26 Nis 2008

İmparatore Arazi


Son yılların en büyük maçı oynanacak yarın akşam. Bu maçı oynayacak futbolcular takımlarının en iyi futbolcular, seyredecek taraftarlar en büyük taraftar, yönetecek hakemler de en büyük hakemler olarak tarihe geçecek. Bu maçı seyretmek ancak 23.000 kişiye nasip olacak. Diğerleri için de hayat duracak, televizyon başında dünyanın her tarafında bir şekilde bu maç seyredilecek. Maça Galatasaray'ın eski başkanları, eski hocaları davet edildiler. Daha dün futbolcuların kovduğu Kalli bile gelecek. Maçı beklenenin aksine karnaval haline getirmek için yoğun çaba var. Galatasaray'ı şampiyon yapan hocalar içinde aynı zamanda Fener'ide şampiyon yapan Denizli maçta olacak. Bir kişi yok, arzaiye uyup yurt dışına kaçmış. Bu ülkede futbol konuşulduğu zaman en büyük olduğu iddia edilen megoleman Terim maça gelmeyecekmiş, yurt dışında olduğı için. Bu maçtan daha önemli ne olabilir ulusal takım hocası için, Galatasaray'ın efsanesi imparatoru için.


Korkma ayıp olmazdı be Terim. Gelseydin sadece beni şaşırtırdın o kadar. Galatasaray galip gelse sen sevinsen Aziz Abi kızmazdı merak etme. Yurt dışındaymışın iyi alış verişler, aman ha bir kafede denk gelipte maçı bile seyretme. Ayıp olur biri görür mörür.


Ersun Yenal, final oynayacak U21 maçına gitmedi diye bahane uydurulup yerine İmparator getirilmişti. Türk futbol tarihinin en büyük maçına gelmeyen Milli Takım hocasına bu ülkede İmparator demiyorlarmı? Yakışır bize.

2 yorum:

uA-tAyfa dedi ki...

Abi haklısın da İmparator'a biraz fazla yüklenmişsin gibi..

96-2000 yıllarını unutmayalım..

Vefa'nın sadece bir semt ismi oldugunu düşünenleri yadırgayalım..

Saygılar

ultrAslan HERYERDE

Nazmi Hasdemir dedi ki...

bu maça imkanı olupta gelmeyen galatasaraylıyı oglum olsa defterden silerim. kimse kusuruma bakmasın