27 Haz 2008

Ne Turnuvaymış Be


İki maç iyi oynayan takım yok, iki maç iyi oynayan futbolcu çıkmadı. Turnuva tahminimde finalistlerden birini bildim, Almanya; İkincisi Hollanda'ydı. Hollanda'yı iyi oynar, Almanya'yı kötü oynar diye yazmıştım finale. Almanya yanıltmadı, bütün maçlarını kötü oynayan tek takım olarak finale geldi. Hollanda yanılttı, İtalya'ya karşı ne oyun oynamışlardı. Fransa'nın da işini bitirince hepimiz finalin rengine portakal yazdık. Rusya votkalı portakalı içince artık şampiyon olur diyenlerimiz çok fazlaydı. Arshavin'e uzak ara en iyi topçu dedik, ayağına top gelmedi bu gece. Rus iki maç oynadı, 3. de cortladı. Portekiz, Çek'lere geçirince yolu uzun demiştik hatırlarsanız. Bizi yendiklerini hesaba bile katmamıştık. Çek'ler İsviçre'yi yenince ödümüz patladı, balon çıktılar 5 dakikada işlerini bitirdik.




Biz kötü oynayarak, balımızla 3 maç kazandık. İyi oynadığımız ilk maçı balsızlığımızdan verdik. Hırvatistan Almanya'ya atladığında kupayı damalı görenler çoğaldı, Türk'lerin gazabına uğradılar. İtalya, Hollanda'nın büyük oyun tutturacağı maça denk gelip hezimete uğradığında ben pes etmemiştim. İtalya çıkar demiştim. Fransa'yı geçtiler. Şu finale bilet alan amma çok ülke varmış be. Yunanistan son şampiyon kontenjanından takıldı. Bir atımlık barutları varmış, onuda 4 sene önce atmışlar meğerse. İspanya Rusya'yı hezimete uğratınca acabamı dedik. 3 maçıda aldılar ama nedense final şansı verilmiyordu anketlerde. Raul'u oynatmayan Aragones'in bir bildiği varmış demek ki.

Hiç maç seyretmeden Fransa'ya final verenler az değildi herhalde. Eski tüfek ülkeler yüzde 25 di. Polonya, Çek, Rusya, Romanya. Romanya sıçan gibi elendi gitti. Hagi'ye ayıp oldu. Polonya gelmese de olurmuş, nasıl geldi acaba. Kimi tuttuysam o yenildi. Hanry, Van Der Sarr, Rüştü, Del Piero, Mutu, Thuram, Koller, Nuno Gomez, Materazzi, Anelka, Nikopolidis, milli takımlarını bıraktılar.

Almanya İspanya finali. Sanmayın ki İspanya bu gün oynadığı gibi oynar zevki bir final seyrederiz. Çok kötü bir maç bizi bekliyor, Almanya kimle oynarsa oynasın rakibini tutarım. İspanya'yı biraz bu yüzden, çoğu da sarı kırmızı formasından tutuyorum. Bari bu kez yanılmayayım, İspanya kupayı alsın. Dükkanı kapatalım.

Hiç yorum yok: