20 Mar 2009

Korkma Bülent;Galatasaray 2- Hamburg 3





Afferin Kaptan, canın sağolsun. Kredin sonsuz, yıllarca Galatasaray savunmasında oynadın. İstediğini yapmakta serbestsin. Çaylak profesyoneldi, amatörlük yaptı, bok etti takımı gitti. Sen geldin biz seni amatör sanıyorduk, meğer profesyonelmişsin. Ne demek sen çıkaracaksın bir futbolcuyu, çıkmakta direnecek, ne yapmalısın amatör bir profesyonel olarak. Beylik verildi, kes cezasını maymuna çevir, yanında oturt koskoca Lincoln'ü, televizyon ikide bir göstersin rezil et şerefsizi aleme. Artık o maçtan sonra Lincoln'den futbol bekleyene ben taraftar demem. Geçmiş olsun, Lincoln iptal olmuştur, olmasa ne yazar zaten. Bu sene Galatasaray'ın bir takımı yenmesi için en az 2 tane atması gerekiyordu. Artık 2 de yetmez oldu.



Ali Sami Yen artık görüp görebileceği en büyük seyirciyi gördü. Barcelona'ya ofsayt golle elendiğimiz maç düzeyinde bir maça çıktık yıllar sonra. Gol yemezsek çeyrek finaldeyiz. Kale arkası muhteşem bir gaz kareografisi gerçekleştirdi. Köprüden geçen Galatasaray taraftar arabaları. Ve yüzlerce bayrak. Geçmiş olsun Fener'li, kabustan uyandın.



Şu işe bakın, sezon bitmek üzere, 1 ay önceki Galatasaray savunması, Sabri, Servet, Meira, Balta. Bu akşam, Serkan, Balta, Kewell, Volkan. Benitez maçı seyretse bir tarafıyla gülecek Kewell'i stoperde gördüğünde. Maç içinde, zorunluluktan her şey olur. Kewell kaleye bile geçebilir, o zaman bir dahaki maç koy gene kaleye Kewell'i.



Taraftar muhteşemdi, elinden geleni yapıp 2 gol attırdı. Hayatını savunmada geçirmiş Kaptan, 3. golü arıyordu. Adı Korkmaz'dı ya, Hamburg'dan niye korksundu. Trabzon'dan korktumu, Bordeuax'dan da korkmamış, son dakikada elemişti. Niye şimdi elemesindi. Halbuki 2-0 dan sonra Lincoln'ü çıkarıp Mehmet Güven'i alsa. Hadi acemisin 2-2 oldu maç, o zaman Mehmet Güven'i al Kewell'i ileri çıkar. Krizi yönetemezsin ne işe yararsın. Ey ruh çağırıcı Kaptan. Yatsan ki en iyi bildiğin iş, en fazla 1 gol yer yine de elerdin. Olsun başta dedik, Galatasaray, hoca yetiştirme yurdu, sakat futbolcu iyileştirme polikliniği, acemi futbolcuların tecrübe kazanması için oynayacağı bir takım. Serkan Kurtuluş, Yaser Yıldız, koy takıma en kritik maçta oynasın çocuklar.



Hasan Şaş'a acıdım maçta. İki oda bir hol olmuş, unutmuş futbolu. Ne ayarı kalmış, ne kararı. Taraftar yuhaladı kendisini, sonra çabuk toparlanıp gönlünü almak için çok uğraştı ama Hasan yüz vermedi. Ümit Karan, daha sonra Nonda, bunlardan gol bekleyen daha çok sezon geçirir tribünlerde.



Milan Baros'un büyük futboluna yazık oldu. Sabri ilerde daha verimli oynadı. Kewell, Balta ikilisi çuvalladı. Ne garip şeyler oluyor bizde artık. Penaltıyı stoper atıyor, stoperler kornerlerde kafaya çıkmıyorlar. Gereğinden fazla tekniklik demek uymuyor. 3 santraforumuz var, bir stoperimiz yok. Semih Kaya diye yatıp kalktık, amatör profesyonel maç eksiği var dedi. Oynatmaya oynatmaya maç ekşiğini gidererek antrenörlük Dünyasına yeni bir buluş armağan edecek.



Bu maç geçti gitti, 3-0 yenilip elenseydik üzülmezdim. Ne yapalım, sakatımız çok, hocamız yok der şanssızlığımıza verirdik. 2-o galip takımı bu büyük taraftar desteğiyle 20 dakikada 3-2 yenilgiyle soyunma odasına götüren Kaptan'a ben bundan sonra çımacı derim.



Bu maçı gelecek nesiller başka türlü hatırlayacaklar. Nasıl ki Metin Oktay'ın ağları yırtan golü, bir Galatasaray devrini başlatmışsa, bugün sahaya çıkan Arda Turan yeni bir devir başlatmıştır. Hatta Galatasaray yeni bir çağa girmiştir Arda Turan'la. Bundan sonra doğacak Galatasaray'lı bebeklerin adı Arda olacak. Bu maç sahaya çıktın ya Arda, adın artık Galatasaray tarihinde semboldür. Galatasaray'ın doğal kaptanısın, ve nihayet yeni Metin Oktay'ısın.




Son olarak, kaleci Santciz'e giydireceğim. Bu kadar şanssız kaleci olurmu ya. Bütün toplar çatalamı gider. Baktı durdu gelen toplara, bir topu direk kurtardı, diğerlerinde uçamadı bile. Ben bu kadar çok gol yiyen, büyük kaleciyi 1974 Dünya Kupasında Zaire'nin kalesinde görmüştüm. 7 gol yediği maçın en büyük futbolcusu Tubikandu'ydu.



Üzüntümüz büyük, bu kadar yoğun taraftar önünde yenildiğimizi, elendiğimizi pek görmemiştim. Galatasaray 'ı kötü günler bekliyor çocuklar. Eskiden elendiğimiz zaman ağlardık, şimdi elenmelere alıştık. En kötüsü de budur. Vah Galatasaray vah. Ne yapsak acaba?. Galatasaray tarihini yeniden okusak. Feda oldu bu sene, bizde bir amatörlük yapalım, yenilsen de yensende taraftarın seninle diyelim. Yalandan yani, bu hafta Eskişehirspor maçında taraftar arazi olur, 7.000 kişiye oynarlar, en ufak bir kötü durumda homurdanmalar olur. Gidiş Allende gidişi.

28 yorum:

sembolist dedi ki...

Barostaki-Ardadaki kazanma hırsının onda biri Ümit karanda,Nondada ve daha bir çok futbolcuda yok.temizlik vakit tez elden yapılmalı.Aydın-Sabri-Ümit karan-Nonda-mehmet Güven-Yaser-santic.
Bu saydıklarım,bu formaya yakışmyor.artık geçmişte yaptıklarıyla(ümit karan-nonda)ya da gelcek vadedyor diye(aydın-sabri-mehmet güven) bu isimlere tahammül edip,ligi de kaybetmeyelim.lig derken şampiyonluk değil,uefaya( o da zor da) gitme ihtimalimizi güçlendrelim.
kimse bu formadan üstün değil.

maç biter bitmez eve attım kendimi,odama kapanıp ağlamak için..
Bu sevda bitmez...

Mario Jardel dedi ki...

Nazmi abi santcis'i bu kadar sahiplenmene katılmıyorum..

Bu gün elendiysek bunun tek sebebi santcis'in uçsa rahatlıkla çelebileceği topları seyretmesidir. Evet almanya'da yaptığı kurtarışlarla ümitleri bu gün saat 22:15'lere kadar taşımıştır ama istikrar olmadıkça neye yaradı yaptığı o kurtarışlar ? Hepsi heba oldu.. Ben şahsen mondragon gibi istikrarlı, maç kurtaran bir kaleciyi 50 tane santcis'e değişmem.. Eğer bu gün kalede mondi olsa maç 2-0 değil 4-0 falan olurdu..

Abi birde değinmemişsin ama kewell nasıl bir iştir maç 2-2'ye geldikten sonra savunmada oynamaya devam etti.. oyunun en yaratıcı, rakibin en çok korktuğu adamı 90 dakika defansa tuttuk. Oysa 2-2'ye geldikten sonra mehmet güven o mevkiye çekilip kewell'ı eski yerine alsaydı büyük kaptanımız çok zor birşey mi yapardı ?

arnawut dedi ki...

çok yazık oldu çoook :(
Ayrıca de sançiz hakkında yorum yapıldığı için fikrimi belirtmek istedim; Nazmi Abi söz sanatıyla övmek mi sövmek mi istemiş tam kestiremedim ama De Sançiz'in tek bir damla suçu olmadığını düşünmekteyim...

jose dedi ki...

nazmi abi aynısını bende mac sırasında 2-0 öndeyken sahada yuruyen lıncolnu gordugumde soylemıstım.cıkartıp orta alandakı yapıyı daha guclendırmesı gereklıydı.ama yanlıs yaptı kaptan.kewell stoperde kalsa bıle m.guven gırınce takım savunması bıraz daha rahatlayabılırdı.turu ellerımızle hedıye ettık.

alessandro del piero dedi ki...

nazmi abi senden ilk defa bir ricam olacak, skibbe'ye hep stajyer diyorsun ya, şu yazıyı okumalısın bence, aslında birçok şeyin hiç de öyle dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlatan harika bir yazı..

http://wwwextensor.blogspot.com/2009/03/maglubiyet.html

Dobrowski dedi ki...

çok iyi tribün yaptınız ama böyle maç olmaz. kahrolur adam.

aksilaz dedi ki...

kimse kusura bakmasın bülent korkmaz trabzon macıyla şampiyonlugu, dün aksam 100 yılda bir eline gececek uefa fırsatını tepmiştir. suan itibariyle kendisiyle devam etmek galatasaray yönetiminin basiretsizliğidir. yazıklar olsun bülente. sabah oldu ancak hala sinirliyim.elleriyle verdi turu. lincoln bu takımdan cıkmazdı. hasan şaş taraftara küsmüş. siktirsin gitsin rakibi baskı altına alıyoruz sgdan bir orta top aut.
3 kere üstüste olamaz bu. yazıklar olsun binlerce kez yazıklar olsun...

benjcev dedi ki...

umutsuzluğa kapılmanın anlamı yok. bugün uefa'yı, ligi kaybettik ama 10 kupaya bedel bir arda kazandık. yeni destanlar yazacak zaman zarfında, yeni başka metin oktay'larımız çıkacaktır.

ayrıca antu eziklerini yussuf yussuf korkuttuğumuz da yanımıza kar kaldı. kampanya falan düzenliyorlarmış, galatasaraylılara uefa finalini izlemeleri için kombinelerini vereceklermiş. avrupa'nın yeni prensesleri, eski kaşarları o maça kombineyle giriliyor zannediyor. ne yapsınlar, mevzulardan çok uzaklar.

neyse hepimize geçmiş olsun. eziklere de.

Adsız dedi ki...

Skibbeyi stajyer,çömez diye gönderen yönetim,lippiyi ,trapattoniti,hiddingki getirse anlardım...tecrübeli ve galatasarayımızın ağırlığını kaldırabilecek hoca getirdiler diye...ama erciyesten başka hiçbir teknik adamlık tecrübesi olmayan efsane ,evladığımız ,galatasaray aşığı falan gibi masallara sarılıp yine hocalıkta çömez birini getirirsen başka sonuç beklemek hata olurdu zaten...ben bülent korkmazın yaptığı bazı hareketleri içime sinderemiyorum ama konu bu değil bu adam galatasaray teknik direktörlüğü yapacak bilgi,birikim,tecrübeye sahip değil .
herşeye rağmen zaman birlik beraberlik olma zamanıdır.
lige sarılma seneye şampiyonlar liginde olmak için varını yoğunu koyma zamanıdır.
kötü günde takımın yanında olmak zamanıdır.
ortalığı sivas,trabzon ,bjk ve fb ye bırakmama zamanıdır.
8-10 puan gerideyken şampiyonluk naraları atan denizlinin gazla götürdüğü takımının gazını alma zamanıdır.
feneri ali semiyenin çimine gömüp üstüste bu stadta 3. kez kazanma zamanıdır.
silkenelim ve kendimize gelelim .
bu takım taraftarı ve futbolcuları ile istediği herşeyi yapabilecek güce sahiptir.
milletin bir tur bile geçemediği avrupa yolunda yaşanan bir üzüntüyle daha fazla şeyler yitirmeyelim.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Peki biz ne yapacağız bu durumda? Bülent Korkmaz'dan birşey olmaz. Takım da Arda, Kewell ve Baros dışında adam kalmamış. Nasıl bir tepki vereceğiz? Yaza yaza nereye kadar?

alessandro del piero dedi ki...

tepkisini her daim yanlış tarafa veren taraftarın anasını avradını...

sizden taraftar mı olur .bneler.. orospuların bile bir gururu var be..

Adsız dedi ki...

çok üzüldük ama canımız sağ olsun, galatasarayımız sağ olsun.

hadesperado dedi ki...

yahu oyuncu değiştirmesi, taktik vermesi gereken yerde resmen izliyor, skip be'ye hırsı yok diye kızmıştık ama taktik zayıflık ve disiplin gösterileri daha betermiş be arkadaş...

ha noldu Lincoln'e ayar verdiniz de?

kim kaybetti?

oradaki maçta yani hamburg'da çıkardı diye pozisyon mu vermedik?

Nonda gol mü attı?

Trabzonda galibiyeti niye kaçırdık?


3 maçtır oyunu kontrol edemediğimizden komik ötesi goller yiyoruz... bunun hesabını kim verecek Lincoln mü?

2-0'dan maç böyle verilmez, yazık...

hadesperado dedi ki...

“Keşke herkes bizi destekleseydi de bölünmeseydik. Final Kadıköy’de diye milletin kalbine inecekti. F.Bahçe, Ali Sami Yen’de final oynasa sevinirdim. Artık bu işleri bırakmalıyız.

Maça zor şartlarda çıktım. Kalçamı kasığıma bağlayan yerde de ağrım vardı. Maçın sonlarında yürümekte zorlanıyordum. Ama biz bu fedakârlığı her zaman yapmaya hazırız. Önemli olan takımın iyi olması. Keşke oynamasaydım da takım turu geçseydi. Yanlış konuşup insanları üzmek istemiyorum. Guerrero’nun attığı ilk şut gol olunca adeta yıkıldım. Çünkü bundan sonra zor olacağını biliyordum.

‘HİÇBİRİ MAZERET OLAMAZ’

Stopersiz, sol beksiz, sağ beksiz oynamaya çalışıyoruz. Tabii bunlar mazeret değil. Sonuçta G.Saray takımı çok büyük bir kulüp ve sahaya 11 kişiyle çıkıyor. Durum ne kadar kötü olursa olsun sorun yaşamamız gerekli. Ama sıkıntı çekiyoruz ister istemez. Kritik anlardaki tecrübesizliklerin sonucu böyle oluyor.”

Arda Turan


böylesi zor bulunur...

Adsız dedi ki...

Acımız büyük, içimiz kan ağlıyor.

Nazmi Usta'nın da dediği gibi 3-0 yenilip elensek bu kadar koymazdı.

Skibbe'yi çaylak diye gönderdi yönetim ama Başkan'ın da belirttiği gibi ondan da çaylak birini getirdi; sırf taraftarın gazını almak için.

Biz de Bülent Kaptan'ın başarılarıyla, mücadelesiyle büyüdük; Parken Stadı'ndaki sarılı omzunu unutmadık ama teknik direktörlük bambaşka birşey.

Daha düne kadar Altay'a Çaykur Rize'ye gitmek için sırasını bekleyen Kaptan bi anda kendini Büyük Galatasaray^da bulunca O da neye uğradığını şaşırdı.

Şansa kazanılan bir iki maçtan sonra takke düştü, kel göründü.

Trabzon beraberliği ve dünkü galibiyette fatura tamamen Hoca'ya ve dolayısıyla O'nu getiren Yönetim'e aittir. Oyunu okumave oyuna müdahalede buradaki birçok arkadaşın da tespit ettiği gibi sınıfta kalmıştır.

Ayrıca LİNCOLN yanlış yaptıysa O'nu Trabzon'a götürüp oynatmamak mı büuük hocalıktır. Ceza Lincoln'e mi takıma mı kesilmektedir. Unutulmasın ki Alex Ferguson, Beckham'ı soyunma odasında dövdüğü maçtan sonra bile hiç takımdan kesmemiştir. Mourinho, Joe Cole ile kanlı bıçaklı olmasına rağmen hep onbirde çıkarmıştır.

Mario Jardel dedi ki...

@fatih


bende geçenlerde senin yazdığının paralelinde şeyler yazmıştım ama bazı ''disiplinci'' arkadaşlarca olur muymuş efendim ferguson zamanında bu adamlara şu kadar ceza, bu kadar bilmemne verilmiştiye getirilmişti laflarım..

Büyük teknik adam herşeye rağmen oyuncusunu kaybetme yoluna gitmeyip oynatma yoluna giden adamdır.. Tıpkı lucescu gibi..Hasan şaş'ın soyunma odasında camları kırmasına, nouma'nın disiplisizliklerine, hatta hagi'nin el sıkmayışına aldırış etmeden oyuncusunu kazanandır..

Bu disiplinci eli maşacıların elinde acaba cristiano ronaldo, adriano, ibrahimovic, rooney falan olsa naaparlardı ? 10 gün sonra kimse galatasaray'dan ya da x takımdan büyük değil diyip onu da gönderirlerdi.. İşte bizim şişik egomuz.. Bu maçta sadece kupayı değil eğer sezon sonu kaptan gitmezse(gitsin ya da gitmesin demiyorum) lincolnü de kaybettik.. Geçmiş olsun.. Artık almanya'da rusya'da oynadığı futbolu görüp mideye indirdiğimiz disiplin'in üstüne bir bardak su içeriz.

Adsız dedi ki...

biz kimiz arkadaşlar biz neyiz bu takımda 12 yaşında oglum var diyorki bana bumuydu baba uafa şampiyonu galatasaray bunun içinmi bini galatasaraylı yaptın diyor hüngür hüngür agladı çocuk rezil kepaze ettiler bizi yazıklar olsun

Adsız dedi ki...

@ksenophanes

Üstad LUCESCU demişsin. Ah nerede o günler. Adam kasaba takımını çeyrek finale çıkardı; hem de milyar dolarlık oligarkların takımı CSKA'yı eleyerek.

Bizi de Fleurquinli, Victorialı, Bülent Akınlı o kadroyla hem de Şampiyonlar Liginde tur atlattı, ligde şampiyon yaptı.

Ama şimdi iddia ediyorum Galatasaray tarihinin en iddialı ve Avrupa'nın en iyi kadrolarından biri beceriksiz yönetim ve teknik direktörler elinde ne hallere geldi. Danimarka'nın kasaba takımı Aalborg bir önceki tur Deportivo'yu iki maçta yenerek eliyor, bu turda M.City gibi kupanın en büyük favorisine 2-0 yenildiği maçın rövanşında şanssız bir şekilde penaltılarla eleniyor ama biz avucumuzdaki turu adamlara resmen hediye ediyoruz. Yazık, çok yazık.

Çekirge Bordeaux, Konya, Bursa maçlarında sıçradı ama dediğim gibi son iki maçta takke düştü, kel göründü.

Yönetimin aklını başına alıp hemen şimdiden önümüzdeki sezonu da kaybetmemek adına yeni hocayı belirlemesi ve o yönde transfer çalışmalarına başlaması, Hasan Şaş-Ümit Karan-Linderoth-Nonda-Yaser gibi oyunculara hizmetleri için teşekkür etmesi gerekir.

Adsız dedi ki...

abi iyi kaleci henrynin vurdugu topa yüzde 90 tutamayacagını bilse bile o tapa uçup tüzde 10 luk ihtimali gerçekleştirendir?
soruyorum abi lincoln kim arda onun aldıgı paranın yarısını alırken sahada ayagı delik şekilde oynuyorsa bu ibne oynamayarak aklınca kaptana ceza mı veriyor sahdaki arkadaşların canla başla oynuyor oyundan çıkarken soyunma odasına gidior şerefsiz dünden beri aglamaktan uyuyamadım GALATASARAYIMIZIN arması forması lincoln santis gibilerce bu kadar ucuz olmamalı abi. GALATASARAY sevgisi sürecek sonsuza dek.

Adsız dedi ki...

fatih; ksenophanes;

"Geceyarısı Victoria Beckham, çocuğu ateşlendiği için feryat figan David’in kamptan gelmesini istiyordu. Bu duruma bozulan ve zar zor izin veren Alex Ferguson, sabah tesadüfen Victoria’yı bir alışveriş merkezinde halinden memnun gezinirken görünce David Beckham’ı kadro dışı bırakmıştı."

mourinho demişsiniz, onun da bu tip olayları mevcut.

lincoln, bülent korkmazla arası bozuksa bile oradaki 22.000 seyirci için ya da sahadaki arkadaşları saha kenarına gelmeliydi, bir sürü saçma şey yaptı, hep savunduk, ama bu son yaptığı çok ayıp oldu, çok.

yine bir maça göre yakaladığımıza giydirmeye başlamışız, hepimiz dün akşam çok üzüldük, bazılarımız gözyaşı döktü, ama yeni bir sayfa açmalıyız, es-es maçında stadda olmalıyız, GS taraftarı bu olmalı, pazar akşamı kimin gerçek GS taraftarı olduğu, kimin ise sadece kokuşmuş egosunu tatmin için bu takımı desteklediğini göreceğiz.

şu hasan şaş fenomenine de bir yazı yazın ya hocam, 5 senedir sadece GS lı olduğu için, başka bir boka yaramadığı halde klüp tarafından beslenen adanalı delimizi yazın. bu mudur yani? tamam çok emeği geçti ama klüp de yeterince ödemedi mi karşılığını? bu adam bu yaştan sonra pas atmayı öğrenir mi dersiniz, ya topun dibine girerek orta yapabilmeyi? neymiş, bülent oynatmayacakmış, hocam, kaza bela bi asist yapsa hırsıyla mücadelesiyle başardı derdiniz hasan a. ya da GS dün galip gelse kimbilir kimlere nasıl methiyeler dizilecekti.

şanssızdık işte, yok ötesi berisi. yazık oldu. canımız sağ olsun.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

lan totoşlar, 2 aydır attığınız yusuf sesleri marstan duyuldu, hamburglulardan çok sevindiniz akşam yavşaklar sizi.

2 hafta sonra samiyende görüşürüz.

muhder dedi ki...

sadece ufak bir rica olacak ama bir yorum moderatörü varsa şu küfürleri kaldırın yahu

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

oy

Adsız dedi ki...

eski konuya mesaj attığımın farkındayım içimi yiyip bitiren bişey var . 19 mart benim doğum günümdü.galatasarayınm bana o güzel hediyeyi vereceğine çok emindim.artık yenilgi aklımın ucundan geçmiyordu. gerçekten iyi başladık . bileğimizin hakkıyla güzel goller attık. ama o guerrero nun tek kelimeyle baldan golü beni yıktı . içim o günden beri kan ağlıyor. gerçekten avrupada kötü oynadığımız maç yok.ama hep bizim için HÜSRAN la bitiyor.

Adsız dedi ki...

iyi oynamadan istersek 8-0 yenilelim . lütfen iyi oynadığımız maçları da kazanamlım şu ilahi adalet neymiş görelim . saygılar....