26 Nis 2009

Atar Yatamaz Spor; Galatasaray 1- Ankaraspor 1


Geçmiş olsun hepimize. Lig 4. lüğümüz hayırlı olsun.


Nasıl Şapmiyon olmayacağımızı ne güzel uyguladılar. Hazır seyirci yok, bağıran çağıranlar televizyon başında sinir krizi geçirmekteler. Klasik Galatasaray formasıyla çıkmana gerek yok. Turuncu, beyaz, çizgili, seneye eflatun forma. Maksat yenilik olsun, forma satılsın, kombinelere hücum edilsin.

Hocamız karizma kıyafetlerini terk edip, formayla, eşofmanla kenarda. Çırak olduğunu kabul etti nihayet, gördüğümüz kadarıyla, artık ıslıkta çalmıyor. Serkan Kurtuluş sağbekte. Birinci ligte hiç bir takımda oynamayamayacak olan Serkan oynasa ne olur oynamasa? Ya da onun yerine PAF takımdan biri beklese de arada sırada oynasa dahamı kötü olur.

Korner olmayan pozisyonda, attığımız kornerden gelen balık golü çok erken bulduk. Nonda ilk 11 de. Acaba Nonda'dan daha kötü zenci futbolcu varmıdır Avrupa'da. Geçen hafta bozuk saat misali kendisi bile inanmadığı bir şekilde adamı geçip, Baros golü atınca içimizden bir eyvah dedik. Şimdi banko oynayacak. Maça gidenler, gitmeyenler Nonda'nın depar attığını gören varmı içinizde? Adamın sabit bir hızı var cruise kontrole bağlamış, gamsız, kansız, sonuçtan bağımsız, hiç bir şey umurunda olmayan adam. Oynadığı her maçtan sonra yazmaktan bıktım. Sakatlandı çıktı, insan olarak değil elbet ama bir Galatasaray'lı olarak inşallah Linderoth'dan beter olmuştur. Oynamadığı zaman çok daha fazla faydası olmuştur. Gittiği gün bir büyük rakı içeceğim.

İkinci gol gelmedi bir türlü. Gelseydi, ya da son dakikada yemeseydi, çekirgeydi işte kendisi. Oynarken cesur ,oynatırken sıçan yürek. At bir tane yat ondan sonra. Koskoca Galatasaray son yarım saati Estergon Kalesi taktiğiyle oynuyor. Maçtan sonra da iyi oynadık şansımız yoktu diyor. Ben maçlarda 1-0 ı saymam. Son saniyede bir gol yeyip herşeyi berbat etme ihtimalin varsa o golü sayma.

Baros'u çıkarıp asker arkadaşı Hasan Şaş'ı oyuna alırken ne düşündüğünü söyledi. Kanatlardan geliyorlarmış, kapatmak için Hasan'ı almış. İtiraf ediyor yattığını. Heleki Yaser oyuna girince bu takımın bizim takım olduğuna kimse inandıramaz dı beni. Son dakikada 1-1 olmuş, Yaser çekirgelik yaptıracak bize öylemi? Giden hangi takımın hocası olduğunu bir türlü öğrenemeden uzadı. Gelenin Galatasaray'a oynattığı, daha doğrusu oynatamadığı futbolu içimiz acıyarak izliyoruz haftalardır. İyi ki ceza almışız, rezaleti canlı görmedik en azından.

Manda yiyicisi, bir şutu atamadı, baçağı çıktı, sevindik çıkarken, yerine giren Ümit'i görünce de acıdık. Hasan'la Ümit bir ara aynı kadranda göründüler, Jübile maçı sandık, saçları beyazlamış, olanlarda dökülmüş, içeri girerken görünen göbeği katmanlaşmış Hasan'ımı ben böylemi görecektim? Ümit Karan'ın futbolu unutmuş olduğuna kanaat getirmiştik daha önce, bu maçın son dakikalarında gördüğümüz Ümit Karan, Galatasaray'da bir zamanlar oynadığını bile unutmuş.

Takımın gerisi her maç başka adamlarla kurulmuş, seyirci de yokken neler konuştuklarını da duyduk. Kaleci maç boyu spiker gibi saydı durdu futbolcuların adlarını. Uyum yok, ilk yarıda Semih'le Topal aynı topa vurarak bir birlerini sakatladılar. Son dakikada ''bıraaaak'' diye yırtınan Santciz'i duymayan Topal kornere gönderdi topu. O top pahalıya patladı. Koskoca bir sezonda, daha 5 maç varken şov dışı kaldık.

Hayatını 18 içinden topu dışarı çıkarmak için savaşmış, çoğundan da galip çıkmış ve haklı olarak cengaver adını almış büyük kaptanımızdı o. Takımın başına geçince ne çok sevinmiştik. Biz nereden bilecektik ki, 2. golü bulabilecek bir taktik, teknik hak getire birini bulacağımızı kenarda. Kişisel kaprisleri, cin olmadan adam çarpmaya kalkışması takımı gün geçtikçe ufaltması hem kendini hem bizi bitirdi. Bari bıraksaydı da naılar güzel kalsaydı.

Suçlu, sorumlu aramak gerikir bu saatte. Tek bir suçlu vardır, Avrupa Şampiyonu takımı teslim alıp 10 senede bitirenlerdir. Yönetim kadrolarının tepesinde otıuranlardır. En çok mesai harcayan Adnan Polat'tır en büyük suş onundur. İçimizdeki hain Adnan Sezgin'dir. Milyonlarca Galatasaray'lıya yazık olmuştur. Gidin bakın salı günü idmana, oldukça neşeli geçecektir.

Aslında kurtuldular bir yerde. Bu kadar kötü futbolla Şampiyon olsak şehirde bir tane Galatasaray bayrağı asılı olmayacaktı. Şimdi rahat rahat istirahata çıkabilirler. Stres yok, hedef yok, küfür yok(Bizde Fener'li gibi küfür olmaz takıma) dayak yok. Gazozuna maçları oynarlar, yorulmadan sakatlanmadan sezonu bitirirler. Sözleşmesi bitenler menecerlerini gönderir, devam edip kovulanlar avukatlarını. Biz müşterilerden artık ne kadarını karşılarlarsa yeni tapon futbolcuları getirirler.

Yazık, vuslat bir daha ki sezona kaldı. Feda olsun, artık delikanlılık bekliyoruz tepedekilerden. Suçluyum diyen gitsin, ben bilmiyorum diyen gitsin. Bu sezon bizden bu kadar.

8 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Nazmi abi ''serkan kurtuluş'' kısmına katılamıyorum sadece.. Yazdıklarının hepsine imzamı atarım bunun haricinde..

Öyle ya da böyle serkan kurtuluş'un oynadığı mevkide bu gün galatasaraylılar sabri'yi aramamış ve o kanattan gelen ortalardan tehlike bekledilerse sırf sabri'den daha iyi olduğu için bile bu adam bu takımda rahatlıkla oynayabilir..Ama ne hak getire bizim ''büyük kaptanımız'' eski dostlarının hakkını yedirir mi hiç.. Sabri'nin cezası bitsin gelir gelmez ilk 11'de..

Abi öyle ya da böyle bülent'in gelişi bizim çaylağın en azından teknik direktör olduğunu gösterdi. O varken 4 tane tüfek mini barcelona ayarında top oynuyordu.. Ankara deplasmanlarında hacettepe, ankaragücü, gençlerbirliği maçlarındaki muazzam golleri ne çabuk unuttuk ? Bu takım o zaman deli gibi pas yapıp şimdi 4 toptan öteye pas yapamıyorsa bunda bir sebep olmalı ?

DAVUT UTLU dedi ki...

Yazıklar olsun yönetime,yazıklar olsun Bülent hocaya,yazıklar olsun ruhsuz bir top oynayan futbolculara.Biz bunları haketmedik.Heey Bülent Korkmaz güzel anıları bu kadar çabuk harcamak için neden uğraşıyorsun?Ne olacak bu takımın hali?Gelecek sezonda aynı yanlışlar mı yapılacak?
Malesef gelecek sezonlar içinde pek umut görmüyorum.Tabiki şampiyon olabiliriz ama ben ve gerçek GS'lılar Lig değil Avrupa başarısı için bir umut ışığı arıyor.

DAVUT UTLU dedi ki...

Bu sezon BJK için tarihi fırsat neden mi?
Hem GS hemde FB aynı sezon içinde bu kadar kötü olup zirveden uzaklaşmaz bu durum 10-15 yılda bir oluyor.Eğer BJK bu senede şampiyon olamazsa(inşallah sivas olur)bir 10 sene daha beklerler böyle bir fırsatı.
Bak son 12 seneye(1997)
GS 7 ŞAMPİYONLUK
FB 4 ŞAMPİYONLUK
BJK 1 ŞAMPİYONLUK(100.YILI OLMASA...)

Bu tabloya tüm BJK'lılar kızabilir ama gerçek böyle 1992 yılından buyana sadece 2 şampiyonluk alabilmiş bir takım için daha ne söylenebilir.Kimse demesin GS 14 sene bekledi diye BJK 15 sene bekledi(1966-1967,1981-1982 arası).
Yani lafın özü TÜRKİYE 2 takımlı bir halde şuan GS-FB bu haldede devam edecek gibi görünüyor.

xaar dedi ki...

Senin kenara aldigin her oyuncun kulubeye gelmeden dus almaya gider ve maci orda bitirirse;olacagi da budur;ne beklioruz daha?

Topcularin ruhsuz olduklarina katilmiyorum hicbirinin...Bulent ten once herkesin de hem fikir oldugu zmn zmn ligin en keyif veren topunu oynayan bu takima;bu kadar rezil bir top oynatma basarisini gosterenlere alkislar!!!

Bu Bulent gidicidir bizden tamam da;Turk futbolu icin bu adamin kesinlikle bir Turk takimin basina gecmesi engellenmelidir;hem super ligde hemde bank asya da;lisansi iptal edilmelidir...Boyle bir futbol yok,boyle bir takim idaresi yok...Kim ne derse desin?

Gec bulent bilgisayar basina da;egolarini FM de tatmin et sen?
Bi daha da teknik direktorluk falan yapmaya kalkisma da iyice bitirme kendini...

hadesperado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hadesperado dedi ki...

son---başrol---
bülent "korkmaz" sandığımız

---yardımcı oyuncu---
michael "skip be"

---senaryo---
adnan sezgin

---yapımcı---
adnan polat

2009

apaç dedi ki...

serkan kurtuluş gelmeden önce söylemiştim,

bu çocuğun aynısından istanbul sokaklarında 46987545, alt yapıda 456 tane var; böyle bir yeteneksize 1.2 milyon avro vermek en hafif tabirle enayiliktir.

defolup gitse de kurtulsak..

Burak dedi ki...

Lig 4.lüğümüz hayırlı olsun demişsiniz ama ben ondan bile emin değilim. Bursa gümbür gümbür geliyor. Keşke 4.olsak da hiç olmazsa Uefa'yı kurtarsak.