16 Mar 2009

Korkmayın, Akacak Mecra Buluruz


Toplamına medya dediğimiz maskaralıklar bütünlüğünü oluşturanların ağzı kulaklarında. Başta Hakan Ünsal'ın, Gökmen'in, Ayhan Akbin'in, ve diğer Galatasaray'dan geçinmiş eski futbolcuların. Kardeşleri, arkadaşları takımın başına padişah atandı. Florya tren istasyonuna bile yaklaşamayanlar, yakında Jupp Derwall sahasında çift kale maça başlarlar. Belki Bülent kardeşleri, antrenman sahasını gören bir yerden oda bile verir onlara. Bir zamanlar Mustafa Denizli'nin, Hıncal Uluç'a verdiği gibi.

Baktılar, takım Haburg'ta hezimete uğramadı. Eğer uğrasaydı ne çok sevineceklerdi oysa. Galatasaray'ın karışmasından, ezilmesinden, yenilmesinden ekmek, içinde bulunduğu kaostan vazife çıkaranlar ne kadar Galatasaray'lı olabilir. Bana kimse Bülent Korkmaz'ın Kocaeli'den 5 yediğimiz maçtan sonra üzüldüğüne inandıramaz. Aynı şekilde Hakan Ünsal'ında Hamburg'u elediğimizde sevinmeyeceğine de inanamam. Bunların hepsi aynı kağnı tekerinin kestiğidir(köyde yaşayanlar bilir.)

Dünkü maçtan sonra bazı genç kardeşlerim bana soruyor, abi ne yapacağız diye. Yatın kalkın beraberlik golünü yediğinize sevinin. Eğer o gol olmayıpta galip dönseydik, bu sabah Florya'da eli kıran baş kesen bir Hocamız olacaktı. Galatasaray'lı olmak, hem futbolcu, hem hoca olabilmek için yeterliyse bizden daha büyük Galatasaray'lımı var alemde. Bakın diyecekti, ben Lincoln'süz koskoca Trabzon'u yendim, Hamburg'umu yenemiyeceğim. Bundan sonra benim emirlerimi eleştiren, yan gözle bakanın kellesi uçurula, Galatasaray'dan kovula.

Ben açıkça 2 adım ileri gitmek için 1 adım geri gidilmesi gerekiyorsa gidelim tarafındanım. Leverkusen maçındaki hezimet olmasa geçen yıl şampiyon olamayacaktık, Kocaeli hezimeti olmasa Galatasaray ruhuna fatihaydı, dünkü beraberlik golü olmasa başımızda 3. Deli İbrahim devri başlayacaktı.(1. gerçek Deli İbrahim ,2. tel maşa Tayyip, 3. Cengaver Bülent).

Perşembeye saklamış, o zaman bırak İstanbul'da dinlensin, ne bu sadizm. Gözünün içine bile bakmadan yanında oturtuyorsun. Defans oyuncularının büyük futbolculara potansiyel gıcığı olur, bunu Sergen söylemişti. Hagi'ye, Maradona'ya, Zidane'ye, Sergen'e..... Onlardan daha iyi futbolcu olmadığı için gelecekte ellerine düşürmesinler. Futbolcuysan vur kramponu Arda'nın bacağına, dar et sahayı, Antrenörsen kolla Lincoln'ü, hiç beklemediği bir anda aşağılayarak çıkar, çıkar ki sana kızsın, bahanen olsun yemek için. Galatasaray'dan büyük değil kimse diye hamasi, içi boş, hiç bir anlam taşımayan büyük sözünün arkasına sığın, medyadaki arkadaşlarının desteğinle milyonlarca Galatasaray'lıyı canından bezdir. Galatasaray neden büyük sanıyorsun. Servet'le, Hakan Ünsal'la, Nonda'yla, Meira'ylamı büyük olduk. Galatasaray'ı büyük yapan büyük futbolculardır.

Ne yapacaktı Lincoln, teşekkür edrim Hoca mı diyecekti. Meraklanmasaydın, Brezilya'lı futbolcular önce futbol oynamak için sahaya çıkıyorlar, maç seçmeleri bile bu yüzden belki. O büyük futbolcudur, gerekirse oyundan kendi başına çıkar. Nitekim Kewell'in kendi başına beke geçmesi gibi. Nitekim Hagi'nın Erol Ersoy'a futbol hayatına mal olmasına rağmen suratına tükürmesi gibi, tıpkı Zidane'nin finalde Matterazi'ye kafayı yapıştırması gibi.

Sıkıysa arkasında dur bakalım disiplin gösterinin. Sıkıysa oynatma Lincoln'ü perşembe günü, ben o zaman anlayayım senin kaç okka geldiğini. Sıkıysa Arda Turan'a yap yapacağını. Misal Arda'da çıkarken sana fırça atabilir, daha önce yapmadığı şey değil. At onuda Galatasaray menfaati diye.

Neyse bu konuyu şimdilik kapatıyoruz. Sorunları öteliyoruz, maça konsantrasyona başlıyoruz. Kardeşlerim, Galatasaray aldığı kupalarla, efsane futbolcularıyla büyük olmuştur. Artık kimsenin küçültmeye gücü yetmez. Galatasaray her zaman akacak bir mecra bulmuştur. Galatasaray bütünlüğünün en büyük makamı tribünlerdir, er meydanıdır, savaş alanıdır. Daha dün Skibbe istifa dediğimiz dakikada Almanya bileti aldırdık. Bu tribünler kim neyi hak ediyorsa onu verir. Tam bir adalet mekanizmasıdır. 3-5 kişinin dolduruşuna da gelmez.

Maça gitmeye hazırlanan büyük Galatasaray taraftarı, o gece imtihan günümüzdür. Hepiniz dersinize iyi çalışın, bizleri televizyondan izleyecek, dinleyecek milyonlarcasına da söyleyecek çok şeyimiz var bizim. O gece Galatasaray tarihinin dönüm maçlarından birine çıkacağız, gazamız mübarek olsun.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi dediklerin doğru da Lincoln'ün hiç mi suçu yok Galatasaray'ın hocasına gider yaparken? Kimse Galatasaray'dan büyük değildir lafında bence yanlış bir şey yok, içini boşaltmasınlar yeter. Bülent Hoca yanlış yapmış olabilir, ama Lincoln'ün yaptığı da yenilir yutulur cinsten değil .

Adsız dedi ki...

tam da o küfrettiğiniz gs akbabaları yazarların istediklerini yazmışsınız, bravo!

demişsiniz ki;

"Ben açıkça 2 adım ileri gitmek için 1 adım geri gidilmesi gerekiyorsa gidelim tarafındanım."

lincoln ün kulübede oturması tam da bu sebepten, siz takım içi huzursuzluğu, bizim evlatlarımızın elin gavuru karşısında ezilmesi taraftarı olabilirsiniz, brezilyalının imtiyazlı, bizimkilerin ezik olmasını istiyor da olabilirsiniz, ancak GS formasıyla futbol oynamak için klübün ve camianın üzerine çıkmama gerekliliği, camia terbiyesinin üzerine çıkmama gerekliliği açısından bir dersti dünkü olay. siz sanıyor musunuz ki lincoln hiçbir şey olmamış gibi sahada olsaydı o çocuklar tekmeye kafa atarlar, baros golden sonra formasını öper, arda ayağı parçalanana kadar topa girmeye çalışır.

lincoln ü GS formasını hakettiği zaman seviyoruz, ucuz kırmızılarla (hagi gibi hakkını aramak için olsa anlarız,sikten götten kırmızılar) kafasına göre "o deplasmana gitmem" dediği zamanlarla değil. fanatizm de bi yere kadar, lincoln ü körü körüne desteklemenin kulübe ve takıma faydası olacak mı gerçekten, hakikaten buna mı inanıyor sunuz?

meira niye gönderildi, bi bok yapmayıp çuvalla para aldığı için, takım içi dengelerin içine sıçtığı için.

bu dengenin içine sıçmaması için lincoln çıkacak adam gibi oynayacak, aynı HAGImiz gibi. bu işi yapmazsa da horozlanmayacak, horozlanırsa bunun adı yüzsüzlük olur.

lincoln savuncanızı anlık sinirinize veriyorum, neticede bu işin sizin baktığınız taraf hariç bir de diğer tarafı var ve bu taraf 1 kişi üzerine değil kadrodaki diğer 27 kişi üzerine dönüyor.

Mario Jardel dedi ki...

Ben açıkçası büyük hocaların büyük futbolcuları oynatan hoca olduğuna inanıyorum.. Alex Ferguson bu gün büyük hoca ise geçmişte her türlü psikopatlıklarına rağmen beckham, cantone ve bu gün rooney, cristiano ronaldo gibi oyuncuları sorunsuz şekilde oynatabilmesi itibariyle büyük hocadır. Eğer sözde disiplin adı altında cezasını 30.000 euro para cezası keserek ödettiğin bir adamı üstüne birde yedek bırakıyorsan o ceza değil takımı baltalamaktır. Büyük kaptan kulaklarını tıkayamadı.. Eski arkadaşları daha ağır basıyor futbol oynatmaktan..

Tek korkum lincoln'ün kalli döneminde olduğu gibi takıma küsmesi ve medyadaki galatasaray düşmanlarının ağzını açtırması. Ben sevinen bir hakan ünsal yerine hömküren bir hakan ünsal görmek istiyorum.. Bunu gördüğüm an bu takımda işlerin yolunda gittiğini anlarım.

Adsız dedi ki...

aman hocam, cantona nın olaylarını, kulüpte de mahkemede de aldığı cezaları hatırlıyorum, ferguson kulübün üstüne çıkar ya da kendisine diş geçirir gibi olduğunda direkt kulübeye almıştı onu. ancak cantona hagi gibi bir adamdı, deliydi ama sahaya çıktı mı ölümüne oynardı, onurluydu, ruhluydu. gazza gibi.

lincoln ölümüne mi oynadı hamburg maçında da çıkarken sinirlendi, yok öyle birşey, var diyorsanız başka maç izlemişiz demektir. :)

perşembe günü lincoln küsmüş mü coşmuş mu göreceğiz, benim düşüncem lincoln ün bomba gibi sahada olacağı.

ama o zaman bülent korkmaz ı eleştirenler yine bir kılıf mı arayacaklar ya da ne yapacaklar, orası merak konumdur.

Adsız dedi ki...

brezilyalı skibbe nin dişini saydı sezon başı, baktı iyi, diş geçiririm ben buna dedi, sonra 1 hafta geç gelmeler, keyfi idmanlar, deplasmanlar.

kaptanın da dişini saydı işte geçenlerde, şimdi perşembe günü görecez sahada kim kime diş geçirmiş.

galatasaraydan başka hangi klüp aldığı parayı verecekmiş arkadaşa, eminim lincoln biraz daha net bakıyordur şu an, perçembe kaptanla kolkola maça çıkar o it kopuk spor yazarlarını da fanatik taraftarları da çatlatırlar.

Adsız dedi ki...

ligde herşey karmaşık mesala şu anda averajla 5.ciyiz ama 4 hafta sonra 2.ci yada lider olabiliriz oyüzden ligde kaybedilmiş bişey yok GALATASARAYIM hamburguda ezer geçer çeyrek finale kalır

Adsız dedi ki...

YANLIŞ HOCA;İÇİME SİNMİYOR,
bu adam bu takım için kellesini bile verir.tıpkı erciyesin başında iken galatasarayımıza karşı herşeyini verdiği gibi...editörün servet için söylediklerinin hoca olanıdır bu ...herşeyini verir ..fakat kendisi için...amatör takım hocası gibi sürekli kenarda ıslık çalıp durması ,tarbzon maçından sonra lise takımını yönetir gibi futbolcuları taoplayıp seyieciye gidin deyişi ...yalan herşeyi,sinir bozucu...biz renklere aşığız ,efsanelerin içi boş...eski takımına gol atınca başını eğen mağrur futbolcular varya asıl efsane onlar işte...bize yumrunuğu sallayanlar şimdi ali sami yen yalakalığı yapıyorlar...yemezler hoca yemezler...sen gidene kadar yokum o stadda...-6 derecede eski açıkça ayaklarım donarak maç seyrettik biz orada...ağladık durduk çocukluğumuz boyunca 14 yıl sezon sonlarında....

Adsız dedi ki...

fenerli bülent uygunun sivas teknik direktörü olarak kadıköyde sus pus oturması, başka yerlerde ise tam tersi kudurmasıdır efsane diyorsunuz yani hocam, size de bravo!

Adsız dedi ki...

SAFLAR ORDUSU;
adam bize veriyor gazı ;büyük taraftar onlara aşığım falan filan....oynasın diye üzerine titriyoruz...neredeyse pamuklara saracağız incinmesin diye...iki maç oynuyor 4 maç yatıyor...kapris kapris üstüne ...trilyonları sayıp ...istanbul gecelerin de alemde .....göz bebeğine toz kaçacak diye ödümüz kopuyor...seyirciyi de bağlamış .....ohhh ne ala....çek git kardeşim ya ...senin yerine mehmet güven e bile razı hocan...yeter kardeşim yeter senin derdine düştük durduk....KES ŞU LİNCOLN ÜN BİLETİNİ EY YÖNETİM...

Adsız dedi ki...

lincoln yok diye tekmeye kafa sokmuş futbolcularımız,eziliyorlarmış elin yabancıları yüzünden şaka mı bu sevgili adsız arkadaşım?
nedir bu yabancı yerli mevzu anlamıyorum.bir oyuncunun kafaya tekme sokması onunla ilgilidir mesela arda o öyle bir galatasaraylı olduğu için kafasını sakınmaz.ne alakası var başkasıyla.çok sıkıldım bu lincoln ve yabancı düşmanlığından.evet yerli oyuncularımız bizim için çok değerlidir.ama yabancılarda değerli.birini yukarı çıkarırken diğerini alaşağı etmenin alemi yok.mesela hakan bu takımın lokmotifidir,arda bu takımın beyni,yüreği,ruhu,yıldızı herşeyidir.ama lincoln de 10 numarısıdr,kewell görev adamıdır, santics maçı yaşayan delisidir falan filan.ayrım yok aralarında sorun yok ama basın sağolsun her golde birbirine sarılan öpüşen futbolcuları düşman gösterdi herkese sonunda bizi de inandırdı.
dün trabzondan galip dönebilirdik.oyunu bu kadar soğutan,oyundan kopuk trabzonu 30 dakika üstümüze çektik.topu ayağında tutacak adamlardan olduk.baros u hoca çıkardı,lincoln ü sokmadı oyuna.ve bütün yükün omuzuna bindiği o güzel insan ayağı delindiği halde 5 dakika koştu sahada o halde.kendimize eziyetimiz niye anlamıyorum.

hadesperado dedi ki...

Lincoln'e sallayanlar Barcı Ümit'ten niye hiç bahsetmiyorlar merak ediyorum...
Meira denen beladan kurtulduk derken boyalı basının gazıyla nurtopu gibi bir krizimiz çıkıyor... aferin.

sahi, takımın dibini dinamitleyen kimdir?
oyundan alınınca hırs yapıp (ne için? takım için) kaptana sallayan sonra da kenarda oturtulan mı, yoksa takımı sahada eksik oynatan, ununu elemiş, gol atmayı unutmuş, bar muhasebesi yapan Karan mı? onun yanında uyurgezer peşin paralı Nonda'yı tartışalım, geçiniz Lincoln'ü falan...

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Rentasim, bu sendeki ne nefrettir? Büyük Kaptan'in Kocaeli maglubiyetine sevindigini yazacak kadar abartmissin. Ikinci yorumdaki su cümle cok dogru: "tam da o küfrettiğiniz gs akbabaları yazarların istediklerini yazmışsınız, bravo!" Lincoln kim ki koskoca Bülent Korkmaz'i bir kalmde silip atiyorsun? Lincoln 4 milyon dolara oynarken Bülent bos sözlesmelere imza atip oynamistir Galatasaray'da. Seni bir zamanlar gercek Galatasarayli zannederek okuyordum. Cok yanilmisim.

xaar dedi ki...

bu nedir boyle yaa;herkes bi ahkam kesmis;bulente giderini yapmis daha tek bir maglubiyet bile almadan adam ve ustelik hic bir macina da tam kadro cikmamis ki ciksada kendisinin olusturudugu bir kadro olmadan...

Bu mu buyuk taraftarlik bu mu bir gercek Galatasarayli nin arkasinda durmak?Galatasaray taraftarinin icinde bile boyle dusunenlerin olmasina sarirdim,medyaya falan hic suc bulmayalim icimizde bile boyle dusunenler varsa
yuhlar olsun!!!

Adsız dedi ki...

Sadece futbola bakıyoruz.. aslında basketbol şube sorumlusu ve dolayısıyla seçtiği hocalarla ilgili büyük fiyaskolar yaşanıyor.bayan takımı için zafer kalaycıoğlu ile fbnin hocası iken görüşmeler yapıldı hatta birkaç maça gizli hoca olarak çıktı.takım bu sırada fiba eurocup ta çeyrek final maçlarını oynuyordu.(perşembe günü yarıfinal 2.maçına çıkıyoruz +15 fark gerekiyor).(böyle bir arefede neden ve niçin? )habire açıklama yapıp durdu fb basında ve resmi sitesinde.bizim kulüp sadece bir kez geçiştirmelerle dolu bir açıklama yaptı.erkeklerde bjk yenilgisi sonrası orhun ene red verince şimdiki hoca koray mincinozlu ile anlaşıldı.hem bayan hem erkek takımı çok kaliteli oyunculardan kurulu.ancak her ikisindede 2.kez hoca değişikli yapıldı.tıpkı futbol takımında olduğu gibi.ve tüm bunlar yapılırken türlü skandallar ve çirkin olaylar yaşandı.mincinozlu çok kötü bir hocadır.malesef çeşitli dönemlerde liseden aldığı destekle çeşitli zamanlarda çeşitli görevler yapmışlığı vardır.
prof.spor yapmış herkes bilirki idman program günlük yazılmaz.hiç bir hoca idmanda biz haftaya kiminle oynuyoruz diye sormaz.

sözün özü tercihleri yapanlar kontrolu kaybetmek istemiyor.