29 Eyl 2008

Futbolu Sevdirenler; Yusuf Altıntaş(Köylü)


Ali Çoban,İviç zamanında taraftarla atıştı yanlış hatırlamıyorsam. Biletini kestiler, o sırada Körfez ekibinde bir cengaver nam salmaya başlamıştı liglerde. Tekmeye kafa atan, adama kafa atan, sert, sinirli, Köseköylü Yusuf. Yusuf, o sezonun bitiminde kendini Galatasaray'ımızda buldu. Bülent Korkmaz ile birlikte Galatasaray defansı artık yeni bir model oluşturmuştu. Ben yenilmem diyecek, savaşacak, boğuşacak iki Rambo dosta güven dost olmayana korku salıyorlardı. 186 lig maçına çıktı Köylü Yusuf, 6 kere atıldı tonla sarı kart gördü.

Banik Ostrava'ya uzaktan attığı gol bize turu getirmişti. Rıdvan'ın , Metin Tekin'in belalısıydı. Sözleşme zamanları köyünde mangal yapardı. Galatasaray'da çaycılık yaparım diyecek kadar Galatasaray'lıydı.

Galatasaray'ın şampiyonluğu garantilediği bir maçta boş kaleye topu atmamış, Tanjuyu beklemiş, Metin Oktay'ın rekorunu kırdırmıştı. Bereket Hakan Şükür, Tanju'nun da rekorunu kırarak Köylü'yü iyilik yaptığına pişman olmaktan kurtarmıştı.

Köylü Yusuf'un abisi de futbolcuydu, o abisini sakatlayacak kadar maça konsantre olurdu. Gariban babasıydı, yardımseverdi. İnsan gibi insandı. Unutulmaz Galatasaray'lılar arasında adı sonsuza kadar yaşayacaktı.

Yusuf Altıntaş; Galatasaray'a gelişinden gidişine kadarki duruşun, futbolculuğun, adamlığın bizi biraz daha Galatasaray'lı yapmıştır. Galatasaray'ı sevdirenlere bin selam olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Delikanlı KOCA YUSUF.

aslan-murat dedi ki...

hey gidi köseköylü yusuf hey gerçekten ramboydu o bazıları sık sakatlanıyor diye ona çürük rambo derdi ama onun sakatlıkları hep fedekar oynamasından kora kor mücadeleden olurdu..adam gibi adamdı yusuf..inönüde fenerle oynadığımız bir maçta fenerli arap ismaile bir tokat atmıştıki akıllara zarar atılmıştı tabiii.2-1 almıştık..sonra feneri 1991 de samiyende 4-1 yendimiz bir maçta rıdvana penaltı yapmış..rıdvanın omuzu çıkmıştı..buna çok üzülen yusuf maç bitimi duşunu almadan soluğu rıdvanın yanında almıştı..banike attığı sol ayaklı füze unutulmazdı..bir gün yusuf sakatlığı için bayern münih doktoru wolfharta tedavi olmaya gitmişti onu tedavi eden doktor yusufa çok güçlüsün sen adama bir vursan onu tribüne yollarsın demişti yusufun gücü karşısında..
örnek galatasaraylıydı..jübilesi galatasaray -kocaeli maçıyla olmuştu..