12 Tem 2009

Boklardaki Boncuk


Mustafa Denizli yılda kemiksiz, 3.600.000 yeşil alıyormuş. Zenginin parası züğürdün işaret parmaklarını yorarmış ama ne yapalım, şu mesleğe bir de bizim mahallenin penceresinden bakalım.


Bir meslek düşünün, o mesleği ülkede en iyi yapan iki kişiden bir siz sayılıyorsunuz. Gün, daha doğrusu sezon geliyor beş kuruş etmiyorsunuz. İş ve işçi bulma kurumuna gitseniz size kimse iş vermiyor, sosyal sigortanız yok, kahve kahve kulüp kulüp geziyorsunuz, simit alacak paranız yok. Sonra bir gün okkalı bir dışkı çıkartıyorsunuz, o anda başı belada olan bir kulüp başkanı alıyor çomağı eline. Eşeledikşe eşeliyor sizin dışkıyı, birde ne görsün bir boncuk. Sonra pisliği bırakan kim diye soruyor sizi buluyor, oturtuyor bir masaya, beş parasız gezdiğiniz pantalonunuza önce büyük bir cep dikiyor, sonra da kendi parası değil nasılsa, dolduruyor diktiği cebe senede 3,5-4 milyon doları.


Yani 4 milyon dolar eden ya da beş para etmeyen bir mesleğin erbabısın. Başka bir meslek, başka bir erbab varsa söyleyin de bilelim. Bu ne yaman çelişkidir, şapkadan tavşan çıkararak, iki rakibinin iki salakla başladığı ligi, yenile yenile Şampiyon olarak tamamlamış bir takımın başındaki çoban bu kadar milyon doları içine sindirerek yiyecek, yediklerini sindirecek ve başkaları da boncuk bulsun diye görünür bir yere pisleyecek.


2010 senesini görsün ben bu bilgisayarı duvara fırlatırım. Lig tarihinin en kötü, en az puanlı Şampiyonu, kasıla kasıla boy gösteriyor ya her tarafım acıyor. Ali Şen'in söylediği nadir doğrulardan biri'' ballı Mustafa'', Aziz Baba'nın söylediği tek doğru''bizi Mustafa Denizli Şampiyon yapmadı'' lafları ne güzel.


Madem bu kadar iyi yapıyorsun bu mesleği, neden işzis kalıyorsun. Düşün ülkenin en iyi doktorlarından kimine göre birinci, kimine göre ikincisin(3. değiller) ve zaman zaman işzis kalıyorsun, hiç bir hasta sana muayene olmaya gelmiyor. Böyle meslek olurmu, bir işin meslek olabilmesi için Dünya'nın neresine gidersen gitsen, o mesleği yapıp geçimini sağlaman gerekir. Mustafa Deniz'li , Menecer kakalaması olmadan, Angola'ya gitse kim iş verecek ona.


Yani şunu demek istiyorum çocuklar, kimse tanımasa, ben şu işi yapıyorum dese beş kuruş etmeyecek bir adam, senede milyonlarca dolar alabiliyor bu ülkede. Bu gün Fatih Terim milli takımdan kovulsa kimse 1000 dolar maaş vermez. Böyle meslek olur mu?


Sabah sabah gazetede çok para kazanan(cebi büyük olan) sporcu listesini görünce dayanamadım yazdım. Bizim paramızla 5 dolar etmeyen Emre Belözoğlu 7.5 milyon lirayla futbolcuların başında, en büyük Türk futbolcusu Arda Turan listede yok. Şu beğenmediğimiz Ağırol Memet'in 6 milyon, küme düşen Tuncay'cığın 5.5. milyon, diğer küme düşen Nihat'ın 7 milyon lirayı senede indirdiği borsada Arda'mızın adı geçmiyor(Geçmediği içinde ayrıca onur ve övünç duyuyorum o başka)


Ulan para, kimin cebine gireceğini ne güzel biliyorsun. Senin adaletini satayım diyeceğim ama netice de o da para ve ne yazık ki adaleti sattığımız zaman 5 para vermiyorlar.

Hiç yorum yok: