22 Nis 2008

4000 Polis Nereye Oturacak


1100 Fenerli maça gelecekmiş. Adam başı 4 polis tarafından korunacaklar. Bu hesaba göre Fenerbahçe Stadında 16.000 polis olması lazımdı. Varmıydı acaba, ben maçtaydım, biber gazı atmak üzerekileri 5 le çarpsan içerde dışarda nöbetçileri saysan 2000 polis yoktu. Olmasın dı zaten çok bile. Polisin maçta işi ne. Bu pazar maçta 200 polis olsa yeter. O da tampon bölgede oturmaları için. Maça bilet bulmak eziyet zaten, maçtakileri bekleyen eziyet daha beter. Aman dikkat çocuklar, yanınızdaki 5 kişiden biri polis. Ne doğru dürüst bağırttırırlar ne de nefes aldırırlar. Şimdiden hazır olun karakollarda sabahlamaya, fişlenmeye ceza almaya.


Peki kardeşim il güvenlik kurulu, istediğin önlemi al. Stadın kapasitesi belli, bileti olan taraftarı kaldırıp yerine polismi oturtacaksınız. Bu kadar polis nerede duracak. Merdiven boşluğuna oturmayın anonsu yapılıyor, nereye oturalım yer gösterin.


Fener'li kardeş, durum kötü, bu kadar polis koruyacaksa seni gelme kardeşim maça. Potansiyel tehlike var demekki, korkuyorum Fenerli adına. Umarım kötü şeyler olmaz.

Hiç yorum yok: