29 Mar 2009

Şapkada Tavşan Falan Yok


Bilirim Barnebau'yu, 3-2 nin rövanşında, çeyrek final maçında oradaydım. 80.000 kişiyi bir arada görünce bizim televezyoncular, Rıdvan'lar Ali Sami Yen'e bok attığı için söylüyorum. Meğerse cehennem dedikler yer burasıymış diye ukalalık yapıyor. Gördünüz maç boyunca, bir kaç borazancının düdüğü kulaklarımızı sağır etti ve bir kaç sarhoşun ''Espanya, Espanya'' sesinden başka ses duyulmadı. Bunlar, bizim aşağılık kompleksliler kalabalığın fazlalığına göre ahkam kesiyor. Cehennem öyle olmuyor, Rıdvan Bey, biz o stadı cehennem yaparken 10.000 kişide olsak hep beraber bağırıp zıpladık, kelle sayısı önemli değil yani. Bir de gördünüz televizyon çekimini, sanki Düzce Şehir Stadından yayın yapılıyor, ekran devamlı titriyor, ve çok kötü bir açıdan çekiliyor. Real Madrid maçlarında bu açıdan çekildiğini sanmıyorum, galiba korsan yayın yapıldı Barnebau'dan.

Maça çok iyi başladık, futbolunu hiç sevmediğim Nihat, bencillik yapmayıp geriye çıkarsa maça 1-0 galip başlayacaktık. Tuncay; aşırı motivasyonlu futbolcumuz, ilk yarı gereğinden fazla iyi oynadığı için ikinci yarının en berbat futbolcusuydu. Nihat'ı saymazsak tabiki.

Futbol garip, özellikle bizim ülkemizde anlaşılır şey değil. Çoğu zaman futbolcuların kaderini yukarısı belirliyor. Galatasaray Kocaeli maçında hezimete uğradığının ertesi Skibbe kovulmasa bugün Sabri diye bir futbolcu yoktu. Bakıyoruz Barnebau'da takımı, ülkeyi kurtarması için oyuna giriyor. Acaba ne düşündü Ülke Takımı'nın Ceo'su. Arda'yı çıkarıp Sabri'yi oyuna sokunca kader gök tanrıya havale edilmiş oluyor. Sabri bozuk saat misali doğruyu gösterip, deli bir topu İlker'in kalesine girse şapka tavşan klasiği bir kez daha konuşuluyor olacaktı şu saatlerde.

Sezon başında kovulan Deli İbrahim, affedilmese bugün Madrid'de sol bek mevkisinde tir tir titreyeceğine Adapazar, Manşukiye'de kır kahvesinde maçı seyrediyor olacaktı. Garip işte, bazılarının doğarken kıçını evliyalar yalıyor.

Sağbek Gökhan Prens; acaba Sabri'den ne farkı var diyeceğim ama var. Daha sempatik, daha yakışıklı, Fenerbahçe'li, arkasında Rıdvan Abi'si var, en iyi Gökhan oynamış ona göre. Şom ağızlı Rıdvan Volkan yere yatmadı dedikten 30 saniye sonra topu atlayarak kurtardı.

Golü yedikten sonra, çıkarmak için takım oyunu forse edemedi. Tuncay oyundan düştü, sürünerek maçı tamamladı. Nihat çok güzel evsahipliği yaptı bize,'' bakın lan siz ilk defa oynadınız bu sahada ben ne maçlara çıktım'' diye kasılıyordu. Ürkütemedi İspanyolları. Brezilya'lı Türk Memet her pozisyonda kaleciye geri pas verebilme becerisini gösterdi. Rıdvan'dan devamlı aferin aldı bu geri paslarıyla.

Sonlara doğru Gökhan Ünal oyuna girdi. Artık şapka lime lime olmuştu. Aslında şapkada tavşan yoktu, bizler bir ilüzyon seyrediyorduk. Fatih Terim ne yapsın, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın süründüğü bir sezonun sonuna doğru denk geldi İspanya maçları. Lider takımdan hiç kimse yok, ikinci takımdan fasülyeden İbrahim Üzülmez, 3. takımdan Barnebau'ya ayak bassın bari denen Gökhan.

Ve her zamanki gibi sahada savaşan, nöbeti devralan, senede 10 maç oynayıp, hiç bir zaman banko topçu olamayan büyük maç futbolcusu Emre Aşık. Emre için özel bir lisans çıkarılması lazım belki. Hangi takımın stoperi yoksa o maç o takımdan oynasa. Hiç farketmiyor, ister koy Çemişgezekspor'da oynasın, ister Galatasaray'da. İster Murat Hacıoğlu'na karşı oynasın, ister Messi'ye karşı. Dünyanın en büyük forvetine karşı tek güveneceğim adamdır Emre Aşık. Helal olsun, bu büyük maçı da yüz akıyla tamamladı. Hakan Balta, zorunluluktan stoper oldu, sol beklere bir şans daha verdi. Emre'yle baraber ikili oldular, umarım Galatasaray'da sakatlar iyileşse bile bu kurgu bozulmaz.

Milli maçları pek takip etmiyorum, sanıyorum işler boka sardı. Zaten biz İspanya'daki maça sıfır puan yazmıştık, üzülmedik, beklenen oldu da bundan sonra ne olur bilinmez. İnsan şu İspanya'yı, son Şampiyon'u gördükten sonra neden olmasın demek geliyor içinden. Biraz dikkat, biraz akıl olsa galip dönmen içten bile değil. Adamların pozisyonu yok, dandik bir golle mağlup dönüyoruz.

Neyse, sağlık olsun diyoruz, son zamanlarda hiç bir işimiz rast gitmiyor zaten. Bu sabah uyandığımızda Türkiye için önemli bir güne uyanacağız. Seçim var, benim tahminim % 45 AKP alır, ne Ankara'yı, ne İstanbul'u kaybederler.

Biz mi? hep kaybeden taraftayız elhamdülillah, oynadığımız bütün maçları kaybettik, ama inanın çocuklar maçın en güzel golünü atmak da hep bize düştü.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Ali kıran baş kesen fatih terim var başımızda ne var dimi ispanyaya yenilmişiz kimse umursamaz ama kazanırsak kesin sükse yapar fatih hoca avrupa birincisini yendik bakın hemde kendi sahasında.... güldermeyin beni ya ilk yarı iki tane pozisyon üretti bu takım koskoca milli takım karsında kim olursa olsun arkadaş banane avrupa şampiyonuysa onlar insan değilmi yani robotmu pas yapıyorlar adamlarn ramosları defansı terkedip sut üstüne sut basıyor kalemize... biz takım olamamışız demiştim maç öncesi bi İçimden kendime fark olmazsa iyi büyük bir turnuva oynamış bir takım hala iki pası bir yapamıyor.. dk 60 gol yiyorsun cok gecmiyor ardayı cıkartıp gökhanı alıyor fatih hocamız namı büyük ama zeka yoksunu hocamız herneyse sonra kosamayan bir emreden ara pası atmasını oyun kurmasını bekliyor bu zatii muhterem. Al bizdeki bülenti vur terime

Biz ispanyayı kötü zamanında yenemeyecek kadar kötü bir takımmıyız sizce soruyorum Allahını seven bu soruma cevap yazsın ben avrupa sampiyonasındada futbolumuzu beğenmedim şimdide fikrim değişmedi!

Bana mabal okumasın bizi ekran basına geçirip stresten strese sokan bu hocayı kabul etmiyorum.. sen eskidin fatih hocam... Bi defolu ver be artık lütfen

arda turan dedi ki...

dün romasun karşısında arda degilde ronadlo veye messide oynasydı asşşagı yukarı ramos böyle top oynardı.ardanın dün etkisiz oynadıgını söylemek yersizdir bence ardayı romosla karşılaştırdıkları için.

drvenom dedi ki...

ben sonuna kadar imparatorun yanındayım. takım oyuncuları formsuz ve fiziksiz diye imparatora yüklenmenin anlamı yok. imparator bir elbise değildir eskidin gibi abuk sabuk konuşmanın anlamı da yok. bilirim bu platformda pek tutulmaz imparator ama ben bakıyorum bakıyorum fatih terim'den iyi yerli hoca yok.

bonaventure dedi ki...

nereye siktir olup gidelim? bu ülkeyi hangi yollarla terkedelim? kayık? bilmem kaç gros tonluk gemilerin bagajlarında mı? nereye gitsem şu anasını avradını siktiminin melih gökçeğini görmem? nerede bakan olmaz bana kadir topbaş gibi piç piç? nerede?

Adsız dedi ki...

Onur arkadaşım ben Fatih Terime küfür ederlerken ağızlarını kapatanlardan birisiydim ama cok zorlamanın bi anlamı yok sonra kırılabilir.. ozaman herşey berbat olur zaten ben bu zamana kadar takım olamamıssak bu saatten sonra bizi takım yap diyecek halim yok hocaya.. Olmuyorsa zorlamayacaksın diyorum bak formsuz fiziksiz diyorsun.. arkadaşım takım ne kadar formsuz olursan ol ne olursan olsun biz adam gibi futbol oynamıyoruz hangi maça çıktığımızda karşımızdaki rakibi eze eze top oynadık ben avrupa sampiyonasında beğenmediğim futbolumuzu bile özledim hiç olmazsa sok dakika golleri ile bi yerlere geldik turnuvada.. ama şimdi iğreniyorum oynadığımız futboldan herşeyi tadında bırakacaksın Fatih hoca biraz takım calıstırmamalı kafasını toplamalı oyle futbolcu poh pohlayarak mac kazandırılmadıgını anlamalı....

Yineliyorum kim kızarsa kızsın umurumda değil..
'' Fatih Hocam Bir Defol Git Artık''

drvenom dedi ki...

adsız arkadaş arda formsuz olduğunda kovalım mı peki? biraz top oynamasın kafasını toplasın mı diyelim? ferguson her sene şampiyon mu yapıyor takımı? euro2008'de almanya maçına kaç yedekle çıktık hatırlıyor musun? ispanya maçında ipraaam'dan başka sol bek oynayacak adam vardı da mı oynatmadı fatih terim? hakan baltadan başka defansta oynayacak adam yok koskoca tsl'de. yalan mı peki? galatasaray febe bejeke 60-70'ten sonra futbolcuların oynayacak halleri yokken fatih terim mi abrakadabra yapıp fizik yükleyecek? kim gelecek peki fatih terim gidince? herkesi göndermeye bayılıyorsunuz ama yerine adam koymaya gelince yoksunuz hatta geleni de hemen paketlemeye bakıyorsunuz. üstelik gitsin dediğiniz adam avruapa maçlarında en çok galibiyeti olan türk teknik direktör. ne çabuk unuttunuz 8-0ları ne çabuk unuttunuz 1-0'a sevindiğiniz o günleri. şimdi avrupa şampiyonu ispanya'ya madrit'de 1-0 yenilince fatih terim oynatamıyor oldu. unutmayın bu milli takım fatih terimle top oynamaya başladı. başkasını denediler kopmleks yapıp 30 korner kullandığımız ukranyaya karşı kral'ı oynatmadı. artık kelle avcılığını bir kenara koyuverin bir zahmet. biraz istikrar istemek suç mu şu ülkede?

Adsız dedi ki...

Onur Arkadaşım lafı nereye getiriyorsun bir kere o terim o turnuva öncesi takımda banko oynuyacak oyuncuları takıma çağırmadı biri yıldıray biri halil gol atamıyoruz parantez içine al bak dediğimi. biz iyi top oynamıyoruz başlıca sebebi Fatih hoca onu sevmiyorum demiyorum kellesinide istemiyorum zaten az bu takımı bıraksın artık.. o eski günleri hatırlayıp duracaksak cok maç kazandk tamam ölene kadar fatih hoca kalsın basımızda türkiyede hoca kıtlıgıda var nasıl olsa mi diyeceğiz. Bırak Allah askına az ileriyi düşünüyorsan Takımımızı izlerken helal be işte top böyle oynanır demek istiyorsan az da olsa su ekonomik krizden kurtulmak istiyorsan. geçmişine sarılıp durmayacaksın.. Bak sonuc bosna 1 puan üstümüzde içerideki tüm karsılasmaları kazanmak zorunda bu takım birde deplasmanların 2 sini.

Allah korudu bence bizi diyeceksin biz 2 tane pozisyon bulduk ben bulunanları atamadıktan sonra saymam.. Ben ceza alanımda 6 pasta rövastaya kalkan karsı defans oyuncusuna bakarım harbi harbi adam kalemize şut oldu yağdı az iyi bir günlerinde olsa adamlar 2. yarı en az 4 atarlardı bize diyeceksin onlarda atamadı her gün böyle bulamazsın ispanyayı dikkatini çekerim onur arkadaşım. Ben Milli takımı ne zaman takır takır top oynadıgını gorursem işte o gün terim yoktur başımızda bunu bilir bunu söylerim.. Geçmişte imparator dedik. Kalbimizde öyle kalsın. Bırak bizde geçmişte yaşamayalım şimdi futbol yapısı geçmişten cok uzak onuda unutma..

drvenom dedi ki...

adsız birader kelle istemiyorum diyorsun ama takımı bıraksın gitsin diyorsun daha nasıl isteyeceksin zaten kelleyi? kelle istemek dediğin zaten budur. servetin ayağı kırıksa emre güngör sakatsa koskoca ligde defans oyuncusu yetişmiyorsa (zaten türk defans oyuncularını milli takıma veren bir tek biz varız diğerleri paso yabancılara emanet) bu milli takım teknik direktörünün kabahati midir? kim oynayacak defansın ortasında ispanyaya karşı madritte? bursalı tuna mı?

kötü top oynuyoruz diyorsun. çatır çatır top oynaman için senin 3 şeye ihtiyacın var:

1- teknik beceri: sadece defansımızda yok. hangi öküz icad etmişse vaktiyle "defans oyuncusu kazma olmalıdır" diye bir tane teknik defans oyuncusuna rastlamadım ömr-ü hayatımda. bir de ispanyaya bak. bu mudur terim'in kabahati? kaldı ki oyun kuracak olan aurelio emre ayhan üçlüsü ya formsuz (aurelio ve emre) ya da yorgunluktan gebermiş (ayhan). zaten çıkamamalarının nedeni de defolu defansa yardım etmek.

2- pas yüzdesi: oyuncuların teknik becerisine bağlı olmakla beraber uyumla doğrudan alakadır. en son milli maç kaç hafta önce oynanmış? ne ara bu çocuklar uyum sağlamışlar? arda ipraaamla ilk kez oynuyor. ha keza "defansın göbeğindeki hakan" da diğerleriyle. şartlar bunu gerektiyorsa senin daha iyi bir fikrin varsa alternatifini söyle. de ki defansın ortasına şunu koyardım hakan baltanın yerine. ama inanarak de çünkü "emre aşıkla öyle ya da böyle oluşmş ikiliyi neden bozuyorsun" derler adama. rakibin presi ne durumda? seni ne kadar bozuyorlar pas yaparken? bu da fizik kondisyonla alakalı.

3- fizik kondisyon: bizim takımın durumu zaten ortada. 1 hafta dinlenseler bile 60'tan sonra dağılıyorlar. o idman yaptırmıyor dediğimiz skibbe zamanında bile daha çok koşuyordu bizim takım. sadece bizim takım mı? beşiktaşın fenerin hali de ortada. ya kayseri sivas karması bir takımla çıkacaksın fizik gücü için ki kimin cesareti yeter öyle bir takımla çıkmaya? ya da elindekileri sahaya sürüp elinden geleni yapacaksın. erken golü bulup yatmayı düşüneceksin. taktik de bu zaten.

hangisinde terim'in kabahati var sorarım sana? bu adam tek tek samandırayı floryayı dolaşıp idman mı yaptıracak? sizin o bal goller dediğiniz gollerin gelmesinin tek sebebi o dakikalarda çeklerin hırvatların isviçrelilerin bitik olması ama senin takımının ayakta kalmasıydı. al sana kondisyon al sana fatih terim. bitmiş ligin üstüne gelip koyuyor kondisyonu. ha bunun da ceremesini biz çektik. en çok milliyi biz verdik. adamlar tatil yapamadan başladılar lige. zart diye sakatlandılar zırt diye formdan düştüler top görmekten bıktı adamlar. olan skibbeye oldu. olsun yine de. o şerefsiz isviçreye arda koydu ya yeter de artar bana. bizim sakatlar da bizim gazilerimiz olsun bizim gururumuz olsunlar.

yıldıray ne yapıyor allahaşkına biri bana anlatsın da bileyim. en son golü ne zaman atmış? yıldıray'ı takıma koysan acaba o takım "takım" olabilir mi? her kampta sorun çıkaran benim peder mi?

ileriyi mi düşünüyorsun? fatih terim'in kaç tane scout'u dolaşıyor avrupayı haberin var mı? liselerden itibaren oyuncu yetişmesi için yaptığı işlerden haberin var mı?

yok ama tutturmuşsunuz o gitsin bu kalsın şu defolsun. yeniçeri gibi kazan kaldırıp duruyorsun sonra da kelle istemiyoruz diyorsun.

fatih terim doping mi versin futbolcular koşsunlar diye? adada mı yaşatsın adamları uyumlu olsunlar diye?

sonuç kötü mü abicim? oyun kötü mü abicim? gönderelim gitsin teknik direktörü. futbolcuların hiç payı yok. kulüplerin hiç payı yok. istikrarsızlığı körükleyen sizlerin hele hiç payı yok.

ne güzel istanbul!