığımız işten ahkam kesmiyoruz ama bu doktorlara ben bile muayene olmam.

Lincoln şov yapmaya devam ediyor. Top ayağına gelsinde bir şeyler izleyelim diye yalvarıyoruz. Lincoln'e top gelsinin dilencisi olduk. Sağ taraf lanetli bizim. Sakatlıkları geçtik, genç bir futbolcu oynuyor, hayatının taraftarı önünde bir sıra takımına karşı. Heyecandan ayakları titriyor, Galatasaray sağ tarafına emanet baktığını o da biliyor. İtikbali yok, yakında kaybolur bizim için başlamadan biten hikaye olur.

Çaylak hala büyük takım hocası olduğuna inanamıyor. Balta oynayacak diye olmadık yerden ekmek çıkarmaya çalışıyor. Ne işi var oyun kurucu mahallinde. İpini koparan kendini Maradona sanmış, topla çıkıyor. Servet bu tekniği ile ver kaça giriyor, gol pozisyonlarında saçmalayıp rezil oluyor.

Adamımız beraberliğe razı, hatta bir gol yese bile olur bir futbol oynatıyor. Yardımcısı Ümit Davala elini bağ yapmış oyunu seyrediyor. Bizim kadar bile katkısı yok takıma. Bizler en azından kapalının önünden Yaser'e bağırarak golü attırdık.

Son yıllarda oynadığımız belkide en kötü takımla oynadık. Avrupa kupası maçı demeye dilim varmıyor. Bu takımı eledik diye de ben sevinecek değilim. Saftiggibe sevinsin. Bu maç gol yemeyiz diye beklentimiz vardı, muhtemelen yemeyecektik. Olurmu kazmanın biri (Serkan) taktı adama penaltı yaptırdı. Olur şey değil pozisyon yok, tehlike yok garezin mi var be çocuk ne tekme atıyorsun adama.

Ben bu sene nankörüm. İyi oynarsak futbolcudan oynayamazsak hocadan bilirim. Bu takımın her oynadığı maç en kötü maçıdır. İstesen de daha kötü oynatamazsın. Paf takımını çıkarsak yine elerdik. Kimse kendine pay çıkarmasın. Şova devam, en önemli mesele bu.

Hiç yorum yok: