20 Mar 2009

Alaturka


Alaturka kelimesi fransizca kökenlidir ve alaturca diya yazilir.. Anlami sudur : Türk usulü.

Dün geceye uyarlayıp şöyle açıklayabiliriz:

Biz Türkler çok severiz bilimi, tahsili, tecübeyi bir kenara itip te, dolduruşa-kuru gürültüye prim vermeyi.



Hele insanlığın 1980 lerden başlayan ve Özal ile ivme kazanan yozlaşma sürecinde, bu alaturkalik daha çok girmistir hayatımıza.

İki dolduruş yapan, biraz güc gösterisi yapan, ucuz edebiyat yapan IN olmustur bizde. Mektepli, bilgili, çaylak ta olsa, dağarcığında malzemesi olan ise OUT olmuştur.

Skibbe yi gönderip, yerine Bülent'i bu göreve getiren anlayış ta tam budur. Gerçek idareci olan mekteplileri, bu işi bunlardan çok daha iyi yapabilecek konumdakileri ve spor kulübünü yönetmesi gereken spor adamlarını out yapan da bu anlayıştır ve geldiğimiz nokta bunların kapasitelerinin en fazla ne olabileceğini , anlayana kolayca göstermektedir.

Çanakkale edebiyatı yaparak, çaylağı bir kalemde silerek, bu iş ancak dün akşamki kadar olur.
Ruh olmadan hiç bir şey olmaz ama sadece ruh ta bir seni bütün bir sezon taşımaz. Başkalarının da ruhu var.

Bülent'i Sabri'nin 92 deki mucize golü biraz şişirmistir. Bilime ve tecrübeye sırt çevirenler sadece biraz vakit kazanmışlardır o kadar.

Amatör bir takımın malzemecisi bile Hasan Şaş'i bu göt-göbek haliyle bu sahaya sürmezdi. Hasan revire böyle mi teslim edilmişti. Eski arkadaşını alkışlatmak yerine 25000 kişiye yuhalatma aptallığını ancak Bülent Korkmaz yapabilirdi.

Hem image-maker güdümünde façanı değiştireceksin, hem de ıslıkla takım yöneteceksin.

Üzgünüm ama ben Galatasaray TV' den Bülent Korkmaz'in ilk antrenmanını canlı olarak izledigimde anlamıştım onun kalıbının bile uygun olmadığın. Elinde düdük, kollarını arkasında kavuşturmuştu ve 15 saniye aralıklar ile bütün taraftarın gözü önünde ön üst dişlerinin arasından tazyikli tükürük atmaktaki ustalığını gösteriyordu. Biz yıllarca Kaptan'ı futbolcu olarak severken yakından görmemiştik. Takkesi düştü, bıraksaydı bari anılar güzel kalsaydı.

Galatasaray elendi gitti. Umarım yeni yaratılan boş insan tipini bilime ve eğitime tercih edenlerin kafasında bir soru isareti belirmiştir.



Bu yazıyı 30 senelik arkadaşım Murat Bozoğlu'ya ve İkinci vatanım Romanya'ya gönderiyorum.

11 yorum:

hadesperado dedi ki...

Bülent Timurlenk'ten iki yazı:

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/03/se7en.html

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/03/resmen-gereksiz.html

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Nazmi Hasdemir dedi ki...

adsız nerden gırıyorsun bulacaz senı merak etme

alessandro del piero dedi ki...

adsız iki hafta sonra gelsene sami yen'e.. orda bi endamını görelim senin, malını bi yoklayalım.. güzel parçaya benziyorsun, tadına baktırırsın elbet..

Adsız dedi ki...

abi geçen sene öle bi kapak girdiki bu ezik piç fenerlilere daha acısı çıkamadı ben daha dünyada böle ezeli rakibin aldıgı maglubiyetle sevinen bayram yapan takım görmedim iyiki sevindilerde ne kadara küçük olduklarını gördük klavye ibnelerinin abi yalnız şu ibnelrin yazdıgı mesajları sil

UĞUR DEMİRCİ dedi ki...

Kaybeden takımın hocasını sorumlu tutmak ve bir önceki hocaya ağıt yakmak da alaturka bir davranış değil mi?

Nazmi Hasdemir dedi ki...

yorum koyan adsızlar, bundan sonra isminizi yazmazsanız yorumlarınızı silecem. iyi kötü farketmez.

Adsız dedi ki...

en büyük sen degilmisin aldırma cimbomum aldırma

drvenom dedi ki...

abi benim ciğerim yanıyor da geçen gece devirdiğim şaraplardan ayılamadım da mı yanlış anlıyorum? skibbe'yi gönderenleri eleştirmedin heralde. abi yalvarıyorum arda dururken kewell ortadayken baros it gibi koşarken "bülent lincoln'ü harcıyor" deme. lincoln'de 3 gram gurur olsa dün geceki maçı alır getirirdi. dün geceki maçı almayacak da hangi maçı alacak? arda bacağında delik 2 tane iğne gözüne darbe almış gözlerini açamıyor çocuk daha fazla çabaladı. zaten gün olur da erkek evladım olursa adını arda koyucam.

DAVUT UTLU dedi ki...

Herşeye rağmen bence ilk suçlu Bülent Hocamız değil bunların baş sorumlusu yönetimdiiiir.Tamam güzel bir iş yaptı iyi bir kadro yaptı ama takımın başına kimi getirdi?Skibbe bu takıma o kadar çok zarar verdiki.Bırak bülent hocayı kimi getirsen bu takımın toparlanması zaman alır.Bülent iyi bir hoca olamayabilir ama onu bu kadar eleştirmek biraz acımasızlık olur.Skibbe nin çalışTIRMADIĞI takım bu hallere geldi.iyi çalışmayan güzçsüz olan futbolcular bol bol sakatlanır bu kadar sakat başka hangi takımda var?
sezon başı bu takımın başına iyi ve tecrübeli bir hoca getirilseydi şuan Şampiyonlar liginde yoluma devam ederdik ve ligde açık ara lider olurduk çünkü kadromuz ço kaliteli.Avrupa gitti ama ben LİG için yinede umutluyum ve F5 maçında SAMİYEN DEYİM...

hadesperado dedi ki...

Nazmi abi, blog ayarlarından adsız/anonim yorumlar için verilen izinleri kaldırırsan adsız kansızlar isteseler de yorum yazamazlar. ne sen böyle eziklerle uğraşır vakit harcarsın ne de bizim küfür potansiyelimiz açığa çıkar...
zaten şurada az çok tanıyoruz birbirimizi..