7 Nis 2008

adam Sandıklarımız ; Sanlı Sarıalioğlu


Kel Sanlı olarak anılırdı top oynadığı zamanlarda. Birde Kör Tuğruk vardı Beşiktaş'ta. Keller, körler atağa kalktı denirdi zamanın behrinde. Asıl ününü 1975 yılında kazanmıştı Kel Sanlı. Rakip Romanya'nın Kızıl Yıldız takımı. Ben Romanya'da iken 2.ligteydi belkide 3 e düşmüştür. İstanbulda Beşiktaş 2-0 galip gelmiş, Romanya'da dakika 88 durum 0-0 dı. Seyirciler yavaş yavaş stadı terkediyordu ki ''durun şu son atağıda seyredip öyle çıkalım'' diye beklediler. O atak gol oldu, olsun tur Beşiktaşın'dı. Kaptan Sanlı niye olduğunu bugün hala açıklayamadığı bir acelecilikle topu ağlardan aldı, koşa koşa santraya getirdi. Santra yaptı ve topu kaptırdı, o topta gol oldu durum 2-2. Stadın çoğu çıkmıştı, koşarak yeniden giriyorlardı. Sanlı maç uzatmaya gitmesin bari diyerek yine koşa koşa santra yaptı. İnanmayacaksınız ama o topu da kaptırdı o topta gol oldu. 3 dakikada 3 gol yiyerek elendi Beşiktaş.


Beşiktaş tarihinin bu en salak futbolcusu, nasıl bir uyanıklık yapmışsa kendini televizyonda yorumcu olarak buldu. Ve yıllardır bir bok sandığımız adamlar listesinde yorumunu dinletmektedir. Yine Beşiktaşın unutulmaz elenişlerinden birinde yorumculuk yapmıştı. Beşiktaş Valeranga adlı bir takıma 3-0 galipken kendi sahasında 3-3 berabere kalarak elenmiş Sanlı Kaptan şöyle kusmuştu'' İnsan biraz dayanır be, bu kadar kısa zamanda 3 gol yenirmi'' yenmez Kel Sanlı yenmez, senin son 3 dakikada 3 gol yedirdiğin maçı saymazsak tabi.

5 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

nazmi abi, kendi yandaşları yönetimde olmadığı için her fırsatta ömer çavuşoğlunun kayığına binip Galatasaray'a sallayan Aziz Üstel'e de bir dokundursan..
saygılarımla,

Nazmi Hasdemir dedi ki...

sırada o kadar cok adam varkı hangı bırını yaalımyetiştiremiyorum. sırada ercan saat cı var, azız uztel bı bok bunların yanında be kardeşim.

Kapali Ust dedi ki...

Bülent Tulun neyse Aziz Üstel'de o be abi..Ama haklısın bunların hicbiri Ercan Saatci kadar olamaz. Kayınpeder kontenjanından hasbelkader yazar olmuş türkücü Ercan..

ilkay dedi ki...

hahahaha süper

Adsız dedi ki...

babam anlatır dururdu.Nazmi ağbi ellerin dert görmesin ne kadar güzel anlatmışsın.Nasıl güldüm bir bilsen.