22 Haz 2008

Kalin Kamalin Kakalin Kamaya




Hızımızı alamadık, Daha dün Taksim Meydanındaydık. Nevizade'de rakı içtik, tam ayılmaya başladık bu kez Moskovada Kızıl Meydan'dayız, Votkalı portakalla kafa buluyoruz. Matruşkalarla Kalinka'yı dinliyoruz, Lenin'e Stalin'e selam çakıyoruz, Dünya futboluna Arshavin'i armağan ediyoruz.


1988 efsane kadronun peşindeyiz, Dasayef'i Belanov'u,Demienenko'u,Protasov'u, Rats'ı da çağırdık aramıza. Van Basten'e fon dip yaptık. Don Nehri'ne gidip Solohov'la selamlaştık. Gorki Parkında satranç oynadık. Baltacı Mehmet Paşa'nın Katerina'ya atladığı yeri tavaf ettik.


Aynı yolun yolcusuyuz, Avrupa Kupası'nın Asya'lı aslanlarıyız. Tarihimiz, kültürümüz aynı. Karadeniz'e işesek sıkı bir poyraz Odesa'ya götürür. Kuzeyin menekşesinde coşkumuz sürüyor. Yoldaşlar sizinle bir Final ne yakışır. Biz kupayı size veririz, siz Matruşkaları. Bolşevik devrimini yaparız yeniden. Önce İliç'le sonra Josef'le gülüveririz. Sonra döneriz Anadolu'ya Kurtuluş Şavaşına çıkarız. Türkiye Rusya finalinde, 29 Haziran gecesi Wien'de buluşalım.


Yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü, sizden bir ricam olacak. Nazım Babanın mezarına gidin, benden selam söyleyin. Bir Gorbaçov votkasını hakkettiniz, hakettik.

2 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Doğrusun abi bana göre de finalde ruslarla kapışırız wiende.. Şampiyonlar ligi finali için Moskova'ya gittiğimde ziyaret etmiştim Nazım Usta'nın mezarını novodevici'de, bilseydim senden de bir selam söylerdim Nazım abi..

Nazmi Hasdemir dedi ki...

ya bizi tam sustaracak hezşmete uğrayacağız, yada avrupa futboluna kan kusturacağız.