6 Nis 2008

5 Nisan 2008 Devrimi


19 Mayıs 2007 de taraftar devrimi gerçekleşmişti. Başta Başkan olmak üzere(Başkan o maçta değişti) Hoca, ve nerdeyse bütün takım değişti. Ne varki bu değişim taraftarı mutlu etmeye yetmedi. İhtiyar gelmeseydi edecekti belki de. Sezon başında, hoca hasta değilken, Lincoln, Linderoth, Ayhan sakatlanmamışken bayağı bir yol alınmıştı. Lig uzundu, gittikçe boka batıyordu takım. Kimse gerçek oyununu oyna(ya)mıyordu. Düştü düşecekti potadan. Üstelik rakibe yapılan kıyaklar taraftarı sinir krizlerine sokmaktaydı. Ve 5 Nisan sabahı Galatasaray'ın önder futbolcuları darbeyi gerçekleştirdi. Aslında deneyimleri vardı, bir önceki sezonda Gerets'e karşı son haftalarda Hasan Şaş, ile Hakan Şükür bayrağı alıp son dakikalara taşıdı umudu ve şampiyonluğu.
Şimdi değilse ne zamandı. Kovdular, helal olsun. Hocaya falan gerek te yok. Kapanacak 15-16 kişi. Floryadan maça maçtan Floryaya. Eve gitmek, çarşıya çıkmak yok. Dünya Kupası statüsü uygulanacak. Sezon sonuna kadar oynayacak futbolcuların dışındakiler memleketlerine gönderilecek. Ajanlık, muhbirlik yapmasınlar diye.
Evet bu gün futbolcu devriminin ilk günü. Huzur ve coşkuluyum. Devrimler tarihin lokomotifleridir. Galatasaray tarihi bu devrimi yapanları minnetle anacaktır. Bundan sonra geleceklere de ibret olacaktır. Bu gün Galatasaray'lı olmanın saygı doruğundayım. Defoldu gitti, unutun gitsin, Hagi''yi bekliyorum.

Hiç yorum yok: