20 Nis 2008

Gün Doğdu Hep Uyandık


Ey Cim Bom'lu Cim Bom'lu kavga vakti yaklaştı. Bu sabah Galatasaray'lı başka uyandı. Bilirim bu başka uyanışları. Tuhaf bir heyecan sarar maça gidecekleri. Maç önemi dolayısıyla büyük maçtır. Bu maça haftalardır başka bir kılıf biçilmiştir. Yazılmayan kalmadı, artık önemi yok. Galatasaray taraftarını isterdimki Başkanlık makamı yeterince motive edebilsin. Yok işte olmayana ergi metodumuzla kendi kendimizi ne kadar kışkırtabildik göreceğiz. Ne bir kaptan çıkıp bir şeyler söyledi, ne bir yönetici. Hatta aradan Fener maçının bilet fiatlarını açıklayıp yangından mal kaçırmaya çalışıyorlar. Sanki bu maça kimse gelmesin diyorlar. Taraftar para basmıyor, bu ülkede yaşıyor, asgari ücret alan bir taraftar ayda 4 maça gidemiyor. Bu maç alınamazsa zaten haftaya oynanacak maçın ne önemi kalırki sportif açıdan. Ha geliriz savaşmak ve seneye 5 maça daha gelmemek için, onumu istiyorsunuz.


Başlamıştır hazırlıkları, başını duman aldığı dağlara doğru bir uzun yürüyüşün. Olimpiyat Stadının tecrübeli taraftarları bilir işini. Bilir işini futbolcular, bırakmazlar çakallara, hayınlara maç sonucunu. Dolunay stadın tepesinde olacak, hep beraber bir Nisan türküsü tuttururuz ay ışığında gece boyu. Döneriz ıssız yollarından marşlar söyleyerek. Bekleriz artık Anamaç'ı herkes gibi. Haydi Cim Bom, gazan mübarek olsun.

1 yorum:

scapula dedi ki...

Hani olmaz ya, ben yine de söyleyeyim. Bu maçtaki bir puan kaybı bizi o kadar da karamsarlığa sürüklememeli. Sezon sonuna kadar bir maçta puan kaybı hakkımız var. Eğer Fenerbahçe maçında 2'den fazla fark atabilirsek bu hakkımızı mağlubiyet olarak bile kullanabiliriz.

Kritik nokta şu, eğer Sivasspor kalan maçlarında tökezlemezse, mağlubiyetin Sivas maçında olmaması gerekir; yoksa üç takımın puanları eşitleniyor ve üçlü averajda Fenerbahçe şampiyon oluyor.

Neyse, ben Fenerbahçe maçını içinde bulunduran üç maçtan galibiyet, Sivas veya bu maçtan alınacak bir beraberliğe razıyım. Hoş, bu maçı alamazsak Sivas maçında çok zorlanacağımızdan bugünkü galibiyet de çok önemli tabii, sadece aksinin dünyanın sonu olmadığını söylüyorum.

Neyse. Şampiyonuz abi. Her türlü!