9 Eyl 2008

Sağ Bek


Cihan'la başladık devam edelim. Eski mahalle takımı kurgularına bakalım. Mahellenin topu en kötü oynayanı, en kazması, en güçlü kuvvetlisi sağ beke geçerdi. Top geçer adam geçmez deyimi böylesi sağ bekler için söylenirdi. Mahalle takımları böyleydi de en babalr nasıldı ki. Galatasaray sağ beki Ekrem oynadığı 8 sezonun hemen hemen her maçta oynadı. Sonrasında Müfit oynadı kasap havasını, 134 lig maçını, hastalanmadan, sakatlanmadan oynadı. Bayrağı Titrek İsmail devraldı, adeta bir asır olan 250 lig maçında kapalının önündeki baltalı ilahtı. 22 seneyi 3 sağ bekle atlattık. Sonrasında enflasyon başladı. Stump'tan, Filipescu'dan Fatih Akyel'e, medeniyete kadar geldik. Cihan Haspolatlı'ylayoğunluk yaşadıktan sonra geçen sezonu yakaladık.




Diyeceğim şudur ki, sağ bek, en az sakatlanma riski olan adamdır. Fiziği itibariyle kuvvetlidir, Balta'dır, o korkacağına sol açık ondan korkmalıdır. Gol de kolay kolay hatası somut olarak gözükmez. Adamını kaçırır, orta yaptırır gol olursa bile hata, stoperlerde ya da kalecidedir. Peki niye bu kadar çok sakatlanır sağbekler. 22 sene, tozlu, çamurlu sahalarda oynayıp sakatlanmayanlar, şimdiki cillop gibi sahalarda, son derece güvenli ekipmanlarla, tekme atmaya kıyılamayası toplarla 5 maçı üst üste oynayamayı sakatlanırlar.

Sadece bizde değil, Fener'in sağ bekleri Önder, Gökhan, Beşiktaş'ın İbrahim Kaş'ı, Serdar Kurtuluş'u sakatlıktan neden kurtulamazlar. En kısa zamanda bir sağ bekle konuşmam lazım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Diyeceğim şudur ki, sağ bek, en az sakatlanma riski olan adamdır. Fiziği itibariyle kuvvetlidir, Balta'dır, o korkacağına sol açık ondan korkmalıdır.

-------

Adam uzun boylu, çam yarması diye, lifinin kolay atmayacağı ya da kasıkta çekme yaşamayacağı olmadı diz çapraz bağlarının falan esnek olacağı intibana nasıl kapıldınız?

Alakasızdır abicim..

Ben de en çok şuna şaşıyorum.

Nasıl oluyor da el kadar kız, 50 kilocuk, üflesen uçar yani, 10 bin metreyi rüzgar gibi koşuyor? Bizim mahalleden rafet abi dağ gibi adam ama yarı yolda yığılıverir yani.

Sağbek sakatlığıyla, "baltalık" ilişkisi bundan fazla değil.