20 Mar 2009

Ağlama Taraftar, Dayanamam


3.gol geldiğinde taş kesildik. Hayatımda ilk defa bu kadar coşkulu taraftar önünde 2-0 öndeyken 3 gol yeyip turu verdiğimizi seyrettim.Bu biçimde turu veren Hoca'ya hoca diyen varsa ben yokum artık bu tartışmanın içinde. Maçtan önce, havaya konuş, takım 11 kişiyse eksik yok. Hadi ya, Hasan Şaş olmuş veteran takımı futbolcusu, Veteran Kaptanına duyurulur. Ümit Karan'da yakındır, Nonda'yı onlarda oynatmaz biliyorum.

Tribünlerde 2 tip taraftar var. Birinci tip ne olursa olsun, sonuca bakmadan takıma destek verenler. Bunların çoğu maçı seyretmiyor, bir aidiyet içindeler. Galatasaray maçı olduğu zaman kişilikleri öne çıkıyor belki. Galatasaray maçı olmasa kahve köşelerinde okey oynayacaklar. O yüzden onlar için bir maç bir maçtır. Gelen ağam giden paşam, ancak organize olurlarsa takım, başkan ve hoca aleyhine dönüyorlar. Lider emrindeler yani.

Birde doğal Galatasaray taraftarı var karışımın içinde. Onlar futbolu izliyorlar, amigo eşliğinde değil de içinden geldiği gibi sahaya müdahele ediyorlar. Oynanan oyundan memnun değillerse tepki veriyorlar, iyi oynayan biri varsa, golü atandan önce attıranı onore ediyorlar. Tamamen sahaya hakim, takıma hakim bilinçli taraftar. İşte ağlayanlar, sızlayanlar bu taraftarlar.

İçlerinden birini sahaya koysan sanki gol atacakmış gibi olanlar, birini Başkan yapsalar takımı uçuracakmış gibi. Biri Hoca olsa, Galatasaray tarihini yeniden yazacak kadar gizli gücü var. Böyle olunca da durumdan vazife çıkarıyorlar.

Bendeniz ikinci guruptanım. Hem en ateşli taraftar içinde bu yaşta tezahürat yapıyorum, hem de Galatasaray için tesbitlerde bulunuyorum. Bulunduğum tesbitlerin çoğuna katılmıyorlar, olsun katılsalar ne yazar. Katılanlar oluyor da ne oluyor. Bir çete var işte bu sistemi yöneten. Aslında bir dinleme cihazı olsa da 1 hafta dinlense, ne spor Ergenekonları çıkar bu alemde.

Biz boşuna çırpınıyoruz, herkes kendi ekmeğinin peşinde. 100 yıllık tarihe bakınca, son 10-15 seneyi saymazsak oynayan hemen hemen bütün iyi futbolcular kulüp tarihine geçmişler. Son yıllarda imalat hatası bir tek Arda Turan çıktı. Bakın bakalım bir Metin Oktay daha varmı. Ne destanlar yazdık, ama bir futbolcu çıkamadı işte. Bakıyorsunuz hepsi, kendini düşünüyor. Sistem kurulmuş, sistemin içine ya giremiyorsun, ya da girersen o sistem içinde çalışabiliyorsun.

Arda Turan transfer olsun, seneye Ali Sami Yen'in yarısı dolmaz. Bülent Korkmaz devam etsin, en azından ben seneye yokum. Varmı böyle bir şey kardeşim, konuşma özürlü bir adam, sadece Galatasaray'lı olduğu için ki o da tartışılır takımın başında at koşturuyor. Lucescu'nun Fener'e gelme ihtimalinin olduğı sezon ortasında yardımcısının Bülent Korkmaz olacağını söylesem kızarsınız bana.

Ayıboğan Servet sakat sakat oynayarak maç başı parasını alırken düşüneceksin kardeşim. Cebellezi doldurmak için oynayıp taraftarı kandırıyor, sonra da sakatlık ayıyı boğamaz hale getirince de revirde yer çok. Emre Güngör'ü sakat sakat oyuna soktular, ilk maç sakatlandı tekrar. Aynı şekilde 2 senedir Linderoth'a bakıyorlar, ömür boyu yeşil kart verdiler. Bunlar aptalmı, kendi fabrikasında Servet'i çalıştırırmı, Linderoth'a maaş verirmi. Bu verdiği kendi parası değil nasılsa, biri gelir biri gider. Taraftar da sağmal inek nasılsa, sevgisi var bir ömür boyu sömürülür, babadan oğula, kıza geçer sömürülme mirası.

Çok ağır şeyler yazacağım yakında, aslında bu güne kadar yazdıklarımın ortalaması olacak. Moral bozmayayım diyorum, çocuklarımızın üç kuruşluk zevki var, içine limon sıkmayayım diyorum. Elime ne geçecek Kılıçdaroğlu'luk yaparak. Düzen belki böyle olsun diye kurulmadı ama çarkı geliştirenler sistemi elimizden aldılar.

Bizden geçti artık, yavaş yavaş geri çekiliyorum, bizim sevdiğimiz futbol bu değildi, bizim Galatasaray'ımızda bu değildi. Burada yazma nedenimde buydu aslında. Ben, fosil taraftar Galatasaray'ımı geri istiyorum. Galatasaray bana babamdan miras kalmamıştı ben onu gelecek nesillerden borç almıştım, borcumu ödeyemiyorum beni affedin.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Yıllardır bu ülkede bir kandırmacadır gitmekte. Beyler sanat, edebiyat, müzik, ya da felsefe alanında evrensel olabilmenin yolları vardır. Sanatçı ya da müzisyen, futbolcu ya da şair (Belki aramızda istisnası olabilir) ne olursanız olun dünyanın her tarafında öyle anılabilmelisiniz. Yani Türkiye'de futbolcu olup ta, İspanya'da kabzımal olamazsınız. Türkiye'de star Afrika'da soytarıysanız birileri bizi kandırıyordur.

Adam çıkıyor ben böyleyim şöyleyim ahkamını kesiyor. Alman propagada bakanı demiş ya; "Yalan söyleyin inanan birileri muhakkak çıkacaktır!" Bu insanları hep kandırmak mümkün, yalana teşneyiz biz...

Kazara gidip götüne takılmış tenekeyle dönse bile kandırabiliyor insanları birileri. E hal böyle olunca ne yapsın taraftar...

Bilgiye, bilene saygı duymadıkça, bilgi ve öğrenme tembelliğimiz sürdükçe, her alanda başımız bitten götümüz sikten kurtulmaz bizim arkadaş.

Bu ülkede "Bu beni aşar" dürüstlüğü inşa edilmedikçe bir bok olmaz arkadaş. Sonunda adama birileri hatırlatır o güzelim ata sözünü;

"HIYAR AKÇESİ İLE ALINAN ATIN ÖLÜMÜ SUDAN OLUR!"


Çetin

Adsız dedi ki...

Daha fazla moralimiz bozulamaz, lutfen ne hissediyorsan yazarmisin Nazmi Abi...
Tribunden bir arkadas aksam ustu kalbinden rahatsızlanarak hastaneye kaldirildi, doktor maca gitme dedi ama gitti...Fedakarliksa herkezlerin kendine gore fedakarligi olmustur, taraftarliksa herkez kendine gore taraftardir, bagirmaksa herkez istedigi gibi istedigi seviyede bagirir. Ama sen milyonlarin sevdigiysen once adam olacaksin, once bu sevgiyi hak edeceksin. Geldigi gunden beri bu adami herkezlere karsi korudum, arkadaslarimla yeri geldi tartistim, yeri geldi kalplerini kirdim. Ben yanilmisim, bu herif kocaman bir halusinasyonmus, Kewell'a bakiyorum, Arda'ya bakiyorum, Baros'a bakiyorum, bunlar insansa Lincoln nedir?Aradigimiz Hagi Lincoln degil, Kewelldir.

Cok hezimet gordum, fenerden 5 yedigimiz her mac kuvvetlendirmisti beni, biz Galatasaraydik nasilsa en buyuktuk, bunlarida atlatirdik, atlattik da, bunu da atlatacagiz.Ama dun aksam benim icimden bir parca koptu gitti, Nazmi Abi, Cetin Abi siz soyleyin geri gelecek mi o parca?Tarihi yine yazabilecekmiyiz?
Aglamak istiyorum, agliyamiyorum...Gercekten...
Devrim Peker

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alessandro del piero dedi ki...

adsız senin anan da güzelmiş baya, öyle duydum. ama biraz pörsümüş gerçi..

Adsız dedi ki...

Sanıyorum Fener tezlerine devam etmek gerekecek. Zamanı geldi çocuklar.

Bu ezik tipolojisi üzerine daha önce bir girizgah yapmıştık. Devam edelim bu minvalde...

Bilgiye değil de güce tapışlarını biz biliyoruz. Yetenekle değil de, şartlanmış refleksleri ile hareket eden bu organizmayı tanıyıp teşhir etmek gerekiyor. Bunları teşhir yolumuzu aydınlatacak gibime geliyor.

Sinirim geçti Nazmi, Bu adamları gördükçe neşeleniyorum. Zavallı ve bahtsız adamlar...

Yıllardır şunu söylerim; "Eziğin sevinci saman alevi gibidir en fazla üç hafta sürer, sonra gene kahır, gene zindan"

Çetin

hadesperado dedi ki...

Çetin baba, efsanesin :)