29 Oca 2008

En Pahalı Stad '' Ali Sami Yen ''

Dost acı söyler. Pek işimize gelmiyor bu konuyu yazmak ama ne yazıkki sıkıntılarımız var stadla ilgili. Hani nasılsa yıkılacak yerinde yeller esecek diye boşvermişlik var diyeceğiz de, enayi yerine konmak zoruma gidiyor. Çocukluğumuzunda geçtiği mabeti kötüleyecek değiliz. Ne maçlar oynandı dünya cehennemi burda tanıdı. Nice Galatasaraylı tribünlerinde pınarbaşı çekmek için can attı.

Tamam stadımız en kötü stad sıralamasında başlarda. Çimler daha ligin ortasında harap ve bitap düşmüş. Sez düzeni bozuk, kolonların çoğundan ses gelmiyor. Giriş çıkışlar 30 sene önceki düzeni aynen muhafaza ediyor. Stat oturma yerleri öyle piski Hıncal Abi uzaktan ahkam kesiyor ya kimse oturmuyor diye. Oturulmaz abi o pis şeye. Çokmu zor 10 kişiye koltukları sildirmek. Yerler numaralı hesapta, sıkıysa yerine otur. Herkesin kombinesi var yani yeri var kapalıda, peki betonun üstündekiler kim.(beeeeen). Sahanın her yerini gören sayısı 2000 i geçmez. Mutlaka bir kelle görürsün yada çıkış tüneli demir örgü. Kale arkasında itfaiye ambulans hatta bu sene peydah oldu ne hikmetse bir kale daha var. Maça giden dikkat etsin bana söylesin tabelanın olduğu kale arkası tribünün önünde kale var. Stadın en alt koltuklarında oturan pardon dikilenler asla sahayı göremez. Reklam tabelası göz hizasından daha büyüktür. Tuvalete zabıta girse ceza yazar. Büyük tuvaletin geldiyse yada ishal falan olursan ki statta yediğin bir şeyden olabilirsin yandığının resmidir. Kapalıdasın diye kasılma yağmur yağarsa en az yarısı ıslanır kapalının.

Aldığımız ürün aynı. Futbol maçı seyrediyoruz. Langayı değil Galatasarayı seyrediyoruz. Ama sunuş, servis budur. Üstüne para alması lazım taraftarın. Şu andaki en modern statla kıyaslandığında aşağı yukarı aynı profildeki taraftarlardan Galatasaraylı olanlar kapalıdakiler senede 1500 lira verireken diğer stattaki 500 lira veriyor. Ali Sami Yen en pahalı stat arkadaş kim ne derse desin

Hiç yorum yok: