30 Oca 2008

Futbolcu Lakabıyla Anılır






Kör Tuğrul ile Kel Sanlı




Ali Sami Yendeki Bursa maçında taraftarlar kaleci Orkun'a '' Deli Orkun buraya'' diye tezahürat yaptı. Israrla bağırdılar fakat Orkun Lakabını beğenmedi duymamazlıktan geldi. Daha sonra Orkun buraya diye bağrılıncada 120 metre koşarak trübünlere gitti ve kıl payı kendisine lakap takılmasını önledi. Oysa keşke bıraksaydı da Deli Orkun olarak unutulmazlara adını yazdırsaydı.
Yiğit lakabıyla anılır derler. Bizde bir araştırdık Lakabı olan futbolculardan aklımıza gelenleri toparladık. Bu lakapları genelde oyuncuların karakterine uygun şekilde taraftarlar taktı. Futbolcular hoşgörüyle baktı olumsuz lakaplara ve unutulmazlar olarak kaldılar. Oysa lakap takılmayan ne futbolcular geldi geçti de ismini hatırlayan yok. Galatasaraylıları şöyle sayabiliriz.
Aslan Nihat, Leblebi Memet, Baba Gündüz, Taçsız Kral Metin, Berlin Panteri Turgay, Arap Samim, Artist Suat (Mamat), Sementha Fatih, Çilli Memet, (Büyük) Paytak Memet, Torik Necmi, Kova Osman, Sarı Muzaffer, Katil Reha, Ayı Gökmen, Papaz Erhan, İgor Haydar, Gevur Prekazi, Cika popescu, Comandante Hagi, Süper Mario Jardel, Hugo Suat, Kedi Bülent, Çaycı Ahmet, Titrek İsmail, Ayıboğan Servet,Piç Arif, Büyük Kaptan Cesur Yürek Bülent, Boğazın Boğası Kral Hakan Şükür, Kral Tanju, Kemik Ergün, Kova Haydar, Köylü Yusuf, Çoban Ali, Çocuk Emre, Kız Tayfun, Uwe Uğur,Papen Mustafa, Eşşek Saffet, Reis Vedat, Dürüllülü Mustafa, Bücür Okan. Kamerun Aslanı Song.
Fenerlilerden tarihe geçenler;Manda Özcan,Taka Naci, mikro Mustafa, Kepçe Abdullah, Şeytan Rıdvan, Çingene Engin. Arap İsmail, Kova Yaşar, Paşa Hüseyin, Deli Bahtiyar. Sinyör Bartu, Genç Semih.
Beşiktaşlılar; Baba Recep, Baba Hakkı, Çengel Hüseyin, Kör Tuğrul, Kel Sanlı, Ayı Sinan,Şifo Mehmet, Deli İbrahim, Takoz Recep.
Trabzonlu Dobi Hasan, Eskişehirli Koko Burhan, Çengel Fethi,
Göztepeli Fuji Mehmet, Kel Nihat
Vefalı Tenekeci Garbis ve Ankaragüçlü Kasap Erman Toroğluyu unutamayız.

Hiç yorum yok: