11 May 2008

Türk Ulusal Takımındaki Devşirme ''Marko Paşa''


Makro! Arello namlı sahalarımızda an az 5 yıldan beri tepindiği belgelenen bir tepikçi varmış. Derken biri ya da birilerinin aklına dâhiyane bir fikir gelmiş. Bu depikçimizi anayasal boşluktan yararlandırıp daha doğrusu kendileri yararlanıp Türk yapmışlar.

Ey iti öldürtüp leşini öldürene taşıtan kafatasçı faşistler. Ey çok değil 80 lerde devrimcilere Türk değil diyerek kan tahlili isteyenler. Türk olmayana kanı bozuk diyen ırk severlerin ahvadları. Sizlere ne kadar küfür edilse azdır da, neden Türk milletini sevmek savunmak görevini benim gibi enternasyonalist anti şoven antifaşist birine verdiniz.
Bana ne lan Türk milletinin ay yıldızlı ulusal takım formasının içine girmiş olanın kanından, hangi uzak diyarlardan geldiği belli olmayan adamından. Ne haliniz varsa görün hatta devam edin ilk 11i hatta ilk 18i yabancı yapın devşirin. Beni de ikna için gerek yok en azılı faşisti milli takımın başına getirtip it ölüsünü taşıtın.
Hâlbuki zavallı Fatih Terim ah milli takımın başında değil de kapının önünde olsaydı. Misal Denizli, misal Ersun Yanal, hatta komünist Yılmaz Vural milli takımın hocası olaydı da Hıristiyan sünnetsiz gavur Marco Arollaya milli marş söyletseydi. Bak o zaman zavallı Terim, ağzından salyalar akıtarak bir tepenin doruğundan uluyarak naralar atıyor muydu atmıyor muydu?
Televizyonlara çıkarmışlar kolpa prof. Deniz Gökçeyi, ona temizletiyorlar sıçtıkları boku. Efendim neymiş Arello Memet, Mustafa İzzetten daha iyi Türkçe biliyormuş. Yani yeterli kıstası var hocamızın Türklüğe alınan depikçimiz konusunda.
Sayıyor daha doğrusu yazmış okuyor. Voleybolcu Rus Natalyayı, koşucu Kenyalı Abesliye Elvanı, Halterci Bulgar Naimi, basketçi Boşnak Mirsadı ve hatta devşirme yeniçeriler tayin eden padişahları bile övüyor. Allah futbola da milli takımada vebayı bulaştıran akıla zeval vermesin.
Aslanım Fatih Terim, tarihe geçmek diye işte ben buna derim. 50 sene sonra Türk Milli takımı 11 yabancıyla sahaya çıktığında kim başlatmıştı lan bunu diyen bir vatan evladı- tabi hala kalmışsa- mezarına küfrettiğinde umarım hissedersin.
Piyango Marko paşaya isabet etti. Sanmayınki iyi futbolcu olduğundan oynuyor. Şu sıralar mutlaka birini bulup oynatacaklardı zaten. Maksat iyi derece alabilmek değil iyi bir kapı aralamak. Peki neden. Madem ihtiyaç yok. Yani Maltayı Lüksemburgu yenmek için mutlak orta sahaya bir sünnetsiz devşirmek gerekmediğine göre neden bu yaygara. Hem de milletimizin şu sıralar en hassas bir şekilde birliğe ihtiyacı olduğu zamanlarda.
Doğuda kıyamet kopuyor güneyde Müslüman boğazlanıyor. Plajlarda bikini giyenlerin üstüne çullanılıyor. Sırası mı faşist, kafatasçı Fatih Terime Brezilyalı gâvur Arelloyu milli takımda Ayhanın yerine oynatmak.
Tam sırası, hani tribünlerde taraftarlar bağırıyor ya tam zamanı tam zamanı şimdi diye. Evet, tam zamanı şimdi. Şimdi değilse ne zaman. Yakışan bir şey var Marco gol attığında Emre gol attığı kadar sevinebilirmi insan. Süreyya Ayhanın kazandığı yarışta duyduğun sevinç gururla Elvanın kazandığı yarıştaki duyulan aynımı.
Millet olmak bu kadar kolay mı? Dil birliği olacak iktisadi yaşam birliği tarih birliği coğrafya kültür birliği. Yarın gece Brezilya Türkiye savaş etse Arello Brezilyalıya ateş eder mi hadi Brezilyaya gol atacağını varsaysak bile.
Düşün Brezilya Türkiye Finalde penaltı atışlarına kalmış. Son penaltıyı Marko atıyor. Kaçırsa faşist Terim gerçekten kaçırdığına inanır mı? Her şeyin bir nedeni var. Gerilemenin de elbet. Her alanda mutlak bir çözülme ve bozulma varken futbolda olmazmı. Allahı var ulan allahı. İşte açıklıyorum neden bu kalleşliği yapıyorlar.
Ey Atatürk’ün cumhuriyeti emanet edipte büyüyünce vatanı parsel parsel, ulusu beyin beyin, kalp kalp satmakta tereddüt etmeyen gençliğin torunlarının torunları, uyan. Elinden gelmese de gırtlağından gelir çık tribünlere desibel desibel bağır.

Carruscaya, Bouzide, Arelloya, Nobreye küfür et. Gökhanları, Ardaları bağrına bas. Örümcek kafalıların oyunlarını boz. Onlarda biliyorlar bu gençlerin gelecek fosillerden daha iyi olduklarını. Ama kaybedecekleri makamları dolarları düşünüyorlar seni ve güzelim ülkeni değil.
Orelloyu Nobreyi Türk yapıp yerine bir gavur daha getirip komisyon alacaklar. Getirdikleri gavur oynayamayacak kurtulurken de bir komisyon daha alıp duble (çift) soyacaklar ulusumuzu.
Uyanın başka takım taraftarları. Biz cim bomlar mecburiyetten uyandık. Gırtlağımızı parçaladık, kıçımızı yırttık Galatasaray’ı çökertmek için başımıza getirilen ve de maalesef çökerterek zengin olan Galatasaraylı Fatih Terimin getirdiği Sarrları, Kristiyanları Almaguerleri, Lukunkuları ve nicelerini döverken kovarken. Sıra sizde Fenerliler, Beşiktaşlılar, kıçınızı yırtma yırtma sırası.

19 yorum:

muhder dedi ki...

hocam çık bi hava al, gez.rus milli basketbol takımı avrupa kupasını son saniyede amerikalı zenci adamın basketiyle kazandı. o kadar sarışın adam arasında bir zenci attı kazandılar. herkes rusyayı konuştu o sene kim atmış basketi demediler. vakti zamanında tek gecede Türk yapılan adamları da hatırlar bu bünye...

denaissance dedi ki...

o zenci adamın yerine daha iyi bir rus olsaydı alırlar mıydı düşünmek lazım?

Adsız dedi ki...

tek gecede türk yapılan adamlara senin tepkin neydi birader peki? hoşuna gidiyor muydu durumlar? süreyya ayhan kazandığında yarışı, bir de elvan abeylegesse kazandığında aynı şeyleri mi hissediyorsun?
işin en acı tarafı ne söyleyeyim mi, bizim gibi, enternasyonalist insanlara bu işi yaptırtıyolar ya, asıl koyan o.. banane kim nerde ne yaparsa yapsın, milliyetçi düşünce sahip çıksın, kafatası yapsın.. ama olay öyle değil işte..

havayı sen al bence muhder,
yazılara devam Nazmi Abi...

muhder dedi ki...

alırlardı arda
aurelionun yerine daha iyisi olsa o zaman ben de çıkıp buradan, x e büyük haksızlık yapılıyor derdim. ancak aurelionun hakkını yiyoruz yaptığı katkılarla. faydası olacaksa başarı için taviz vermek normaldir diyorum. süreyya ayhanı da gördük, yaptığı adilikleri de gördük. olmaz olsun öyle sporcu uzak olsun. elvan kazandığında seviniyorum hem de çok fazla, süreyya bu dakkadan sonra ne yaparsa sevinmem. hangisi bizi daha iyi temsil ediyor sizce? elvan mı süreyya mı?

muhder dedi ki...

masa tenisi takımımız ilk defa bizi olimpiyatlarda temsil edecek yine devşirmelerle ancak kimsenin gıkı çıkmıyor, çıkmasın da zaten. adımız olimpiyatlarda geçecek ve herkes gururlanacak. halterde, güreşte hep bu yol izlendi. rus adamları bile devşirdik zamanında e niye herkes sevindi başarılarda?türk milli takım formasını reddeden adamları ne yapalım peki almanyada doğan gruptan. asalım bence vatan hainlerini

Nazmi Hasdemir dedi ki...

masa tenısı, atletizm voleybol halter, yeniçeriler, mimarlar, osmanlılar..... bunlar bizim milletimizde eksik olan konular. buz patencisi devşirsinler, jimnastikçi devşirsinler. Ama konu furbol, 70 mşlyon kişilik ülkede üstelik dışarıda her ülkede türk futbolcu varken, üstelik yerlerine en az onun kadar 10 tane futbolcu sayacağım adam varken, faşist terimin orelloyu oynatmasını içime sindiremem. Orellonun attığı gole sevinmem. brezilya milli takımında devşirme varmı.

muhder dedi ki...

.brezilya milli takımı örneği komik olmuş. plajdan adam getirsen o bile oynar. ya biri çıkıp da bana şu adamımız aureliodan iyi desin lütfen. elemelerden en fazla forma giyen adam oldu o kadar adam arasında. bakın kâzıma birşey diyemem alternatifi çoktur şu an, doğrudur. ancak aureliodan daha iyisi kim var allah aşkına. hüseyin cimşir lazım bize gerçekten bunu anlıyorum, bize reva cimşirler. topalı bana örnek olarak vermeyin o zaten kadroda ancak aurelio hem tecrübe olarak hem de kalite olarak ondan üstündür. o mevkide en az on tane iyi adamımız var demişsiniz. kimmiş bizim en az on tane iyi adamımız merak ettim. biz mi yanlış maçları takip ediyoruz

Nazmi Hasdemir dedi ki...

sayıyorum dostum, hemde fenerden başlıyorum. Deniz barış, selçuk, ayhan, okan, mehmet topuz, aydın yılmaz, oğuz sabankay, ozer hurmacı,

muhder dedi ki...

bu saydıkların için aureliodan daha iyi diyorsan bu konunun daha fazla tartışılmasının bir manası yok.biz hepimiz kör olmuşuz, aurelio da adam değil, selçuk ondan iyi.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

bı topalda orda cıkar, bu kolpa futbolcudan onlarda kurtulur. Ben topalı markoya değişirsem adam değilim. Yakındır, onlarda öğrenecekler bu işi.

muhder dedi ki...

aurelio ve kolpa futbolcu tanımı. büyük haksızlık yapıyorsunuz gerçekten farkında değilsiniz, ayıp ediyorsunuz. kazımı savunmuyorum şu an gerçekten alternatifleri var daha iyi olan ancak aurelioya çok büyük haksızlık ediyorsunuz. selçuk ne şansları tepti hepimiz gördük, denizin maksimum seviyesini gördük. hiçbiri aurelioya yaklaşamadı bile.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

başka takım futbolcusu hakkında geregınden fazla konustum. Bır bır tartışmak nıyetınde değilim. Fenee maçlarınıda zaten ızlemem genelde.Ne halı varsa gorsunler, her halde carlostan daha buyuk biri değildir. Adam brezılya plajlarında guneşlenırken iki defa geçirdik takımlarına. ne markolar gelır gecer, ben adamın ulusal takımda oynamasına taktım. koskaca ulkede orta sahada bır brezılyalıya ıhtıyacımız varsa bızden bı bok olmaz. oynatanların boyu devrılsın.

muhder dedi ki...

takmaktan bahsetmişken belaltı sınırlarına varmış bulunuyorsunuz gayet beklediğim bir fanatizim tadında, birazdan "soktuk,s.ktk" tarzında mesajlar görürsem ona da şaşırmam. uzun zamandır ilk defa iki defa yendiğinizden bu şaşkınlıkla kendinize gelmeniz biraz vakit alabilir o yüzden anlayışla karşılıyorum bu tavrınızı birşey diyemiyorum. ben halen ortasahada en iyisi olduğunu ve ondan daha iyisini yetiştiremediğinden ülke kendisini sorgulamalıdır görüşündeyim. carlosla uğraşmaktan ziyade kendi adamlarınızla ilgilenseniz daha faydalı olacak sanki sizin adınıza.

muhder dedi ki...

yazıp yazıp siliyorum nedense bu geçirdik lafına karşı bir mesaj yazmak için, ancak bulamıyorum karşılığını nedense. bulmamak daha iyi olan sanırım. evet geçirdiniz helal olsun, manyak geçirdiniz hem de, üff üff ne geçirdiniz yahu anlayamadık bile bi daha bi daha lütfen. amacım tamamen tatmin etmek fanatizm ruhunu, umarım ulaşmışımdır hedefime. nasıl geçirdi ama nonda di mi? manyak koydu kafayı soktu topu içeriye, yıkıldık artık biz. o golle biz 10 sene toparlanamayız. bu kadarı yeterli sanırım, sıkıldıkça okursun bir rakip düşünceleri olarak belki dizginler fanatik ruhunu.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

bır fenerlı olarak benı takıp ettığıne teşekkur ederım. ben ırkcı soven falan degılım. kım oynarsa oynasın.fatıh terimin de en azılı karşısındayım. bu brezilyalılardan bır fayda gelmediğini ıspatlamaya calışıyorum. sampıyon kulüpler kupası fınalınde bır tane yok. Bunlarda ruh yok. sadece ıyı futbol oynamaca var. ama goruyorsun işte koskoca carlos fenere bir maç alamıyor, koskova kincoln galatasaraya maö alamıyor. oynamayan hasan şaş bütün büyük maçları alıyor. derdim budur benım. Marko arello dedığın adam trabzona ayda 1000 dolar maaşla gelen adamdır. gözünde fazla buyutme. yerine bır kaç maç başka adam oynasın bir kişi bile hatırlamazç. Bu seneki şampıyonluk tez olarak ıncelenecek. gecirdik, soktuk, bize uygun üslup degıl zaten. sen markoyu savunacagına, öz evlatlarını oynatmayan zıkoya saldır. Kemal gazıantepte oynarken marko trabzondan hangı takıma zıplarım dıye ugrasıyordu. Dünyanın en buyuk futbolcusu olsa ne yazar,bize ne. ben lincolnu milli takımda oynatsalar aynı tepkiyi veriririm. Arda nın tek bacagını degışmem.

muhder dedi ki...

rakip görüşlerini okumayı severim, sen yazdıkça takip ederim ayrıca rica ederim. aurelioya verilen 1000 maaş önemli değil önemli olan zaten o oyuncuları ucuza kapatmak, aylık maaşla oynayan futbolcular biliriz biz. kemale de şans verildi zamanında selçuğa da denize de, ancak gördük hepsini birlikte. alex var bu takımda onun yaptığını kaç tane futbolcu yapar bilinmez, size tarih yazan hagi gerçeği var, kaç tane topçumuz onun yaptığını yapar hocam? gs en başarılı döneminde çok iyi bir yabancı uyumu vardı takımda yerlilerle birlikte. kaleci taffarel gördüğümüz en iyi kalecilerdendi ama o da brezilyalıydı. carlosa gelince sol bekten maç çevirmesini beklemek de ayrı bir konu sol bek nasıl maç çevirecek kendisi geldiğinde söylemişti zaten bu mevkide oynuyorum diye lincoln ile carlos bambaşka mevkilerin adamları, sakatlanana kadar da takıma yaptığı katkı tartışılmaz. topladı takımı resmen. zico ali bilgine de şans verdi can arata da şans verdi ancak hangisi kullandı? gökhan gönülü, yasini takıma monte eden de eleştirdiğin zico oluyor, uğur borala katkı yapan da zico oluyor. bizim futbolcularımızın hangisinde alt yapı var? düzensizlik hakim bizimkilerde. ayrıca gsde nasıl genel olarak bir alman ekolü varsa fbde de brezilya ekolü var. başarılı sayılabilecek dönemleri brezilya tarzı oynadığı dönemlerdi. paeria, didi, zico..uzar gider. başka adamlar da gelsi fbnin ekolü hep brezilyaya yatkın olmuştur. avrupada brezilyalı yok demişsin milana kupayı kazandıran kaka, cafu, serginho, dida..barcelona da bir ronaldinho gerçeği var. doğru uyum sağlandı mı başarısı da gelir. fb bu sene ciddi sayılacak maçlardan sadece gs deplasmanında mücadele göstermedi onun dışında tüm brezilyalılar savaş içerisindeydi resmen. avrupadan getirebileceğin adamlar da kısıtlıdır. italyanlar-ingilizler dışarıda zaten oynamazlar genelde, ispanyol almanın burada ne işi olsun eğer iyi ise? yine tekrarlıyorum aurelionun orada devamlı oynaması tesadüf değildir hakikattir. eğer gelen giden her td onu orada oynatıyorsa, her rotasyondan sonra o yine oradaysa bunun adı ucuz topçu olamaz.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

keşke butun fenerlıler senın gibi olsa. umarım bır gun tanışır bırlıkte yorum yaparız. ben mahalle agzı kızdırmayı falan yapmam yapanlara sınır olurum. Benım abım hasta fenerlı, Ben başka bir şey diyorum. Fenerlı futbolcular belkıde galatasaraylılardan daha ıyıdır. ama onlar sadece futbolcudur. Carlos bugun ülkesine donse bır daha turkıyeye gelmez bile. Benım evımde ogrencı değişiminden 1 sene brezılyalı cocuklar kaldı. Aleksin, jabanın, bobonun arkadaşıydılar. Bir tek maçlarını seyretmedıler. O saydıgın futbolcular elbette büyukler. Katkı yapacaklar kardeşım, hagı, popescu taffarel kupa ındırdıler bu ülkeye. Bana sivasla aynı puanı aldıktan sonra hepsı aleks olsa marko olsa ne yazar. Pek fark yok ıste bu sene ıspatı. Fener butun yabancıları atsaydı kacıncı olacaktı kı. Bak bizim kadro bu şekilde her maç gıtmez. bır mac daha olsa belkıde cortlayacaklardı. Neyse yınede benı takıp ettme zahmetıne gırdıgın ıcın teşekkurler. sana pelemı buyuk maradonamı yazım var onu okumanı tavsıye ederım.etıketlerden bulabılırsın. selamlar

muhder dedi ki...

sivasla aynı puanı almak çok yadırganacak bir durum değil bence, son maçtan ciddi anlamda bir puan alması gerekseydi alırdı o puanı bir şekilde trabzondan ancak gsden gelen gol haberi falan derken 2.liğin garantiliği derken maç bitti. fener bütün yabancıları atsın, arsenal bütün fransızları atsın, milan brezilyalılarını yollasın, manunun kralı portekizli bir adam onu da sallayalım. futbolculuk artık profesyonelliktir maalesef. ribery gider bi daha gelmez üstüne takımı satar. rüştü sabah kalkıp bjkye imza atar tümer gibi. ufak tefek istisnalar dışında futbolculuk artık böyle birşey aksini iddia etmek göze perde çekmek demektir. yürekli dediğimiz servet iki sene evvel lacivert-sarı altındaydı ama profesyonellik işte...

Nazmi Hasdemir dedi ki...

aynı şeyı söyluyoruz aslında. ben olsam semıhın attıgı gole kezmanın attığından daha fazla sevinirim. Kral atar, ümit atar desibel farkı nondanın attığından daha fazla olur. Servet,fenerdeyken ne eksiği vardı kendı kalesıne gol atan edudan.Endustrı futboluna karsıyım o yuzden galatasaraylı olduğuma cok sevınıyuoruım. bu kafayla başka takımı tutsaydım ınan bu kadar mutlu olamaz, bu kadar yazamaz, futbol maçına bu kadar gıtmezdım. Futboluda sevmem zaten, fener macını maç kopana kadar seyrederım.3. golunu seyretmem. besıktas macını ıse hıc ızlemem. bu yuzden ahkam kesmem doğru olmaz. ama 1971 den beri hemen hemen butun galatasaray macklarını ızledım. Kopenhag dahıl