2 Nis 2009

Ben Kalender Meşrebim


Yemin etmiştik daha önce, hakkında son yazılarımızı yazmıştık. Tükürdüğümüzü yalıyoruz ne yapalım. Durumdan vazife çıkartıyoruz. Bugün bütün spor yazarlarını okudum, tek bir kişi bile benim düşündüğümü düşünmemiş, yazıklar olsun ya bana ya onlara. En kralından daha iyi olduğumuz kesin, bana gelen yorumcuların ortalaması, bütün spor yazarları ortalamasından çok daha büyük. Bu nasıl iştir anlaşılır şey değil. Çıldırmamak için yazıyorum işte. Lig liderinin gol kralı yok, fal bakılası Batuhan var. Milli takım hocasına en çok köpeklik yapan takım hocası Bülent Uygun bu konuda sesini çıkarmıyor. Ortakmısınız kardeşim. Ben lig lideri üstelik Sivasspor hocası olacağım, benim takımımdan ulus takımına kimse alınmayacak, almayan Hocaya da şiir yazacağım. Adammısın sen lan, İbrahim Üzülmez'in oynadığı sol kanatta Hayrettin oynamayacaksa ne diye lider takımın başındasın. Batuhan'la Mehmet Yıldız'ı değişirmisin. Yarım takım verdik devre arasında vermediniz, şu takımda oynayamıyorsa dolandırıcımısınız nesiniz siz.

Çağlar, Belçika maçında hata yapıp gol yedirmiş. Üzülmez İspanya'da, Volkan İstanbul'da. Ne var ki ben takımın başındaysam hatalı benim. Volkan maymunluk yapıp çataldan top alınca ikramiye Terim'in, balık gol yeyince suç Volkanın daha doğrusu onu oynattığı için suç Fatih Terim'in. Aklı sıra sorumluluk alıp koruyor futbolcuları, ancak aklının ötesinde alın size hata yapan futbolcularımın isimleri.

Ben İmparatoreyim, başarı futbolcularımın, başarısızlık benim.
ben gönlüme göre eğlenir eğlendiririm. İsmail Er 4. oluruz derse gününü gösteririm. Volkan yemeyecek, Arda herkesi çalımlayıp Semih'e verecek. Semih atacak atamazsa Nihat atacak. Manevi evladım Emre ha bu maç, ha öbür maç coşacak ben bekleyeceğim. Kimi koysam dediğimi yapacak, yenecek, yenerse kolpa yapıp futbolcuyu över gibi yapıp kendimi ön plana çıkartacağım. Yenemezlerse hata yapanı hedef gösterip, önce kendimi kurtarayım. Sonra nasıl olsa yalama medya beni aradan sıyırır o anda da mütavazi olup kabahat benim der erdem ortaya koyarım.

Kimse yutmuyor artık bu manipülasyonları. Boyalı basın yazmıyorsa sıyrıldık sanmayın. Bir gün biri düğmeye basar nasıl olsa, o zaman top yekün saldırırlar. Bizim bu günleri beklemeye sabrımız yok. Bu yüzden kendimiz söyler kendimiz dinleriz senelerdir. Olsun bizimkiler nitelikli azınlıklar her şeyin farklındalar. 3 dakika kala Arda'yı çıkarıp mucize arayan, mucize olursa ben büyük hocayım diyecek olan, olmazsa ne yapalım futbol bu diyen adama sadece geçmişi için kötü bir şey söylemek istemeyenlerin sabrı taşıyor.

Yazık, Avrupa'nın son en büyük takımı bizi iki maçta yendi. Nasıl, tek farkla. Ben tek farklı galibiyeti de mağlubiyeti de saymam. Benim için tek fark, sadece neticedir. Ben Erman'ın aksine Hatice'ye bakarım. Tek fark son saniyeye kadar olası beraberliktir. kafa kafaya oynanan bir maçtır İspanya maçı. Nihat'ın bencilliği, Hoca'nın mucize araması olmasa mutlak bir galibiyet alabileceğimiz maçlardı bu maçlar. İddia ederim Türk Ülke Takımı kimle oynarsa oynasın maç üç ihtimalli olur. Hangi turnuvaya girerse girsin şampiyon olabilir, aynı zamanda da sonunucu. İşte budur isyanımız, bu ne gel gittir.

Hafızalar balıktır, unutulur gider, umut kaf dağıının ardında olsa bile idare ederiz. 12 puan alacağız 4 maçta, rakip toplam 4 puan kaybedecek, öteki rakibi saymıyoruz bile. Metafizik hakkından gelir nasıl olsa o takımın. İkinci oluruz, play off maçları oynarız, o maçları kazanırız, Afrika'ya gideriz, orada şampiyonluğa oynarız.

Hey yavrum hey, umut fakirin ekmek parası. Fakir olmadıklarına göre umutsuz olmayanlar, amansız olurlar, umutlu olanların sırtından geçinirler.

Elbet bir gün biter bu haksız kazancın kaynağı.

4 yorum:

PENALTY dedi ki...

Al abicim fotomaç hemen yazmış bile,Terim'in gözü Galatasaray'da diye.. Yandık ki ne yandık.

DAVUT UTLU dedi ki...

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.zaten bende bu tarz yorumları yazmıştım.Aklı selim olan aynı şeyleri düşünüyor.

Sacit Tekin dedi ki...

Nazmi abi,

Genel düşüncene katılıyorum. Sadece şu düzeltmeyi yapayım: Hayrettin sakat, 2. yarının başından ebri forma giymedi.

Ha sakat olmasa alınır mıydı, çok düşük bir ihtimal bence.

Maçtan sonraki gün biir spor yazarının terim için eleştiri kabul edilecek cümle yazdığını görmedim. Aslında şaşırmadım, yemiyor, yazamıyorlar.

Şenol Güneş'in takım elbisesine kadar eleştrien insan müsvetteleri bunlar deği miydi, ben mi yanlış hatılıyorum?

Böyle başa, böyle tarak hocam. Bu kadar günü birlik yaşayan, ne spor kulüplerinin ne de milli takımın 2 sene sonrasını planlamaktan uzak olduğu bir ülkede spor basınından daha fazlası beklenebilir mi Allah aşkına?

Maç sırasında ve sonrasında Fikret Engin gibi spikerlikten nasibini almamış bir adamın sart ettiği cümleler bile içler acısı halimizin yansımasıdır. Hakem penlatı veriyor, başılyor adamn daha önce Arnavuyluk maçında yapmış olduğu hatadan bahsetmeye, sen dua et ibo ya 2. sarıyı vermedi diye. Ondan sonda maç bitiyor, başlıyor ibo ve hakan balta'ya sallamaya, onları hedef göstermeye. Yazık...

Bu arada Polat, yine uzmanlığını konuşturup Terim'i başımıza bela etmez umarım, yoksa 3-5 sene daha kendimize gelemyiz.

Adsız dedi ki...

iran'a gitsin. ulus olarak kurtulalım bu krodan.