11 May 2008

Milli Takım Yapıyoruz


Her zaman futboldan bahsedecek değiliz ya, bu sefer size bir yemek tarifi yazıyorum. Bu çok gizli tarifi, mucidinden yani Fatih Terim'den aldık efendim. Daha doğrusu uğraştık didindik ve çıkardık. Tarife geçiyoruz.


Malzemeler:
Fenerli futbolcular
Galatasaraylı futbolcular
Beşiktaşlı futbolcular
Anadolu takımı futbolcuları
Lejyonerler
Devşirmeler

Hazırlanış:

Fenerbahçe takımı lisanslı futbolcular listesi açılır. Takımımız Türk Ulusal Takımı olduğu için, Türk kimliği olan futbolcular ayıklanmalıdır. İşin mahareti burada. Kadro didik didik edilir, devşirilenler, oynamayanlar bulunur. İddia ediyoruz ki, bu iş pirinç taşı ayıklamaktan daha zordur. Yeteri sayıda tanıma uyan Fenerbahçeli futbolcular alınır (İdeal olmasını istiyorsanız 6 kişi yeter). Sırada ulusal takıma alınacak Galatasaraylı futbolcular vardır. Burada Türk kimliği taşıyor mu acaba diye bir derdimiz yoktur çünkü bu sene Galatasaray'ın yabancıları yoktur. Ancak bu olay seçim yapmayacağımız anlamına gelmez. Öncelikle kadroda yer bulamayan kişiler banko alınır, kadroda yer bulup da iğrenç oynayan kişiler alınır ve isteğe bağlı olarak bir önceki hafta harikalar yaratan, muhteşem oynayan bir futbolcu bir kereye mahsus (burası çok önemli, bu futbolcu sadece bir kere çağırılır) olmak üzere kadroya alınır. Bir önemli husus da eğer futbolcu solcu ise yemeğin tadını bozduğunuzdan, dünyanın en büyük futbolunu oynasa bile alınmamalıdır (misal Ümit Karan).Eğer aynı lezzeti yakalamak istiyorsanız mutlaka Fenerli futbolcuların sayısı Galatasaraylı'lardan 1 fazla olmalıdır. Fenerli ve Galatasaraylı futbolcular kısık ateşte 25 dakika piştikten sonra sıra işin içine Beşiktaş'tan futbolcu katmaya gelmiştir. Beşiktaştan alınacak futbolcular büyük bir aksilik olmadığı sürece hep aynıdır. Oynanılan oyunlarına bakılmaksızın 3 savunma oyuncusunu takımımıza katmak ideal olur. Bu sayede 3 büyüklerden alınan malzeme tamamlanmış olur ve sıra anadolu kulüplerinden futbolcu almaya gelir.


İşte işin en kolay kısmı burasıdır. Anadolu takımlarından göz önünde bulunan adamların hepsi çağırılır (Mehmet Topuz, Mehmet Yıldız gibi). Yemeğin tadını biraz daha arttırmak istiyorsanız, ikinci ligden adı sanı duyulmamış bir futbolcu da alabilirsiniz. Bu sayede muhteşem keşif yeteneğinizin herkes tarafından farkedilmesini sağlarsınız. Daha önce hiç Milli Takıma çağrılmamış bir futbolcu mutlaka çeşni olarak alınacaktır.Seçilen bu anadolulu futbolcular, önceden hazırladığımız futbolcu çorbası içine eklenir. Sıra geldi yemeğimizin baharatlarına.

İlk olarak Avrupa'da forma giyen Türk fubolcularına bakılır, genelde hepsi çağırılır (Tuncay, Emre, Nihat). Türkiye'de forma giymemiş gurbetçi kardeşlerden de çağırılır(Genelde 2 tane). Yine isteğe bağlı olarak bir büyük takıma kakalanmak için yine adı sanı duyulmamış, annesi veya babası yabancı olan, Türkçe konuşamayan biri yine bir defaya mahsus olmak üzere milli takıma çağrılabilir (Colin Kazım gibi).

Baharatlar da eklendikten sonra yemeğimiz bütün kamuoyuna sunulur, kimse sevmese bile bir kişi kötü olmuş demez, diyemez.
Hadi afiyet olsun.

Hiç yorum yok: