16 Tem 2009

Hazırlık Maçına Hazırlanamayanlar;Tobol 1- Galatasaray 1


Başlıyoruz maç yazmaya diyeceğim de, bu maça maç diyemeyeceğim. Seyretmeden önce de benim için maç değildi. Ben Galatasaray'ın bir taraftarı olarak bu maçı seyretmeye bile utanıyorken, hal böyleyken futbolcular maça nasıl konsantre olacaklar? İşte böyle, resmi sayılacak bir hazırlık maçına hazırlandı takım 15-20 gündür. Lincoln kovduruldu, oynamayacaktı zaten, gelmedi zamanında. Zamanında gelenler de bu maçta oynamaya utandılar. Ben olsam bende oynamak istemem. Bank Asya liginde kümeye oynayamayacak olan bir takım işte bu takım.


Ben Surinamlı'nın yerinde olsam gitmezdim maça, madem as futbolcuların oynamasına bile gerek olmayan maç, ne işim var benim gibi koskoca Barcelona hocasının Orta Asya bozkırlarında.


40 sene hazırlık maçı oynasalar hiç bir maça hazır olamayacak futbolcular var elimizde. Kabiliyet yok, Dünyanın bütün elit hocaları aynı anda takımı çalıştırsalar bile, asla futbol oynamasını öğretemeyecekleri futbolcular var. Aynı hocadan ders alıpta okul birincisi olan da var, okul sonuncusu da.


Adamımız genç futbolcu, kendisine sorsan hayali Avrupa'da top oynamak. Senede 1 defa banko resmi maç oynuyor onda da atılıyor. Aydın bırak hazırlık maçını tatilden bile dönmemiş daha. Yaser'e kızamıyorum. Kızmam için futbolcu olması lazım, futbolcu değil. Mustafa Sarp'ı dikkatle izledim. Fener'li Maldanado'nun aynısı. Top ayağına geldiğinde geriye doğru en yakın adamına en fazla 10 metre mesafeli pas atmaca. Mehmet Güven'den kesin kötü. İlk yarı santrafor oynayan futbolcumuzu ben ezberleyemeden, geldiği yere gider her halde.


Gerideki Milli takım stoperlerine gelince. Hadi yukarıda saydığım futbolcular zaten Galatasaray kadrosunda ancak antrenman verecek futbolcular. Ancak Gökhan Zan ile Servet Çetin banko oynayacaklar, aynı maçta beraber oynamaları her maç intihar bombası olur.


Sezonun ilk maç yazısını olumsuz yazdığıma bakmayın. Tekrar ediyorum bu oynanan oyuna ben maç diye bakmadım. Eleştireceğim bir futbolcu da yok. Geçen yıldan tanıdığımız Sabri'de değişiklik yok, taç atmasını, topa vurmasını Surinamlı'da öğretemiyorsa tasdiknameyi alsın otursun aşağıya. 7 sene banko oyna, binlerce pozisyona gir, kavga ederken attığın kafayı topa atama, götünü dön belki adam atamaz.


Kalecimiz bu, yetenek bu, çerçeveye bir top gelirse kısmi felç geçirirdi, bu sefer komple felç geçirdi. Kendisine gelen topları şişirdi, değişen bir şey yok anlaşılan.


Arda Turan demek ilk defa taraftarın önünde kaptan çıkacak. O yüzden ilk 11 başlatmadılar, 3 hazırlık maçının bankosu Emre Çolak oynamadı, maç diye zabıtlara geçen bu keşmekeşliğin bence tek sorusu şudur. Niye oynamadı acaba.


Tam kadro da oynasalar, iyi oyun oynayamazlardı bence. Saha büyük takımların konsantre olabileceği saha değil. Seyirciler taç çizgisi kenarında maç seyrediyorlar. Eskiden bize gelen büyük takımlar as futbolcularını getirmezlerdi, ancak o zaman biraz eşitlenir gibi olurdu maçlar.


Gençler ihtiyar Ayhan kadar oynayamadılar, hazırlıklarına devam etsinler.

7 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Şöyle bir gerçek var.. Arda'nın ortası, baros'un golü işi bitirdi.. tobol denen köy takımına 11 değil, 2 tane oyuncu yetti.. Şimdi burdan ne çıkıyor acaba ilk yarıda bu köy takımına karşı yetemeyen, üstünde galatasaray forması olan 11 tane adam ne kadar futbolcu ?

Yapılacak bir şey yok.. Zaten geçen sene başımızı ne yediyse hazır olmayan oyuncuların 4-5 ay sahalardan uzak kalıp sakatlanması yedi.. Napacaktık yani kewell'ı, keita'yı, nonda'yı apar topar oynatıp birkaç medya cengaverini şakşaklatarak günü kurtarıp geleceğimizi mi karartacaktık.. Bu malzeme ile bu kadar malesef.. yalnız rijkaard'a dair kafamda hala çözemedim bazı soru işaretleri var ki bunu bu denli tecrübe abidesi bir adamın muhakkak çözmesini istemek lüks olmasa gerek.. Göze hoş gelen futbol ekolünden gelen bu adamın göze çomak sokan bazı adamları artık ayıklaması lazım.. Aydın ve Sabri futbolcu falan değildir bunu biz burdan görüyorsak hocamızın haydi haydi görmesi lazım bunu..

Gönderilecek futbolcuların kim olduğunu çok merak ediyorum bundan sonra.. Eğer hala o listede "futbolcu olmayanların" ismini görürsem üzülerek söylüyorum ki rijkaard'a dair kafamda yıkılmaz gibi olan inanışlar ciddi şekilde sarsılmaya başlıyacak..

Adsız dedi ki...

Abi sen merak etme. Yeni sisteme geçiş böyle zor oluyor işte. İnşallah çok daha iyi olacak, yeter ki Aziz Yıldırım gibi sabırsız olmasın Adnan Polat. Bu sene şampiyon olamayız belki, belki Avrupa'ya bile gidemeyiz ama geleceğimiz kurtuluyor. Şafak yakındır.

hadesperado dedi ki...

sabri olayında suç rijkaard'da değil ki, adam zaten kimseyi doğru dürüst tanımıyor daha... bazı mevkilerde önce kim oynadıysa onları oynatıyor şimdilik.

ama futbol zekası bu kadar kıt olduğunu ve yıllardır bir milim ilerlemediğini gören yönetim ne yapıyor ne düşünüyor işte orası merak konusu...

yediğimiz goldeki palyaçoluğuyla, ikinci yarıda neredeyse aynı pozisyonda uğur'un yaptığı hamleyi karşılaştırın, futbol zekası ve cesaret anlamında biri idiot diğeri einstein.
yeter be, bıkmadınız mı bu garabeti izlemekten!

maça ve futbolculara gelince yoruma gerek yok,
daha hazırlanamayanların hazırlık maçı işte...

Adsız dedi ki...

hocam, bence bu maç rijkaard ın gönderme konusunda kafasında kesinleşmeyen bazı isimleri kesinleştirme maçıydı, özellikle erhana, aydına, yasere, orkuna ve hatta sabriye verdiği son şanslardı, orkun, erhan ve aydının gidişi garantilendi gibi, paftan gelen oyunculardan da serdar ve emre çolak harici paf takıma dönecek. alparslan ayhan ile beraber takımın iyilerindedi, ama gereksiz bir kırmızı kart gördü. sanırım volkan yaman da gönderilecekler listesinde, alparslanın o bölgede hakan baltanın yedeği olacağını düşünüyorum. yaser de kamptaki maçlardan sonra ilk ciddi(!) maçında, ne kadar ciddi maç denebilirse, rezalet performansıyla takımdan uzaklaşacaklar listesine girer gibi. şans verilmeyen mehmet güvenin gidişine de garanti gözüyle bakmakla beraber, mustafa sarp konusunda senin aksine, mehmetten daha iyi bir yedek olacağını düşünüyorum hocam. aynı şekilde barışın da bu sene yedek kalması büyük ihtimaldir gibime geliyor, zira toplu oyunda bu sistemde fazlasıyla sırıtacak bir hava çiziyor. 3 top kazanıp 4 top kaybediyorsa bir orta saha oyuncusu, sisteme uymuyordur.

yani dünkü maç bir anlamda kadroyu kırpma öncesi son şanstı, gördüğüm kadarıyla da son şansı kullanamadı çocuklar, kapasiteleri bu kadarmış, yolları açık olsun.

zachpaulsen dedi ki...

sabri bir şekilde o takımda kalır. ama gönderilmezse bile lütfen oynatılmasın. aydın, yaser, erhan, volkan, mehmet güven, sabri, orkun, bunlar bu takımın oyuncuları değil.
ama orta sahada oyunun yönün süratle değiştirebilecek kalitede bir orta saha eksikliği bariz hissediliyor. barış, topal, sarp hatta ayhan bu tip oyuncular değiller.
deco acayip iş yapar şu anki orta sahada.

Adsız dedi ki...

yaser degil galatasarayımızın,herhangi bir 2.lig takımının bile topcusu olamaz

Mario Jardel dedi ki...

Benim tahminim:

yaser,aydın,murat akça,cem sultan,erhan şentürk,volkan yaman, mehmet güven,özgürcan özcan,orkun usak gönderilir..Elbette gençlerden murat akça ile cem sultan kiralık giderler.. Potansiyellerine ulaşmaları için muhakkak maç tecrübesi edinmeleri lazım..Diğerlerinin ise bonservisi ile satılması ilerde " galatasaray bu futbolcuyu nasıl oynatamadı, nasıl kaçırdı " sorularını akıllara getirmez.. Yeteneksizler çünkü.. Gençlerden kalacak 2 isim emre çolak ile serdar eylik olacaktır.. olması gerekiyor!