25 Haz 2008

Irgatların Başkaldırısı

Yıllar önce mark için ırgatlık yapmaya giden köylümüzün, çocuklarının çocukları; Başkaldırı zamanıdır. Balla börekle, imanla, oyunla, hünerle, neyle olursa olsun bu akşam yarı final maçını oynuyoruz. İddaa 1.35 Almanya, 5.50 Türkiye diyor. Onlar iman miman tanımıyor anlaşılan. Türkiye şu ana kadar inananlarını memnun etti.

Bu maçın taktiği maktiği yok. Kimse laga luga yapmasın. Eksiğiz, sakatız, cezalıyız demesin. İlk maça 23 kişiyle çıktık. Normal maç gibi oynarsak duman oluruz, her zamanki gibi vur kır parçala taktiği yapılacak, gerisi yukarıya havale edilecek. Ben bu maçta umutluyum, Kloese, Ballack öyle aman aman bir futbolcu değil. Rüştü komik gol yemezse maçı alırız diyor bir yanım. Bir yanım da hezimet oluru oynuyor.

Netice de ne olursa olsun, takım görevini yapmıştır. İleriki yıllar bu turnuvayı Türkiye ile hatırlayacaktır. Milyonlarca Türk dört bir yandan dua ya başlamıştır. Bir de bu maçlarda Almanlar hariç bütün dünya bizi tutar. Elediğimiz takımlar dahil, bütün futbolseverler mazlumdan yana çıkar. Bu enerjiyle bir mucize daha beklemek ayıp olmaz herhalde. Şu apartımanda 1 e karşı 20 bayrak asan biz Türkleri muzaffer eyle yarabbim.

1 yorum:

david santos dedi ki...

EURO 2008

TURQYE Congratulations!!!!!!!!