20 Tem 2008

Futbola Lanet Ettirenler; Hasan Vezir


Şu Ergun Gürsoy'un iyiliğinden çok zararı olmuştur Galatasaray'a. Laz olmasından, Trabzonlu olmasından dolayı aldı(rd)ığı, ne moloz futbolcular başımıza bela olmuştur. Bunlardan biri Rize'li Hasan Vezir'dir. Bu futbolcuyu Galatasaray'a almak üzereyken karaktersiz, şerefsiz Fener'e kaçmış oh ne iyi yapmıştır. Ali Sami Yen'de 3-0 galip bitirdiğimiz ilk yarıdan sonra 4-3 yenildiğimiz meşhur Dürüllü'lü maçı vardır. Bu maçta bize 3 gol atan Hasan'ı sezon sonu yeniden tekneyle kaçırmış, bokunda boncuk bulmuş Galatasaray formasını sonunda giydirmiş, oynadığı iki sezon boyunca futbolsever olduğumuza lanet ettirmiştir.

Hiç unutmam, İnönü stadında numaralı tribün, alt bölümünde tam kulubenin arkasındaydım bir Fener maçında. İlk yarıyı 1-0 yenik kapadık, kulubenin yanında Mustafa Denizli dikiliyordu. Çıkar şu Hasan'ı al Prekazi'yi dedim. İkinci yarı dediğimi yaptı, 4-1 galip geldik.

Eskiden böyle bir adet vardı. Sana kim gol atarsa transfer ediyordun. Kimi transfer etsek diye bir dert yoktu yani. Aç önceki sezon neticelerini, kime yenildin, kim gol attı. Bas parayı al. Bu Hasan Vezir, en nefret ettiğim futbolculardan biriydi. Geldiği sezon Galatasaray tarihinin en lanet, en iğrendiğim, en kötü hocası Sigi Held vardı. Ve o sezon maça gitmemiştim. Bu iki lanet adam yüzünden, Galatasaray'ı seyretmedim. Şu an yazarken bile midem bulandı. Ne şanslı Galatasaray'lılarsınız, tek bir kötü futbolcu seyretmiyorsunuz. Biz neler çektik bayrağı bu günlere getirene kadar.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

abi şu an kötü futbolcu seyretmiyoruz çok şükür ama biz de gördük kötü futbolcular yani, cihan, orhan ak en sonları oldu bunların...

Adsız dedi ki...

Hasan'dan tek hatırladığım güzellik geldiği sezon Fenere Sami Yen'de yazdığı gol. Onun golüyle maçı 1-0 almıştık. Fenerliler sinir olmuştu.

Gerçi gol de anlamsız bir goldü, karambol müydü neydi, çizginin 1 metre önünden kafasını uzatmıştı. Hayal meyal aklımda kalan epey beleş, şansa bir pozisyondu.

Revivo'nun 2-0lık maçta direkten dönen topuna yanarım. İkinci yarının başında 3-0 olsa tarihi farka giderdi. Revivo da fenere takla atmış olacaktı. Tuhh be..

Adsız dedi ki...

Hasan Vezir ismi kadar bile iş yapmamış demek...

bu arada Cihan, Tolga, Orhan Ak dışında yeni sezonda Sabri'yi de sağ bekte görmezsek şu kötü futbolcular devri benim için kapanacaktır...

umarım bir daha açılmaz...

Adsız dedi ki...

Kötü futbolcular olsun ki iyilerin kıymetini bilelim :)

Adsız dedi ki...

Fener e gol attığı maçta ASY. nde Kapalının tam orta kapısında polisten feci dayak yemiştim.Yine de 35 dk susmadan bağırmıştım.Hey gidi gençlik.1 hafta mosmor gezdim ama tek yıldızı da sürdürmüştüm.Fenerliydi gözlüklü ...

Adsız dedi ki...

Ya ne güzeldi o fileler yeşil yeşil. Köşeye gitti mi sarsılırlardı az, balık ağı gibi kaybederdi topu içinde. Doksanda çatallardan eğik inerdi fileler.

Saha zemini de topak topak,arada kellikler, çim tepecikleri... Top buz hokeyi gibi pürüzsüz kaymazdı be, hafif seke seke yuvarlanırdı. Top süren sanki ayağını da sürerdi hafif zemine.

Şimdikinden güzeldi be.

contra dedi ki...

gol ofsayt idi. hasan başka bi moka yaramadı zaten